2Medved: Podle toho jsem to nejak počítal(z hlavy)
2All: na závěr, když jsem mluvil o výchylce, tak jsem měl připsat, že již mluvým o příkonu měniče, ale to je fuk. Uznávám, že jsem jaksi potom odbočil.
2Kamil: Každopádně kdyby jsi chtěl vytlumit ozvučnici, aby ona sama nic nehrála... tak to přeju hodně štěstí. Ono na vytlumení celého akustického pásma není docela sranda, já nevím, jaké máš s tím praktické zkušenosti, ale na to je pomalu celá věda, myslím tím na návrch Basových pastí, absorverů, rezonátrů a jiných konstrukcí k zábránění interferenci, jak tu jagoro dobře popsal. Když vytlumíš ozvučnici, nějakou ovčí, či jinou vlnou, tak zabraňuješ interferenci tak střednímu pásmu. u tlumení zas je duležitá vnitřní struktura materiálu, kde se samo koresponduje s vlnouvpou délkou vlnění, ktere chceme "vytlumit". A dosud neexistuje materiál, který pokryl celé akustické pásmo.
NetopýrJá nevim co slyšíš ty, ale já byl na audiu a z něho jsem se dozvěděl, že mé sluchové ustrojí slyší v pásmu 18Hz - 16+KHz(bohužel vyšší tony do tebe nepouštějí). Jinak obecný průměr pro člověka je asi 17Hz - 14KHz