Citace Původně odeslal Kankal
LCD je bezpečnější to je jasný. Zánět spojivek - LCD se zas dá nastavit tak jasný, že když se to přežene, může to pěkně bolet (to sem slyšel). Možná mám předsudky, ale zdá se mi, že člověk by se měl těm levným LCD vyhnout, protože jejich parametry bývají občas jaksi nadsazené (zejména odezva). Ale možná je to u zde uvedených LCD ok, nevim. Pro mě osobně je největší nevýhodou LCD právě rozlišení - max. 1024 x 768 je hodně málo - rád hraju hry a sleduju 3D animace v 1280x1024 nebo 1600x1200, nehledě na hrátky s grafikou a fotkama, kde je 1024x768 žalostně málo. No ale pro děti asi to 15" LCD stačí - asi jste mě přesvědčili, ale možná není od věci se zeptat, jak jsou ty děti starý, co chtěj na počítači dělat atd., aby pak mámě neomlátili pc o pračku. Ale pořád se mi zdá rozumnější taktika teď koupit dobré CRT (i při jejich dnešní "kvalitě"), které bude určitě levnější než LCD, peníze investovat do jiných částí pc a počkat rok-dva, až snad ceny LCD spadnou - a pak mít doma CRT i LCD...
Děti mají 5 a 7 let, co budou na počítači dělat je tedy celkem jasné - hrát, hrát a ještě jednou hrát, ale zatím to nejspíš nebudou nějaké superrychlé střílečky, spíš arkády, logické(naučné) hry atd... a k tomuto účelu si myslím že je LCDčko lepší.
BTW.i kdyby ne tak teď už je to jedno, v úterý jdu pro toho hyundaie
Díky všem za rady