Výsledky 1 až 19 z 19

Téma: ako nizko idu podvoltovat durony (applebred)

Standardní ako nizko idu podvoltovat durony (applebred)

skusal som podvoltovat a podtaktovat svoj duron 1400 applebred ale nizsie ako na 1.25-1.30V nesiel a tam uz bolo vcelku jedno aka nizka bola celkova frekvencia ci uz 900 or 1200MHz... ako nizko ste sa s voltazou dostali vy?
    Markoff
    Dennik z Ciny a jemu predchadzajuci trip po Azii 2010-2011

Standardní Re: ako nizko idu podvoltovat durony (applebred)

Citace Původně odeslal Markoff.tk
    skusal som podvoltovat a podtaktovat svoj duron 1400 applebred ale nizsie ako na 1.25-1.30V nesiel a tam uz bolo vcelku jedno aka nizka bola celkova frekvencia ci uz 900 or 1200MHz... ako nizko ste sa s voltazou dostali vy?
    Při změně multiplikátoru a napětí za chodu na GABOvě mobilním Athlonu XP Tbred (tj. stejné jádro jako Applebred) jsme se dostali na 0.925V a v Prime95 to vydrželo přes noc - viz. http://www.svethardware.cz/art.jsp?d...256DE10043A664.

Citace Původně odeslal Eagle
    Při změně multiplikátoru a napětí za chodu na GABOvě mobilním Athlonu XP Tbred (tj. stejné jádro jako Applebred) jsme se dostali na 0.925V a v Prime95 to vydrželo přes noc - viz. http://www.svethardware.cz/art.jsp?d...256DE10043A664.
    lenze ja som sa pytal na duron spitfire/morgan ale hlavne applebred, voltaz/frekvencia mobilnych CPU je uplne ina kapitola... ostatne nemobilne CPU zmenu napatia za chodu (mimo BIOS, vo Windows) ani nevedia, alebo mi nieco uniklo a je to mozne nejak u nejakeho bezneho nemobilneho CPU?
    Markoff

Senior Member
    Vliv
    284

Standardní

Moja 600-ka je PRIME stable (testoval som cca 2 hodiny) na 600MHz pri 1,45V. Pri 1,4V niekedy nabehne XP-čko, ale väčšinou hneď padne. Applebred zatial nemám...takže neskôr, až bude dám vedieť.
    NTB MSI Mega Book M510A@M510C - Pentium-M Dothan 1,5 ; 512RAM ; 80GB HDD ; mobility Radeon 9700 64MB ; DVD-RW ; WiFi 54Mb ; 4,75h prace/2,3h games battery.... ; HW na predajCeleron M 1,5GHz, Banias core, 512kB L2 cache.
    POWERED by Renault Laguna 2.0 RXE ...... 27.12.96 ......97k km @ 128k km...

Standardní

Citace Původně odeslal Vlado
    Moja 600-ka je PRIME stable (testoval som cca 2 hodiny) na 600MHz pri 1,45V. Pri 1,4V niekedy nabehne XP-čko, ale väčšinou hneď padne. Applebred zatial nemám...takže neskôr, až bude dám vedieť.
    hmm, no 1.4V je docela vysoko, na starom duron 650 som vedel ist stabilne myslim na 1.325, ale to je stale velmi vysoko na pasivne chladenie

inak este k tym mobilnym CPU, dnes som si spomenul ze zmenu voltaze z Windows vlastne uz vedia dosky MSI tak u P4 ako u AMD procakov cez Corecell... tak ci tak vsak bude problem asi v architekture CPU, ktora proste pod urcitu voltaz uz nezvladne ist bez ohladu na to aka mala je celkova frekvencia
    Markoff

Standardní

Citace Původně odeslal Vlado
    hmm, no 1.4V je docela vysoko, na starom duron 650 som vedel ist stabilne myslim na 1.325, ale to je stale velmi vysoko na pasivne chladenie

inak este k tym mobilnym CPU, dnes som si spomenul ze zmenu voltaze z Windows vlastne uz vedia dosky MSI tak u P4 ako u AMD procakov cez Corecell... tak ci tak vsak bude problem asi v architekture CPU, ktora proste pod urcitu voltaz uz nezvladne ist bez ohladu na to aka mala je celkova frekvencia
    No, jak jedu ja, to vidis. Jinak zitra mi dojde Soltek FRN3L, tak doufam, ze to bude na 1.1V
    ASUS P5Q-SE, CD 5200@3,3Ghz 1,28V, 4GB DDR2, 1x Samsung F1 1TB, 2x640GB WDC AAKS, ASUS HD4850 1GB, Corsair HX520

lenze ja som sa pytal na duron spitfire/morgan ale hlavne applebred, voltaz/frekvencia mobilnych CPU je uplne ina kapitola...[/quote]

Si to vůbec nečetl co? Tak si to přečti a zjistíš, že default napětí tohohle mobile nebylo zas tak nízko.

Senior Member Avatar uživatele mino
    Věk
    43
    Vliv
    284

lenze ja som sa pytal na duron spitfire/morgan ale hlavne applebred, voltaz/frekvencia mobilnych CPU je uplne ina kapitola... ostatne nemobilne CPU zmenu napatia za chodu (mimo BIOS, vo Windows) ani nevedia, alebo mi nieco uniklo a je to mozne nejak u nejakeho bezneho nemobilneho CPU?
    pod 1.1 volta je to otazka dosky ci to zvlada.

Ale vseobecne na 0.9 by to malo ficat tak na 800MHz

Moj TB siel na 1.1Vcore na 1.53G(default 1.46 )
    Don't have a patent granted for being right. Would love one though!

Standardní

jedu dlouhodobe 666 Mhz duron Applebred na neco mezi 1.1-1.2V, nepada.
    Never sell your computer. It is like selling your baby.

Standardní

dnes som spravil vid podpis, uvazujem ze jediny zdroj hluku HDD izolujem a budem chladit sackom s vodou, az tak sa nezahrieva aby to nevydrzal a mohol by aj izolovat nejaky hluk keby v nom bol obaleny (aktualne lezi na spodku case na pene dole hlavou aby sa chipy pasivne chladili), vyhladovo tam ale predsa len planujem dat nejaky 120mm vetrak na 3V ci tak, btw. neviete ako jednoducho prepnut fan na menej ako na 7V, ide to tym prehadzovanim pozicii aj na 3 ci 5V?
    Markoff

Citace Původně odeslal mino
    pod 1.1 volta je to otazka dosky ci to zvlada.

Ale vseobecne na 0.9 by to malo ficat tak na 800MHz

Moj TB siel na 1.1Vcore na 1.53G(default 1.46 :-) )
    nizsie ako pod 1.19V som sa nedostal a to som bol aj na 750MHz, nizsie je to uz predsa len slabe vykonom, toto este staci na filmy...
    Markoff

Standardní

dnes som spravil vid podpis, uvazujem ze jediny zdroj hluku izolujem a budem chladit sackom s vodou, az tak sa nezahrieva aby to nevydrzal a mohol by aj izolovat nejaky hluk keby v nom bol obaleny (aktualne lezi na spodku case na pene dole hlavou aby sa chipy pasivne chladili), vyhladovo tam ale predsa len planujem dat nejaky 120mm vetrak na 3V ci tak, btw. neviete ako jednoducho prepnut fan na menej ako na 7V, ide to tym prehadzovanim pozicii aj na 3 ci 5V?
    No vodu bych tam nedaval. Nejjednodussi je si udelat regulator z LM317 nebo koupit 4W potenciometr a zapojit seriove s chladicem.

Na disk dej velikej ( HODNE) pasiv a uchladi se sam, vetrak tam nedavej, byla by to skoda.

Jak jsi udelal ten zdroj? Delal jsem to taky (viz pcarea.org - plexi case) a tak me zajimaji zkusenosti.

Standardní

Citace Původně odeslal Andreas
    jinak me jede na tech 666, na filmy atd je to rychle dost a nejlepsi je disk vypinat. maxtora ale i tak neslysim kdyz to mam za sklenenou deskou v racku.
    no ja ho nerad uspavam kvoli castym bugom vo windows ohladne prebudzania, ale dik dobry napad, zase to zacnem pouzivat, co sa PSU tyka, dal som proste prec fan tym skoncila cela uprava, na leto to bude chciet asi lepsie riesenie, ale to sa bude riesit pak, teraz v zime to staci, bez fanu v PSU mi to bezi uz snad pol roka takze toho sa moc nebojim, navyse este ked CPU zerie tak malo...

btw. preco nie ten sacok s vodou? teplo odvedie, prepalit sa neprepali, preco nie? ze je tu event. moznost pretrhnutia som si vedomy, zase nejake hektolitre vody tam mat nechcem a bude to na spodku, takze to schyta v najhorsom (s cim vsak nepocitam, kedze to bude musiet byt naozaj kvalitny sacok) len disk, ale ako napad to nie je zle, nie? divim sa ze to nikto nepouziva, ludia vymyslaju tolko blbosti, dost sa divim tiez, ze nikto ohladne chladenia neprisiel s tym co sa pouziva u niektorych serverov a to kompletne to ponorit (mimo pohyblivych casti) do chladiacej kvapaliny, ja som vsak uz roky zastancom toho, ze najtichsie a najlepsie chladenie je kupa malej chladnicky a clovek ma po starostiach a ma po ruke aj chladenu kofolu...
    Markoff

Senior Member minceVIP Avatar uživatele GABO
    Věk
    46
    Vliv
    335

Standardní

S tym sackom nie je zly napad...treba vyskusat...je tu vsak vela ludi co by bolo proti tomu (uz len z pohladu ako by to vyzeralo )...no som zvedavy.

S tym diskom a hlukom riesim aj ja...len zatial akosi nebol cas...bud ho vyberiem uplne von na spodok a urobim mu nejaku konstrukciu (bez toho aby prenasal vrzganie do skrinky).

K zdroju...ja si pasivne chladenie dat do neho nechcem...pri mojom castom vyuzivani (brat hry a pod...). Aj ked mas pravdu ze jedine co je momentalne pocut je zdroj (ale nie je to hrozne) a sem tam disk (ked nieco spustam - velmi sa prenasaju vibracie na skrinku).
    Blue Alien II. Intel E5200 . NOCTUA NH-U12 . GAP35-DS3 . 2x2GB Mushkin 1066 . Galaxy 6800GT/256 . Seagate ES2 250GB x 2 . Seasonic S12-380 . Chieftec Dragon modrý . HP LP2475W
    Domáce na vode Intel E8400 @ 4.65 GHz . D-tek V2 . GAX38-DS4 . EK EK-NB/SB5 + Mosfet GA X38 . 2x2GB Mushkin 1066 . Gigabyte 8800GTS/512 . EK 8800GTS . 500GB . Seasonic S12-500W . Lian Li PC-V1010A - Silver . SONY SDM-HS75P . Black Ice GT 360 + Laing Ultra + Swiftech Mcres
    HTPC Xtreamer s chladením od Michala

Standardní

kdyz uz tak pouzij neco hodne kvalitniho na tu vodu (mrazici gel?), ale nezapomen ze to vzdy bude min efektivni (sacek+voda) nez velky chladic (hlinikovy) a dostatecne studeny vzduch (vetrana skrin, nebo aspon diry kolem disku), udelat prirozeny tah (diry nahore i dole bez zabran) a melo by to stacit.

pokud pujdes do toho pasivu, tak ho pridelej na motor - vse ostatni se uz uchladi samo.

co se vypinani disku tyce, udelej si ramdisk, tam si nastav temp (ktery obcas osahavaj windowsy) a nemej pustene programy ktere cas od casu sahaj na disk, nebo je dej taky na ramdisk. Disk ma ale dost vysoke otacky a tak se to dobre tlumy (nezapomel jsi na novodurovy rezonator?). Taky se vyplati nepouzivat explorer jako shell, ten taky cas od casu osahava root vsech hlavnich disku.

Ja mam udelanou konfiguraci na windows XP, ktera na disk nesaha ani pri browsovani na webu a kontrole posty. Disk se zapne jen kdyz se vypina pocitac.

Standardní

poradim ti jeste jednu vec co je super na ztiseni: dej komp do nejaky skrine a nebo si dej treba do predsine server a vse delej na serveru (filmy, atd).

Standardní

kdyz uz tak pouzij neco hodne kvalitniho na tu vodu (mrazici gel?), ale nezapomen ze to vzdy bude min efektivni (sacek+voda) nez velky chladic (hlinikovy) a dostatecne studeny vzduch (vetrana skrin, nebo aspon diry kolem disku), udelat prirozeny tah (diry nahore i dole bez zabran) a melo by to stacit.

pokud pujdes do toho pasivu, tak ho pridelej na motor - vse ostatni se uz uchladi samo.

co se vypinani disku tyce, udelej si ramdisk, tam si nastav temp (ktery obcas osahavaj windowsy) a nemej pustene programy ktere cas od casu sahaj na disk, nebo je dej taky na ramdisk. Disk ma ale dost vysoke otacky a tak se to dobre tlumy (nezapomel jsi na novodurovy rezonator?). Taky se vyplati nepouzivat explorer jako shell, ten taky cas od casu osahava root vsech hlavnich disku.

Ja mam udelanou konfiguraci na windows XP, ktera na disk nesaha ani pri browsovani na webu a kontrole posty. Disk se zapne jen kdyz se vypina pocitac.
    velky pasiv je aj podstatne drahsi, jedine co sa mi povaluje v sufliku je nejaky 60x60x30mm pasiv, staci ho dat na motor? no neviem, IMO sa dost hreju aj chipy...

co sa ramdisku tyka mam malo ram, ale beztak to planujem rozsirit, ale nechapem ako mi to pomoze pri prehravani filmu 700MB len na samotny film sa do tej ram nevojde ani nahodou...
    Markoff

Senior Member Avatar uživatele mino
    Věk
    43
    Vliv
    284

nizsie ako pod 1.19V som sa nedostal a to som bol aj na 750MHz, nizsie je to uz predsa len slabe vykonom, toto este staci na filmy...
    problem nie je v procaku, ako som napisal regularory na doske to uz nezvladaju asi. Aj aj mam minimum nastavecia 1.05Vcore ale doska spolupracuje az od 1.1V Kazdopadne apple am aj tak malu spotrebu takze myslim ze nemas problem s tym.
    Don't have a patent granted for being right. Would love one though!

Standardní

velky pasiv je aj podstatne drahsi, jedine co sa mi povaluje v sufliku je nejaky 60x60x30mm pasiv, staci ho dat na motor? no neviem, IMO sa dost hreju aj chipy...

co sa ramdisku tyka mam malo ram, ale beztak to planujem rozsirit, ale nechapem ako mi to pomoze pri prehravani filmu 700MB len na samotny film sa do tej ram nevojde ani nahodou...
    no za ticho se plati, me vzdycky nejaky pasivy zbydou, nejlepsi jsou z Arctic cooling (koupit procakovy chladic, zbyde ti super vetrak a jeste velkej hlinikac ) a to vse za nejakych 500 Kc nebo tak.

no film se ti prave klidne vejde, pokud mas treba 1 GB RAM, tak ti na praci staci tech 250MB, kdyz potrebujes vic, tak si tam das swap a nebo restartnes ovladac a nastavis mensi ten disk.

60x60x30 je ok, pokud neni lakovanej, dej mu zebra daleko od sebe a nezapomen na pastu. Cipum to nevadi, maji provozni teplotu pres 80 90 stupnu a tu nikdy nedosahnou ani kdyz budes mit v case 45°.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání