Výsledky 1 až 13 z 13

Téma: SCSI disk a jeho zapojení

Standardní SCSI disk a jeho zapojení

Dostal se mi do ruky SCSI disk a mam k nemu i kabel i radic, bohuzel nevim jak to spojit, aby to fungovalo. Radic je v pohode, nadetekovanej, ale hacek bude v nastaveni Jumperu na disku a tak vubec. Se SCSI nemam vubec zadny zkusenosti. Muzete mi trosku poradit co a jak bych mel udelat, aby se mi to rozjelo Je to Seagate 2 GB (50 pin) Diky moc

Moderátor Avatar uživatele wong
    Věk
    42
    Vliv
    310

Standardní

musis tam nastavit nejaky ID - nejlepe 0, kdyz mas ten samotnej disk a zapnout terminaci (ENABLE TERM a TERM POWER nebo neco takovyho)

pripadne sem hod presnej typ disku a radice

Standardní

radic je: Adaptec AVA - 2902B (nic jinyho jsem tu na nem nenasel) - je to jenom na interni zarizeni, jeden 50ti pinovej konektor do vnitr, zadny externi konektor tu nema, i kdyz na tiskatu je moznost

disky je: Seagate ST52160N Medalist Pro 2160

A kabel mam na dve zarizeni (tzn. tri koliky ) Diky za pomoc, v tomto se vazne nevyznam

Standardní

Hlavně nezapomeň dobře napojit kšandu, tj. červeně označeným koncem kšandy směrem ke zdrojovému konektoru disku.
    Ve spodu SCSI uvidíš jumperování, je tam hodně kombinací, myslím, že si můžeš nastavit libovolnou.
    A ikdyž ti scsi bios řadiče nedetekuje, nezoufej, win si ho velmi často najdou samy.

Standardní

Citace Původně odeslal Apokeus
    Hlavně nezapomeň dobře napojit kšandu, tj. červeně označeným koncem kšandy směrem ke zdrojovému konektoru disku.
    Ve spodu SCSI uvidíš jumperování, je tam hodně kombinací, myslím, že si můžeš nastavit libovolnou.
    A ikdyž ti scsi bios řadiče nedetekuje, nezoufej, win si ho velmi často najdou samy.
    S otocenou "ksandou" by nemel byt problem, je tam takovej zobacek, jak jako na klasicke IDE a tak predpokladam,ze jsem to dal dobre (opacne to snad ani nejde, ale kdybych se snazil´.... ) Jinak jak se dostanu do BIOSu SCSI??To jde?? Ve Win 2000 se mi disk prave nehlasil a tak si myslim,ze jsem udelal chybu, jinak SCSI radic se hlasi, jak ve vypisu PCI zarizeni pri bootu, tak i ve Windowsech.

Věk
    42
    Vliv
    310

Standardní

The AVA-2902 is a PCI-to-Fast SCSI bus mastering host adapter without a BIOS.
    takze do BIOSu se asi nedostanes znamena to pro tebe v podstate jenom to, ze z toho disku nebudes moct nabootovat

tady mas nastaveni toho disku
    http://www.seagate.com/support/disc/scsi/st52160n.html

zapni tam ten terminator
    pak by to melo ve win fungovat. a jako pismeno ho mozna neuvidis.. treba nema vytvorenou partition

Standardní

LEN SA VYHNI NASTAVENIU ID DISKU NA 7!
    DIYS gripmeen >> CPU Wolfdale E8200 MOBO Gigabyte GA-P35-DS3R rev 2.1 RAM A-DATA DDRII 800+ EE VGA Gigabyte 3850 512MB HDD SAMSUNG 500GB HD501LJ
    Fujistu Siemens Scenic >> CPU Pentium III 1000MHz MOBO unknown RAM 256 + 128MB VGA int. i810 HDD 20GB neznameho typu

Standardní

Podívej se jestli ho aspoň win našli jako další zařízení, bude to ve správci zařízení.
    Jinak při bootu, by ti měl scsi řadič zobrazit co našel.

Standardní

jeden krat snad staci...
    hp pavilion zt3020

Member
    Vliv
    276

Standardní

Citace Původně odeslal wong
    musis tam nastavit nejaky ID - nejlepe 0, kdyz mas ten samotnej disk a zapnout terminaci (ENABLE TERM a TERM POWER nebo neco takovyho)

pripadne sem hod presnej typ disku a radice
    ja som mal v manuale napisane, ze ID 0 je vyhradene pre radic, takze najlepsie to je dat na ID 1. Ale myslim si, ze ked tam bude iba ten jeden disk, tak je to asi jedno. Mozno to mam vyznam, ked je tam trebars 5 veci pripojenych...
    Athlon XP(palomino) 2000+@2200+,MSI KT4V,MSI Geforce 4 MX 440VTD,512MB RAM, Seagate 80GB, Slackware Linux

Standardní

Mam tusenie ze sa da bootovat iba z ID1...
    HP nc6220 + Samsung 205BW

Standardní

tak prozatim diky, du se na to jeste jednou mrknout co tu bede nebo nebude delat.... Drzte mi palce

...

podle toho planku jsem to nastavil jako ID1 mam tam i tu led, ale nevim, jestli zavisi na postaveni jumperu s LEDkou, nejak stejne nesviti.... A Win ten disk taky nevidej, takze musim laborovat ... LEDku jsem otocil a uz sviti, ovsem nevim jestli je to dobre nebo ne??

A to nevim kde pri bootu Je tam akorad vypis PCI a tam je radic a pak tam skoci okno w2000

Věk
    42
    Vliv
    310

Standardní

kdyz ten radic nema BIOS tak se nic nezobrazuje
    Citace Původně odeslal FBI
    ja som mal v manuale napisane, ze ID 0 je vyhradene pre radic, takze najlepsie to je dat na ID 1
    tak to je nejaka blbost? co to bylo za radic? zatim vsechny co sem videl, tak radice maji ID7, ale kdyz disk da jako ID1, tak by to melo byt OK
    Citace Původně odeslal tomXX
    Mam tusenie ze sa da bootovat iba z ID1...
    bootuje se vzdy z prvniho mozneho ID, pokud se v BIOSu radice nenastavi neco jinyho, ale jak uz sem psal, ten radic zadny BIOS nema, takze z neho NIKDY bootovat nepujde

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Jak ztišit SCSI disk???
    Založil Mojda v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 19
    Poslední příspěvek: 10.03.2007, 16:50
  2. Umierajuci disk?
    Založil Axis v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 13.11.2005, 21:34
  3. Instalace w2 na SCSI disk
    Založil Lucx006 v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 22.03.2004, 23:25
  4. Co dat do RAIDu? WD?,IBM?,Seagate?,Maxtor?...
    Založil DaShi v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 27
    Poslední příspěvek: 17.06.2003, 21:43
  5. ASUS A7N8X - tipy, problémy
    Založil poussin v sekci fóra NVIDIA čipové sady
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 29.01.2003, 08:19

Pravidla přispívání