Mam dost velky problem, a to s prave zakoupenou kartou HIS Excalibur RADEON 9600 PRO. Karta sama o sobe vali v pohode, bez problemu, tak jak ma, JENZE! Vsechny ovladace mi pisou, ze jde jen o non-Pro kartu, s tim bych ale nesouhlasil, nebot rychlost cipu i pameti je v poradku, tedy 400/300. Karta dobre bezi i na 415/333. V 3dMark03 mam jen 3400 bodiku...no na tomhle stroji by to melo byt asi vice, ze?
Nejvetsi problem je ale ten, ze ji nemohu v zadnem pripade rozchodit na AGP 8x a nefunguje ani fast write, coz oboje podporuje, podporuje i moje deska. V BIOSu vse spravne, mohu dat u rychlosti AGP (AGP Capability)bud Auto, nebo primo pevne nastavit 8x, nic nepomuze, V Sandre mam sice AGP 8x, ale potim je uvedeno: multiplikator 1/2, takze 4x s vtipnou tip-hlaskou: AGP rychlost je prilis mala, zvyste ji...hm, ale jak?
Jeste neco: na pevno mam v BIOSu nastaveno Aperture Size 128MB, nemohu to menit (sede policko), s tim, ze v manualu je uvedeno, ze 256 a 1024 je ukazano POUZE u 8x AGP karet, jenze to ta moje je...Takze neco neni v poradku...Ale co![]()
Mam nejnovejsi drivery na vse, update biosu, vseho. Ve Smartgartu (ci jak se to ) z nejnovejsimi Catalysty mam taky 4x a vyply rychly zapis, pri zapnuti 8x a rychleho musim restartovat, ale rozdil neni zadny, vse pri starem...
Pomuze mi nekdo? DIKY!
Marek