Já už podnikl pokus o krabicové odhlučnění, MDF škatulka na hdd, hdd zavěšený "na gumě", dekl s otvory a na tom blok z hobry s labyrintem a větráčkem uprostřed pro zajištění chlazení, což o to hluk to tlumí solidně, jenomže se v tom disk poněkud moc hřeje - a to není žádný hic (takže v létě masakr), když tam udělám víc otvorů pro odvětrávání tak z toho zase poleze víc hluku, je to napytel mám v plánu zkusit kovové pouzdro a jako anitivibrační uložení teplovodivou pastu, snad to půjde.
ps: zdá se že to nebude jenom tak, odhlučnit hřející se citlivou součástku..

Vodní chlazení jsem zavrhl, jednak je potřeba nestandartní těžkosehnatelné a případně drahé díly + stejně hlučící čerpadlo nehledě na to že nemám rád vodu v kompu a co je horší tu vodu je třeba stejně ochladit, takže buďto je potřeba radiátor neznámo jakých ale určitě obrovských rozměrů - jako pasiv, nebo zase větráčky, takže bych se dostal tam kde jsem teď akorád by mě to stálo spoustu peněz času, atd.

Co se týče zařazení přízpěvků napadá mě jenom jedno: Kocourkov // už k tomuto rači nic nepište, byl bych sprostý a ničemu by to nepomohlo.