Mam grafiku a monitor co umoznuje DVI prepojenie.Nikde neviem najst nieco o DVI je to dobre alebo to nestoji ani za zmienku?Poradte kto ma skusenosti.Dakujem
Mam grafiku a monitor co umoznuje DVI prepojenie.Nikde neviem najst nieco o DVI je to dobre alebo to nestoji ani za zmienku?Poradte kto ma skusenosti.Dakujem
pouziva se to u LCD,je to digitalni prenos obrazu -> vyssi kvalita nez normal analog.Jestli ale nemas monac s DVI tak je ti to na nic.
Gigabyte GA-965P-S3, 3GB DDR2 transcend 667@925Mhz, E2160@3330MHz, Powercolor HD4830@700/1850, LG L226WTQ-PF , Seasonic SS-500ET-T3 500W 80PLUS, ~2TB HDD, DVB SkyStar2 ,Leadtek TV 2000XP, Logitech Z-640, Logitech MX510, Logitech DFP, Dolby's keyboard, NEC 3550A, Pixma iP4500, W7 x64, 3dmark
30/1,5Mbit UPC - Buffalo WHR-HP-G54 OpenWRT, Dlink G664T OpenWRT, La Fonera OpenWRT, Linksys PAP2T VoIP
Samsung I5700 Galaxy Spica - Android 2.2
To mi je jasne ze to je digitalny prenos ale ci je fakt kvalitnessi ako analog. Mam EIZO LCD a chcem to porovnat a preto som sa zaujimal o nazorinych.Niekde som cital ze je tam problem pri nejakych rozliseniach zevraj to zalezi od grafiky.Ja mam nVidia FX5600.Zevraj to ma nizsie rozlisenie ako analog pri prepojeni DVI.Teda neviem ci sa to tyka aj mojej karty.
normalny DIN sposob prepojenia:
GPU vyprodukuje digitalny obraz --> digital to analog prevodnik --> kabel --> analog to digital prevodnik --> monitor
DVI prepojenie:
GPU vyprodukuje digitalny obraz --> DVI digitalny kabel --> digitalny monitor
Pri DVI si nemozes nastavovat frekvenciu, ani natahovat obraz, je totiz uplne nastaveny sam a nepotrebujes a ani nemozes nic doladovat co sa tyka geometrie. Farby jasne ze mozes.
P.S.: napisal som to aby to pochopil, lebo na tuto otazku som nebol zo zaciatku odpovedat - z dovodu jej "narocneho" obsahu otazky
Dakujem za odpoved.V jednoduchosti je krasa!Cim menej prevodnikov tym lepsie a hlavne menej zravitelnejsie.
jestli je to DVI-I tak muzes prez redukci na D-SUB pripojit obyc monitor takze az tak na nic o neni![]()
| AMD Athlon 64 3500+ (Orleans) | Asus M2N-E | 2× Apacer 512MB PC2-5300 | GigaByte MAYA GV-NX76T128D-RH | Crative SoundBlaster Live! 5.1 Digital SB0220 | Western Digital Caviar SE WD3200AAKS | LG SuperMulti GSA-H10N | CoolerMaster Elite 330 | Arch Linux 64bit |
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)