Zdravím, mám problém. Kamarád postavil tyto věci co jsou v nadpise a při puštění na D-bracketu zahlásí testing RTc (real time clock) a nic víc se neděje: Tak jednou z patnácti pokusů když restartuju naběhne. Jakmile vlezu do biosu, že něco nastavím a potom restartnu tak hotovo, zase kde jsem byl. Taky se to rozjede pokaždé když vymažu jumperem na desce CMOS, ale potom zase nic.
Pro zpřesnění: je tam ještě 2x 256MB 400MHz do dual channelu a grafika Albatron GF4 Ti 64MB. Zkoušel jsem různý zdroje a nic.
A ještě jeden lama dotaz, někde jsem slyšel, že pokud se nezapojí P4 konektor a pustí se kompl tak se může odpálit deska? Je možný, že je to způsobený tím? Protože to stavěl včera kamarád a neměl zdroj s P4 konektorem tak to pustil jenom na ATX konektor, ale prej se to rozjelo jenom vždycky na sekundu a zase se to vyplo.
-----------------------------------------------------------------------------------
Omlouvám se za ukvapenou žádost o pomoc, ale když už jsem se dostal do BIOSu tak jsem dal nastavit default hodnoty (asi jsou jinak default než když vymažu CMOS) a to mě nenapadlo. Od té doby to jede, takže jenom nějaký šmé na lidi. Nechápu proč se na poprvé nerozjela![]()