Výsledky 1 až 24 z 24

Téma: Linux a pripojeni k netu UPC

Standardní Linux a pripojeni k netu UPC

Cau, muzete mi prosim nekdo napsat presny postup, jak nastavit linux na UPC Chello Mam tam dve sitovky. Integrovanou Nvidia MCP Networking Adapter a Realtek 8139. Když chci nastavit LAN, tak mi to dá na výběr jen ten realtek a tvari se to jako eth0. Kdyz dam Nastaveni site a Internetu, tak dam pripojit internet pres LAN, dam automatickou IP a DHCPclient. Nefunguje nic. Co se jeste musi udelat? Diky
    Kryšote...

Standardní

keď ti to inštalovali, ty si ich nepožiadal, aby ti to nastavili v Linuxe
    Teclast F6 Pro, HP Probook 470 G0

Standardní

Ja uý to mám dva roky, ale dnes jsem si nainstaloval Mandrake 9.2
    Kryšote...

Moderátor Avatar uživatele wong
    Věk
    42
    Vliv
    310

Standardní

tak to by mne taky zajimalo. Miraak me totiz pozadal, jestli mu nemuzu rozjet net pod mandrakem - taky upc. ja sem se na to dival a nevim co s tim.
    doma mam modem pripojenej do serveru s debianem a tam dhcp a funguje to OK a samozrejme i mne v MDK, ale tam uz to neni takhle primo

ale jak nastavit MDK, aby fungoval primo z modemem, na to sem zatim neprisel

Standardní

ja to tehdy na nakym MDK (ale uz je to skoro 2 roky) nastavoval normalne jako cable modem a slapalo to jako hodinky..
    Imagine there's no heaven and at once the sky is the limit
    Photoblog | Kapela

Věk
    42
    Vliv
    310

Standardní

Citace Původně odeslal Wohmatak
    ja to tehdy na nakym MDK (ale uz je to skoro 2 roky) nastavoval normalne jako cable modem a slapalo to jako hodinky..
    aha no to by mohlo byt ono, ja tam totiz daval porad network connection
    zitra to zkusim na Miraakovi

Standardní

Ja sem nedavno instaloval MDK 9.1 ,na sitovce ,kterou mam pripojenou k modemu sem dal normalne pri instalaci zjistovat z DHCP ,a jede to bez problemu.
    *NIX GG

Standardní

Tak to me poser. Ja dam pripojeni LAN, automatickou IP, DHCPclient, A nic. V cem to nastavujes? V DrakConnect? Me se tam 9.2 zda nejaka moc orezana. Neni tam ani Netconf.
    Kryšote...

Standardní

sorry, ze vam do toho vpadnu....nevim jak se to dela v tehle click-distrech
    ale treba by mohlo tohle pomoct :
    mel bys mit nainstalovanej a pustenej driver pro svoji sitovku - predpokladam, ze mas nejakej kernel rovnou od vyrobce distribuce - tj neni tam vyhazena podpora toho co nepotrebujes - ke vsemu pokud mas ten driver v modulu/kernelu mel by se po rozeznani PCI zarizeni zavadet - takze das v shellu lsmod a pokud mas driver z modulu - mel bys ho tam mit
    pak se koukni na dmesg | grep eth(cislo) - co se ti vypisuje za hlasky
    no pokud nemas nikde chybu - mel bys mit v cat /proc/net/dev vypis s tema eth(cislo) a loopback rozhrani s nejakejma cislickama )))

no pak samozrejme - pokud to nedela nejakej konfigo nastroj mel by sis to rozhranni nejak zapnout (vetsinou to dela behem startu nejakej rc skript)
    a to ifconfig eth(cislo) up, pak bys mel zazadat dhcp serevr o IP
    tj dhcpcd -d -D -H -t 20 -h tvuj_hostname eth(cislo)
    to by ti melo dat na eth(cislo) IPcko a nastavit branu z dhcp serveru jako default route

pak by sis mel propingovat okoli jestli ti to funguje....

Takhle zhruba (mam to v tech rc skriptech spoustejicich se po startu) sem to konfiguroval ja v Slackware 9.1, kde sice je nejakej konfigurator - ale proste sem si rekl,z e si to udelam sam )) takze to neber jako nejekou merku - s Mandrakem sem sice mel tu cest - ale zhroutil se mi na nem ext2 (po moji pomoci) - taqkze sem se na nej vykaslal....ale zkousel sem SuSe Live Eval - a tam je Yast konfigurator a predpokladam, ze v MDK je neco podobnyho - pokud ti to tim nejde, tak budes assi muset zacit editovat soubory a navstivit prikazovou radku - viva la linux

PS pokud ses predtim pripojoval z jiny sitovy - musis si z ty stary zaregistrovat tu novou (jeji MAC - viz stranky http://www.chello.cz, jinak ti to nepojede....
    Black panther - Intel E8400 (SLB9J), GigaByte EP45-UD3R, A-Data 2x2GB Vitesta, Gainward ATi/AMD Radeon 4870 512MB Gold Sample, Creative Audigy2 ZS, Samsung HD642JJ (AJ26 SMART error) + WD 6400AAKS + Samsung HD 322HJ, NEC 4571A DVD-RW, Enermax PRO82+ 525W, BenQ FP241W 24" 1920x1200, Microsoft Wheel Mouse Optical, Chicony KU-0108 mm keyboard, Microsoft VX-1000 camera, Microsoft Windows Vista Home Premium 64bit
    My gadgets : custom CIR receiver, RDS receiver (for TV card), no-more-screwdriver-mobo-powerup, Atmel 89cx051 LPTprog, N3310 LCD, ...

Standardní

Bezva. Jsem v linuxu uplnej zacatecnik, takze jsem rozumnel ani ne ctvrtine, cos tu napsal. Mohl bys mi prosim napsat postup tech prikazu od zacatku, ale bez okecavani. Jen prosim ty prikazy a co to umi. Dik moc
    Kryšote...

Standardní

Parada. uz to jede. Dik moc. Vite cim to bylo? Me to vzdycky najde dve sitovky. Integrovanou Nvidii a Realtek, ale v nastavení netu mi to vzdycky ukaze jen toho realteka. A ja nemel jeho MAC adresu zaregistrovanou na chellu. Ja sem dement, co?
    Kryšote...

Standardní

Jeste mam takovej dotazek na lukase. Jakym prikazem se v linuxu instalujou programy, nebo jakej je spousteci soubor? Kdyz to nezna .exe. (existuje ICQ pro LInux?)
    Kryšote...

Standardní

- linux pouziva format elf - co je neco jako portable executable (myslim ze to ma spolecny zaklad -coff) - muj odhad - to vubec neres (lama odhad) btw kazdej soubor muze byt spustitelnej - staci mu jen trosku pomoct viz man chmod)

na to aby si mel icq v linxuu muzes pouzit napr LICQ - ale budes si ho muset zrejme prelozit, nebo sehnat v binarni forme pro tvoji distribuci
    programy jsou pod linuxem distribuovvany v bud jako zdrojaky k prelozeni, nebo taky balicky (rpm, tgz) a zase zalezi na tom co mas za distribuci atd...pro toho myho slacka sem si stahnul zdrojak licq a prelozil i s GUI a tvari se to pak jako takove vesele ICQ pro win

takze vetsinu toho co chces pouzit si stejne assi budes muset zkompilovat....
    kdyztak se podivej do manualu na ty balickovace - ty zrejme budes pouzivat ten rpm - takze na prikazove radce man rpm (ti vypise volby toho rpm), ale myslim, ze to ma mandrake v sobe nejak graficky a urcite sis uz neco volil pri instalaci atd....
    jinak se jeste na vsechny mozny archivy pouziva tar (tar.gz, tar.bz2 pripony) - takze zase man tar - kdyztak ja nevic pouzivam tar -xvvzf soubor.tar.gz nebo tar -xvvjf soubor.tar.bz2 nebo tar -xvf soubor.tar (je to proste podobna syntaxe jako u arj, pkzipu, raru atd)

jinak to co sem psal je neco jak, kdyz ve windows davas ipconfig /renew - tak to je to :
    ifconfig eth(cislo) up (zapne rozhrani)
    a pak to dhcpcd -d _D -H .... (zada dhcp server)
    to dmesg je vypis hlasek driveru a kernelu - grep je takovy hledatko, takze pres tu rouru (= "|") sem dal grepu hledat v hlaskach radku s tim vyrazem (eth) - proste abych vedel co vypisuje ten sitovko driver...(ale roury a presmerovani vstupu/vystupu jiste znas i z win, pokud nejsi pouhy klikac)

a taky ti doporucuju prolejzat veskerou dokumentaci - protoze v linuxu plati, ze to co si nenakonfigurujes sam to vetsinou nemas nebo ti to nefunguje....
    Black panther - Intel E8400 (SLB9J), GigaByte EP45-UD3R, A-Data 2x2GB Vitesta, Gainward ATi/AMD Radeon 4870 512MB Gold Sample, Creative Audigy2 ZS, Samsung HD642JJ (AJ26 SMART error) + WD 6400AAKS + Samsung HD 322HJ, NEC 4571A DVD-RW, Enermax PRO82+ 525W, BenQ FP241W 24" 1920x1200, Microsoft Wheel Mouse Optical, Chicony KU-0108 mm keyboard, Microsoft VX-1000 camera, Microsoft Windows Vista Home Premium 64bit
    My gadgets : custom CIR receiver, RDS receiver (for TV card), no-more-screwdriver-mobo-powerup, Atmel 89cx051 LPTprog, N3310 LCD, ...

Standardní

Diky za vybornou slohovku Nemohl bys mi prosim moc neco takovyho (ICQ) sehnat pro Mandrake 9.2?
    Kryšote...

Standardní

RPM pro MDK9.2 : http://www.mandrakelinux.com/en/9.2/features/15.php3
    Tady je (en) popsanu kde co a jak (zrejme to uz mas na install CD) http://www.linuxhelp.net/guides/licq/
    takze se podivej, jestli ho tne licq -neco.rpm soubor mas uz na nejakym install CD / jinak je potreba ho stahnout...
    jinak dalsi veci (cz) najdes i tady http://www.abclinuxu.cz/software/ViewCategory?rid=4102

Standardní

http://www.overclocking.cz/4um/viewtopic.php?t=33473
    tady je to popsany celkem presne... thx to wong
    Photoblog | Kapela

Standardní

Bezva, nic nechapu. Muze mi prosim aspon jeden z vas napsat presnej postup, jak nainsatlovat balik LICQ 1.2.7, kterej jsem si tady stahl? Dik
    Kryšote...

Věk
    42
    Vliv
    310

Standardní

Citace Původně odeslal Dj Google
    Bezva, nic nechapu. Muze mi prosim aspon jeden z vas napsat presnej postup, jak nainsatlovat balik LICQ 1.2.7, kterej jsem si tady stahl? Dik
    nemusis nic stahovat
    spust si terminal (xterm), naloguj se jako root (su), napis urpmi licq
    pokud mas KDE tak je lepsi pouzit SIM - urpmi sim

Standardní

Popis je tady http://www.overclocking.cz/4um/viewtopic.php?t=38973
    Kdyz mas rpm distro, coz MDK je, udelas lip, kdyz budes instalovat sw z rpmka
    Je to i jednodussi
    Jinak jestli preferujes GNOME pred KDE nainstalij si gnome-icu, nebo jak to je

Standardní

Parada. uz to jede. Dik moc. Vite cim to bylo? Me to vzdycky najde dve sitovky. Integrovanou Nvidii a Realtek, ale v nastavení netu mi to vzdycky ukaze jen toho realteka. A ja nemel jeho MAC adresu zaregistrovanou na chellu. Ja sem dement, co?
    ako si to urobil? aj mňa by to zaujímalo a tiež tomu nechápem

Standardní

Potřeboval bych poradit s připojením k netu na Mandrek 9.2 přes FaxModem... když dávám autodetekci tak mi to řekne že muj interní PIC modem ES2838/2839 neni kompatibilní a abych se podival na http://www.linmodems.org no ale když sem to prolezal tak sem nic nenašel s mojim modemem společnýho... možná sem něco přehlídnul... poraďte. Moje znalosti linuxu sou základní (zkušenosti only s konzolí)
    ..::SILENT ESPRIT::..
    AMD AthlonXP 2500+@3200+ (11x200)Barton AC Cooler Silent2 TC rev.2 | 512MB RAM 400MHz CL2.5 | Soltek KT600 C1 | Saegate 80GB 2MB cache |ATi R9600XT Fireblade 128MB 500/600MHz@532/650MHz | SAMSUNG 48x24x48x | TEAC 52x | 17\" LG Flatron 710BH | Case Esprit MidiTower |Mandrake 10 Kernel 2.6.3 KDE3.2

Standardní

zkus terba tady: http://www.abclinuxu.cz/hardware/ViewRelation?rid=6473
    ale obecne winmodemy pod linuxem to se vyplati investovat do nejakeho opravdoveho modemu
    Photoblog | Kapela

Standardní

prosím vás, poraďte niekto ako mám prinútiť Mandrake 9.2, aby sa napojil na net, obidve sieťové karty mám nainštalované, dokonca spustené, na jednej beží sieť, vidím počítače v sieti ale na net sa nedostanem ani za svet.
    skúšal som to rôznymi spôsobmi, rôzne nastavenia IP/brány, aj s automatikou aj bez, nič nejde.

Standardní

Citace Původně odeslal Wizzard
    prosím vás, poraďte niekto ako mám prinútiť Mandrake 9.2, aby sa napojil na net, obidve sieťové karty mám nainštalované, dokonca spustené, na jednej beží sieť, vidím počítače v sieti ale na net sa nedostanem ani za svet.
    skúšal som to rôznymi spôsobmi, rôzne nastavenia IP/brány, aj s automatikou aj bez, nič nejde.
    tak tehnle problem se resil taky... mas spatne nastavenou DNS .. urcite mel sem ten samej problem
    ..::SILENT ESPRIT::..
    AMD AthlonXP 2500+@3200+ (11x200)Barton AC Cooler Silent2 TC rev.2 | 512MB RAM 400MHz CL2.5 | Soltek KT600 C1 | Saegate 80GB 2MB cache |ATi R9600XT Fireblade 128MB 500/600MHz@532/650MHz | SAMSUNG 48x24x48x | TEAC 52x | 17\" LG Flatron 710BH | Case Esprit MidiTower |Mandrake 10 Kernel 2.6.3 KDE3.2

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Zdielanie netu WinXP (server) do Linux (client) - Problem
    Založil bluesman v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 11
    Poslední příspěvek: 27.10.2005, 18:55
  2. Wifi pripojeni k netu - a kupa problemu okolo :)
    Založil Hrochoslon v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 10
    Poslední příspěvek: 20.12.2004, 22:13
  3. Pripojeni k netu pres www.vasesit.cz
    Založil HollyG v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 29.07.2004, 15:43
  4. Pripojeni UPC na Eurotel GPRS
    Založil Hanta v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 08.01.2004, 15:01
  5. sdilene pripojeni k netu ve win XP home