OMG, som cakal kedy sa to prevali... ono treba aj trochu rozmyslat nad tym, co clovek cita. Futuremark *NIJAKO* nezasahuje do driverov... to akoze myslis ze ich potajme disassembluju a potom hackuju? Ano, kompilery su aj v driveroch od ATi aj od nVidie. To co vyzdvihovala nVidia v novych ForceWareoch je *OPTIMALIZUJUCI* kompiler (ten ma mimochodom aj ATi od Catalystov 3.6). Na optimalizujucich kompileroch nie je apriori *NIC* zleho. V tomto novom patchi Futuremark len znovu preorganizoval kody shaderov (http://www.theinquirer.net/?article=12641). Este raz - cez DX volania sa nedaju "modifikovat" drivers a uz toboz nie deaktivovat nejake ich casti... nie je to Futuremark kto sa hrabe v kode nVidie ale nVidia ktora sa (zrejme) hrabe v kode Futuremarku.Původně odeslal Wuuduu
A teraz si polozme otazku - ak je naozaj v najnovsich ForceWareoch dobry optimalizujuci kompiler, akoto ze na povodnych shader programoch fungoval tak "dobre" a na tychto modifikovanych tak "zle"? Nahoda alebo "zly" Futuremark v tom ma prsty? A co tak pouvazovat nad tym najjednoduchsim vysvetlenim - ten novy optimalizujuci kompiler sice funguje ale nerobi ziadne divy... a tak bolo nutne opat odchytavat shader programy 3DMarku a nahradzovat ich vlastnymi - rucne odladenymi? Jednoducho - ked si dovoli Futuremark (vsimnite si tu "trufalost") modifikovat svoje shadery (vysledok je rovnaky) stane sa to, ze zrazu maju tieto programy ine "checksums" a driver ich uz nezachyti...
A potom prichadza moja najoblubenejsia cast toho vyhlasenia:
Vraj ten patch zamedzuje "GPU kompiler", a ten musi teraz bezat na CPUcku...According to my information patch 340 disables the GPU compiler. The compiler has to run on the CPU instead resulting in code harder to digest and taking away 20% of the performance.Otazka pre vsetkych: kde si myslite, ze ten kompiler asi behal doteraz?
To je uz naozaj neuveritelne - ved Ti ludia ani nevedia o com hovoria...