Citace Původně odeslal Apokeus
Dobře, ale zadávat root heslo při každém důležitějším kroku mě opravdu nevavilo, jediný případ kdy jsem pochopil logování na normálního uživatele je v případě virů (ale ty v případě linuxu nepovažuji za nebezpečí). Když jsem přihlášený na normálního usera a znám rootovské heslo, můžu si stejně dělat co chci a zmrvit co chci , podlě mě je jedno jetli uživatel používá roota, nebo normálního uživatele.

Wohmatak: Můj počítač je kompletně offline, nemám ani net, takže o nebezpečí v síťových aplikacích nemůže být řeč.
Heh, je videt, ze lidi sou nepoucitelny.

Pod Linuchem ti na rozdil od woken bude vsechno co potrebujes fungovat bez root prav.
Tohle je jeden z nejvetsich pruseru pod woknama - vsechno co bezi, ma v 90% pripadu admin prava, takze kdyz se najde naka dirka v nakym SW, mas hned prava admina a muzes si delat co chces.
Pokud ses pod linuchem trvale jako root, ses mamlas, protoze nejvic chyb je prave ve velkych balich SW (= GUI, takze napr gnome, kde, ...) a ty jim das vesele root prava = klido muzu prepsat treba kernel primo v pameti, coz bez roota neudelas.

Mno a pak si lidi stezujou, ze zase naky viry. Ho.vno viry, jejich vlastni blbost. Takovy bych nenechal sednou za pocitac.