Výsledky 1 až 12 z 12

Téma: Jak zaheslovat PC

Standardní Jak zaheslovat PC

Nevim kam to dat, kdyztak prosim o presunuti

Mozna debilni otazka, jde o to, aby se minimalizovalo, ze se nekdo dostane do systemu (az vlastne plocha) bez zadani hesla. OS == XP. Mame tady heslo ve win, a v BIOS, ovsem v biosu se da znicit resetem cmos ( je to tak??) a ve win uz to neni ono... Je i jiny zpusob?

Jde spis o efekt, a o to, ze me to zajima, necekam najezdy lidi co cekaji az odejdu od PC, a stim biosem se prave bojim toho, aby se mi pak nedostala vsechna nastaveni na default, kdyz je s tim tolik prace to nastavit...
    Lenovo W520 | 15.6" HD+ | Intel i7 2720QM | 16 GB DDR3 | nVidia Quadro 1000M | Intel 510 SSD | Hitachi 7200rpm HDD | Lenovo Mini Dock 3 Plus | Eizo L997-K | E-MU Tracker Pre | Adam Audio A7

Standardní Re: Jak zaheslovat PC

Citace Původně odeslal commander
    Nevim kam to dat, kdyztak prosim o presunuti

Mozna debilni otazka, jde o to, aby se minimalizovalo, ze se nekdo dostane do systemu (az vlastne plocha) bez zadani hesla. OS == XP. Mame tady heslo ve win, a v BIOS, ovsem v biosu se da znicit resetem cmos ( je to tak??) a ve win uz to neni ono... Je i jiny zpusob?

Jde spis o efekt, a o to, ze me to zajima, necekam najezdy lidi co cekaji az odejdu od PC, a stim biosem se prave bojim toho, aby se mi pak nedostala vsechna nastaveni na default, kdyz je s tim tolik prace to nastavit...
    bud nejaky bootmanager anebo vetsina novych case ma uchytku na zamek, tak kup ten maly zamecek na case a uz ti nikdo baterku normalne nevynda, aniz bys to nepoznal...samozrejme, pokud se tam bude chtit dostat, tak to prepiluje....

Standardní

Ještě jsem takovou skříň neviděl!! Jinak já bootuju sytém z diskety a to je celkem dobrý kdo nemá disketu má smůlu!! Hlavně by to nikoho nenapadlo aspoň amatéra:.

Member
    Vliv
    276

Standardní

najistejsie ale nebezpecne urobit si zalohu MBR na Hardisku, potom prepisat MBR (master boot record) nejakymi blbostami a nikto, kto nema spravne udaje sa na ten disk nedostane(hned). Ale je to nebezpecne, hlavne ak by tie udaje boli na diskete (ktora sa radi kazia ). No a ked chces robit na PC tak to nahras naspat

Dokaze to aj obycajny dosacky partition manager.

hm. neviem ci tu pouzivam spravne pojmy, lebo MBR cast disku je to kam sa to nahrava..., ale tie softwery, co to dokazu su velmi jednoduche
    Athlon XP(palomino) 2000+@2200+,MSI KT4V,MSI Geforce 4 MX 440VTD,512MB RAM, Seagate 80GB, Slackware Linux

Standardní

Citace Původně odeslal Dominator
    Ještě jsem takovou skříň neviděl!! Jinak já bootuju sytém z diskety a to je celkem dobrý kdo nemá disketu má smůlu!! Hlavně by to nikoho nenapadlo aspoň amatéra:.
    Jjj to je asi nejúčinější obrana, ale i to se dá určitě obejít. Na ten klíček to podle mě de taky obejít. No ale když už to beru takhle tak se dá obejít fakt všechno.

P.S.: uplně všechno!!!
    Life is easier when you are told what to do, but it isn't real life.

Standardní

presne tak, nakej bootmanager - ja pouzivam lilo a nikdo se mne do kompu nedostane
    XP 1700+, AC CS2 TC, 512MB DDR400, Epox 8VTAI, Seagate 120GB SATA, Hercules 8500le 64MB

Standardní

Existují security karty, přes který se nedostaneš ani náhodou (ani když ji z toho počítače vyndáš!) a má to monitorování... Jinak samozřejmě nejklasičtější (a asi i nejobvyklejší) je kombinace BIOS + fyzická bezpečnost - typicky zámek...

Nic není spásonosné, ale nějaký bootmanagery a spol. jsou podle mě na pytel - když se nebudu moct dostat do nějakýho počítače přes heslo, tak si prostě vezmu celej disk!

EDIT: A čipovka (mám na NB i desktopu) taky není k zahození (dostat se přes to nedá), opruz je jí ale vyndávat a zandávat...
    [PC] i7-3770K @4.5 GHz w/Noctua NH-D14 SE2011 | 32 GB Patriot G2 | Asus P8Z77-V Deluxe | Crucial M4 256 GB | 2x WD20EZRX RAID1 | BD-RE LG GBW-H20L | Sapphire HD7750 Ultimate | Enermax Revolution87+ 550W | Antec Solo II | Asus Xonar Phoebus + AKG K271 MkII | NEC PA231W + SVII + Spyder3EE
    [Photo] Nikon D700 + MB-D10 | AF-S 16-35/4G VR | AF-S 24-120/4G VR | AF-S 50/1.4G | AF-S 60/2.8G | AF-S 85/1.8G | AF-S 70-200/2.8G VRII | TC-17E II | SB-900 | Transcend cards | Heliopan + Formatt filters | Gitzo support | Kata + Tamrac bags
    You're guaranteed to miss 100% of the shots you don't take. (Wayne Gretzky)

Standardní

Citace Původně odeslal jan555
    Existují security karty, přes který se nedostaneš ani náhodou (ani když ji z toho počítače vyndáš!) a má to monitorování... Jinak samozřejmě nejklasičtější (a asi i nejobvyklejší) je kombinace BIOS + fyzická bezpečnost - typicky zámek...

Nic není spásonosné, ale nějaký bootmanagery a spol. jsou podle mě na pytel - když se nebudu moct dostat do nějakýho počítače přes heslo, tak si prostě vezmu celej disk!

EDIT: A čipovka (mám na NB i desktopu) taky není k zahození (dostat se přes to nedá), opruz je jí ale vyndávat a zandávat...
    Nemas nejaky link, nebo nevis kde se to da sehnat? Nekde jsem snad cetl navod, ale jako moc jsem to nepochopil.
    Lenovo W520 | 15.6" HD+ | Intel i7 2720QM | 16 GB DDR3 | nVidia Quadro 1000M | Intel 510 SSD | Hitachi 7200rpm HDD | Lenovo Mini Dock 3 Plus | Eizo L997-K | E-MU Tracker Pre | Adam Audio A7

Standardní

Myslím, že v normálním ňákam novým BIOSu je určitě heslo, který se dá nastavit pro vstup do počítače. Jedinej problém je , že někdo může smazat CMOS, ale kerej blázen by to dělal. No i když jsou takový bllázni.
    Nevim, no?
    Life is easier when you are told what to do, but it isn't real life.

Standardní

Nemas nejaky link, nebo nevis kde se to da sehnat? Nekde jsem snad cetl navod, ale jako moc jsem to nepochopil.
    Mělo by to být např. tady >> http://www.i.cz/produkty/bezpecnost/protect.html (bývalej DECROS), těch produktů a firem bude i u nás určitě víc... Počítej, že takováhle "slušná" karta (s HW kryptováním v realtimu, atd.) bude stát odhadem tak kolem 10 kKč

To josefec: Když už nečteš celej thread, čti aspoň původní dotaz!!!
    [PC] i7-3770K @4.5 GHz w/Noctua NH-D14 SE2011 | 32 GB Patriot G2 | Asus P8Z77-V Deluxe | Crucial M4 256 GB | 2x WD20EZRX RAID1 | BD-RE LG GBW-H20L | Sapphire HD7750 Ultimate | Enermax Revolution87+ 550W | Antec Solo II | Asus Xonar Phoebus + AKG K271 MkII | NEC PA231W + SVII + Spyder3EE
    [Photo] Nikon D700 + MB-D10 | AF-S 16-35/4G VR | AF-S 24-120/4G VR | AF-S 50/1.4G | AF-S 60/2.8G | AF-S 85/1.8G | AF-S 70-200/2.8G VRII | TC-17E II | SB-900 | Transcend cards | Heliopan + Formatt filters | Gitzo support | Kata + Tamrac bags
    You're guaranteed to miss 100% of the shots you don't take. (Wayne Gretzky)

Standardní

Mělo by to být např. tady >> http://www.i.cz/produkty/bezpecnost/protect.html (bývalej DECROS), těch produktů a firem bude i u nás určitě víc... Počítej, že takováhle "slušná" karta (s HW kryptováním v realtimu, atd.) bude stát odhadem tak kolem 10 kKč

To josefec: Když už nečteš celej thread, čti aspoň původní dotaz!!!
    tak asi zustanu u BIOS+WIN

Standardní

Mozno by pomohol nejaky soft, co online koduje obsah disku. Bez hesla sa nenahra tento soft do RAM a tak aj ukradnuty disk Ti je na nic. Lenze o nicom takom neviem, len o viruse, ktory to robil - ONEHALF.
    DIYS gripmeen >> CPU Wolfdale E8200 MOBO Gigabyte GA-P35-DS3R rev 2.1 RAM A-DATA DDRII 800+ EE VGA Gigabyte 3850 512MB HDD SAMSUNG 500GB HD501LJ
    Fujistu Siemens Scenic >> CPU Pentium III 1000MHz MOBO unknown RAM 256 + 128MB VGA int. i810 HDD 20GB neznameho typu

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Jak nastavit správné routování u 4port routeru pro vic PC??
    Založil Tukancheez v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 09.12.2004, 14:30
  2. Jak na tiché PC?
    Založil MisoSK v sekci fóra Chladiče a všechny druhy chlazení
    Odpovědí: 104
    Poslední příspěvek: 19.10.2004, 20:27
  3. Jak otestovat nove PC bez OS?
    Založil dutches v sekci fóra Srovnávací a diagnostické testy
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 12.03.2004, 14:43
  4. Jak moc brzdi muj disk 5400RPM muj pc???
    Založil Honz@S v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 13
    Poslední příspěvek: 23.11.2002, 16:34

Pravidla přispívání