Citace Původně odeslal Wuuduu
PRECITAJTE SI PANI TOTO:
http://www.xbitlabs.com/news/video/d...112031947.html

takze to je nakoniec uplne inak. Ked sa odstrani cast driverov, jasne ze to ide inak, ako ma.
Vieme ze Ati ma 24bit presnost a FX ma 12,16 a 32bit, preto tam tie kompilery byt musia, kedze standardom v DX9 je 24bit. Tie to prekladali do nVidaickeho kodu, co nie je zjadna optimalizacia na ukor kvality obrazu, ale prisposobenie kodu samotnemu GPU.

kurwy

P.S.: kolko bodikov by mali Radkovia score, keby niekto odstranil napr. podporu celeho DX9 v Catalystoch?
OMG, som cakal kedy sa to prevali... ono treba aj trochu rozmyslat nad tym, co clovek cita. Futuremark *NIJAKO* nezasahuje do driverov... to akoze myslis ze ich potajme disassembluju a potom hackuju? Ano, kompilery su aj v driveroch od ATi aj od nVidie. To co vyzdvihovala nVidia v novych ForceWareoch je *OPTIMALIZUJUCI* kompiler (ten ma mimochodom aj ATi od Catalystov 3.6). Na optimalizujucich kompileroch nie je apriori *NIC* zleho. V tomto novom patchi Futuremark len znovu preorganizoval kody shaderov (http://www.theinquirer.net/?article=12641). Este raz - cez DX volania sa nedaju "modifikovat" drivers a uz toboz nie deaktivovat nejake ich casti... nie je to Futuremark kto sa hrabe v kode nVidie ale nVidia ktora sa (zrejme) hrabe v kode Futuremarku.

A teraz si polozme otazku - ak je naozaj v najnovsich ForceWareoch dobry optimalizujuci kompiler, akoto ze na povodnych shader programoch fungoval tak "dobre" a na tychto modifikovanych tak "zle"? Nahoda alebo "zly" Futuremark v tom ma prsty? A co tak pouvazovat nad tym najjednoduchsim vysvetlenim - ten novy optimalizujuci kompiler sice funguje ale nerobi ziadne divy... a tak bolo nutne opat odchytavat shader programy 3DMarku a nahradzovat ich vlastnymi - rucne odladenymi? Jednoducho - ked si dovoli Futuremark (vsimnite si tu "trufalost") modifikovat svoje shadery (vysledok je rovnaky) stane sa to, ze zrazu maju tieto programy ine "checksums" a driver ich uz nezachyti...

A potom prichadza moja najoblubenejsia cast toho vyhlasenia:
According to my information patch 340 disables the GPU compiler. The compiler has to run on the CPU instead resulting in code harder to digest and taking away 20% of the performance.
Vraj ten patch zamedzuje "GPU kompiler", a ten musi teraz bezat na CPUcku... Otazka pre vsetkych: kde si myslite, ze ten kompiler asi behal doteraz? To je uz naozaj neuveritelne - ved Ti ludia ani nevedia o com hovoria...