Citace Původně odeslal Andreas
Citace Původně odeslal Vlado
Ked to neni potreba, prečo bol priatý tak ako bol (zrazu je pre HP, SUN a ďalších haj_zlíkov dosť dobré aj AMD)? V serverovej oblasti sa Opteronov predalo za cca 3-4 mesiace tolko, čo Xeonov za prvé 2 roky!! To je myslím viac ako brutálny nástup na trh !
Intel je samozrejme gigant, neberem mu to, inovácií mal tiež dosť, ale robí niektoré pre mňa nepochopitelné kroky=>Pé štvorkový Celeron so 128kB cache... AMD od čias slotu1 spravilo tiež hodne, 3D now!Professional, zmenšenie výrobnej technológie, pridanie SSE inštrukcí (od Intelu - viem), SOI, zdokonalenie staršej výrobnej technológie, samotný vývoj K8, a neviem čo všetko ešte-nesledujem to podrobne.
Nejde mi o FLAME , ale každý z výrobcov je v určitom smere špička: Intel => video, zvláda aj games (platí pre P4, Celeron si nezaslúži ani niesť logo Intel); AMD => K7,K8 games, cena, K8 už aj video; VIA => nízky tepelný výkon...
FOX computers tuším priamo spolupracuje s AMD, zrejme by ti postavili najlepší počítač s AMD. Na Invexe rozdávali letáky formátu A5, boli tam 3 zostavy a myslím že lepšie vyváženú zostavu (na hranie) nepredáva nikto v ČR, o SR ani nehovorím... Tuším že si programátor, nie? Určite by spravili zostavu zameranú pre tvoje potreby.
Retenčný mechanizmus AMD K8 som ešte nevidel na vlastné oči/nepracoval s ním. To má intel celkom slušne spravené, ale prečo by to malo AMD okopírovať? Napokon, keď som ešte používal normálne chladenie, bohate mi stačil aj systém na K7. Nikdy som s ním nemal žiaden problém...
K tomu Cool&Quiet nebolo treba inštalovať nejaké ovladače do Win XP-čka? Alebo to nejde aj tak?
PEACE
ja jsem sestavu moc neresil, vybral jsem si nejlepsi komponenty na trhu. nikdo to lip sestavit nedokaze, protoze to jde sestavit jen jednim zpusobem.
Proc okopirovat? Protoze ten soucasny je strasny. Chlazeni to potrebuje poradne (kdyz zalman 7000 copper uchladi jen na 47°) a pokud to mas v kompu ktery nekam prevazis, tak proste se ti ten chladic HEJBE (nemluve o tom, ze to poradne nedrzi i tak a namaha se zakladni deska)!
K tomu cool&quiet, jak jsem rikal, nainstaloval jsem ovladace, dokonce i patche ktery k tomu jsou nutny a nejede to. Musim to na plny vykon prepnout rucne!
A nejsem jen programator, ale vedec a sberatel, to je asi jediny duvod proc ho mam
no, to ze se ti hejbe na c¨hladic na procesoru a je zatezovana MoBo je snad vec vyrobce chladicu a ne vyrobce cpu, ne? btw, ja tenhle chladak mam a jsem naprosto spokojeny