Výsledky 1 až 24 z 24

Téma: vratenie penazi - uspesne vyreseno

Senior Member Avatar uživatele Marek
    Vliv
    290

Standardní vratenie penazi - uspesne vyreseno

Ked je nieco na reklamacii viac ako 30 dni mam narok na novy vyrobok alebo vratenie penazi(myslim ze je to tak).Chcem sa vsak opytat ci v pripade vratenia penazi mam narok na sumu za ktoru som to kupil alebo sumu ktoru stoji teraz vyrobok s podobnymi parmetrami(kedze ten co som kupil ja sa uz nevyraba).Jedna sa o HDD seagate ata 4.
    C2D @ 3GHz + Ninja || 2GB RAM || Wide 20" p-mva LCD || M-Audio revo 5.1 || Sennheiser HD595 || Logitech G5 mouse

Senior Member minceVIP Avatar uživatele riksa
    Věk
    44
    Vliv
    327

Standardní Re: vratenie penazi

Citace Původně odeslal Marek
    Ked je nieco na reklamacii viac ako 30 dni mam narok na novy vyrobok alebo vratenie penazi(myslim ze je to tak).Chcem sa vsak opytat ci v pripade vratenia penazi mam narok na sumu za ktoru som to kupil alebo sumu ktoru stoji teraz vyrobok s podobnymi parmetrami(kedze ten co som kupil ja sa uz nevyraba).Jedna sa o HDD seagate ata 4.
    predpokladam, ze slovenska uprava bude dost podobna te ceske. odstoupenim od smlouvy se smlouva rusi od sameho pocatku, ne od okamziku odstoupeni, takze ti musi vratit cenu, za jakou jsi to koupil
    i3 3240@default || Gigabyte Z77-D3H || 2x4GB Kingston DDR3 1600 || Sapphire 7750@default|| Default cooling || WD 500AAKS + Samsung F2 1.5TB || Lite-on 1673 || Corsair HX520 || Chieftec DX-01BL-D-U || MS Natural Keyboard 4000 || Logitech MX1000 || HP LP2065
    "Der Kaiser Franz Straka", 3/11/05 in lidovky.cz: "Pokud vím, svět byl stvořen Adamem a Evou a u toho bychom měli zůstat."

Vliv
    290

Standardní

to by bolo super to by som potom za 6000 ktore som dal pred rokom za 80ku kupil 160ku
    C2D @ 3GHz + Ninja || 2GB RAM || Wide 20" p-mva LCD || M-Audio revo 5.1 || Sennheiser HD595 || Logitech G5 mouse

Standardní

Jo tak bacha na to!Pokud si to kupoval před rokem,tak ti platí jen 1/2 roční zákoná záruka.Tudíž se na to nevstahuje obč,zákoník a oněch 30 dnů.

Neboli-zákonou si prošvihl,ale máš prodlouženou záruku,kde se prodejce/výrobce zavazuje odstranit vady a řídí se podle jejich reklamačních podmínek.Čili si je vyžádej.

Většinou je to tak,že ti to opraví,vymění.Ale nevstahuje se na to 30 dnů a nemusí ti to vyměnit za nový výrobek.Múžou ti nabídnout jinej použitej.
    Intel Pentium D 805
    AC Freezer 7 Pro , 1024MB DDR, Asus P5P800-VM
    Leadtek FX 5700

Vliv
    290

Standardní

tak teraz je presne rok co som ho kupoval ,na reklamaciu som ho daval uz skoro pred 4 tyzdnami.Ale zaruka na HDD bola rok nie 1/2.(po tom co to znizili z 3 rokov)

Bulharský mafián mince Avatar uživatele Zilla
    Vliv
    303

Standardní

tak teraz je presne rok co som ho kupoval ,na reklamaciu som ho daval uz skoro pred 4 tyzdnami.Ale zaruka na HDD bola rok nie 1/2.(po tom co to znizili z 3 rokov)
    V tom pripade je to jasny, pokud jsi se vesel do reklamacni doby (a pocita se den prjeti reklamace), tak mas pravo na odstoupeni od smlouvy a vraceni vsech svych penizek...
    Stipendium peccati mors est
    Si peccasse negamus, fallimur, et nulla est in nobis veritas

Přesto, že bouře nad jezerem věští blízkost konce, pohyb nebes je plný síly!

Standardní

mno jo ale ten druhy pulrok je uz jen smluvni zaruka a ne zakonna!! tak bacha na to... pokud soucasti ustni upni smlouvy nebo na vyzve k zaplaceni (faktura/uctenka) je odkaz na reklmacni rad... tak v tom druhem pulroce plati relmacni rad a ne zakon... a tento muze stanovit ledasco... zalezi co sis dohodnul...

kde neplati zakonna si muses dohodnou cokoliv.. ta bacha na to!

Vliv
    290

Standardní

tak reklamaciu nestihli do 30dni, dnes som si isiel po prachy, usetril som tym 2500sk(za disk som dal pred rokom 6 a teraz stoji 3,5)

Standardní

Tak to ti blahopřeju....
    Intel Pentium D 805
    AC Freezer 7 Pro , 1024MB DDR, Asus P5P800-VM
    Leadtek FX 5700

Standardní

tak reklamaciu nestihli do 30dni, dnes som si isiel po prachy, usetril som tym 2500sk(za disk som dal pred rokom 6 a teraz stoji 3,5)
    gratuluji a zkus ještě teď znásobit svůj zisk před ust. §509 a §598 - náhrada nutných nákladů reklamace.. viz PRAMENY - lekce 2..

dostaneš třeba i další 500 Kč, platí to i na Slovensku!!! OZ mate skoro stejny...

Vliv
    290

Standardní

ten obchod ma znamy takze sa s nim asi nebudem hadat o nejake nahradenia (uz som myslel ze ked tam pridem povedia my ze tam maju novy disk uz tyzden, ale mi to neoznamili takze aj v tom pripade by som mal mat narok na vratenie penazi 31. den, lenze aj keby my to povedali tak by som zobral asi disk lebo kamosom sa taketo veci nerobia...)

BTW:zobral som zas seagate,7200.7 120GB 8MB cache a este mi zostalo 1300kaciek .

Senior Member Avatar uživatele jago
    Vliv
    281

Standardní

Jak je to s reklamační dobou?
    Od kdy ji mám počítat a do kdy?

V reklamačním řádu CC je psáno,že se 30 denní lhůta počítá od data přijetí.....to mně příjde divné nemělo by se počítat od data odeslání reklamovaného zboží do data kdy oni odešlou zboží mně?

Který den mám nejdříve žádat o vrácení peněz?
    CPU-Intel 2160@3000MHz[300*8]voltage=1,39V ,CHladič-Scythe Ninja plus ,Deska-Gigabite P35-DS3L, Paměti-Transcend Overcl. kit 2x1GB 800MHz@900MHz v dual chanel,voltage 2VGrafika-Gigabyte X1650XT@m-1550 c-640 cooling pasive Monitor-Samsung 710T Disk- 2x Hitachi 7K250 160GBSATA ,Zvuk-SB Audigy,naLogitech 5300,Myš a Klávesnice-Logitech LX-500,Case-Chieftec LBX-01-B-B-SL,Zdroj-Enermax 400W Liberty @Debian(XFCE).
    NTB-DELL XPS 1330, RAM-4GB,C2D@2GHz,GK-8400GS copper mode @Ubuntu(XFCE)

Senior Member mince
    Věk
    45
    Vliv
    298

Standardní

Citace Původně odeslal jago
    V reklamačním řádu CC je psáno,že se 30 denní lhůta počítá od data přijetí.....to mně příjde divné nemělo by se počítat od data odeslání reklamovaného zboží do data kdy oni odešlou zboží mně?
    Pokud něco reklamuješ prostřednictvím zásilky a jiných kurýrních služeb, mělo by být lhůta na reklamaci počítána od data, kdy to převezme prodejce do data, kdy to od nich převezme dopravce na cestě zpět... Bohužel prodejce nemůže za to, že česká pošta doručuje profi balíky (normálně do 24h) někdy i za týden...
    AMD Ryzen 7 7800X3D | MSI MAG CORELIQUID E360 | MSI B650 GAMING PLUS WIFI | Kingston FURY 32GB DDR5-6000 | MSI GeForce RTX 4070 SUPER 12G VENTUS 2X OC | NVMe Samsung SSD 970 EVO 500GB | WD Blue 3D NAND SSD 1TB | MSI Vigor GK50LP + Logitech MX Master 3 + Xbox ONE Controler | Fortron CUT593P & Corsair RM650x | 27" HP 27xq | Windows 11 Pro 64bit | Synology NAS DS214 2TB | connected by Vodafone 500M/30M

Vliv
    281

Standardní

Citace Původně odeslal Vykuk
    Pokud něco reklamuješ prostřednictvím zásilky a jiných kurýrních služeb, mělo by být lhůta na reklamaci počítána od data, kdy to převezme prodejce do data, kdy to od nich převezme dopravce na cestě zpět... Bohužel prodejce nemůže za to, že česká pošta doručuje profi balíky (normálně do 24h) někdy i za týden...
    Ale to co jsi napsal ty,je pro mě pěkně nevýhodné....Prodejce zajímá kdy to dostane on do rukou,OK...tak mě bude taky zajímat,kdy to dostanu já do rukou(a ne kdy to prodejce odešle,to mě nezajímá stejně jako jeho nezajímalo mé odeslání).....stejná pravidla pro obě strany,nebo to už v tomhle státě neplatí
    CPU-Intel 2160@3000MHz[300*8]voltage=1,39V ,CHladič-Scythe Ninja plus ,Deska-Gigabite P35-DS3L, Paměti-Transcend Overcl. kit 2x1GB 800MHz@900MHz v dual chanel,voltage 2VGrafika-Gigabyte X1650XT@m-1550 c-640 cooling pasive Monitor-Samsung 710T Disk- 2x Hitachi 7K250 160GBSATA ,Zvuk-SB Audigy,naLogitech 5300,Myš a Klávesnice-Logitech LX-500,Case-Chieftec LBX-01-B-B-SL,Zdroj-Enermax 400W Liberty @Debian(XFCE).

Senior Member mince
    Věk
    45
    Vliv
    298

Standardní

Jenže to je tvůj problém...
    Prodejce samozřejmě zajímá, kdy to dostane do ruky... A vůbec ho nemusí zajímat, že se balík se zbožím někde zatoulal a došel po 14ti dnech po odeslání... to nechť si vyřeší odesílatel s dopravcem...

Stejně tak, pokud odešlou balík včas a někde se zatoulá, je prodejce krytej... opět je na vině dopravce a ne prodejce (jenže co chceš u dopravce nárokovat, že? tak maximálně slevu za poštovný)...

Podobně jako kdybys měl u prodejce zboží na reklamaci, on ti dal dejme tomu po 20ti dnech vědět, že je zboží připraveno k vyzvednutí a ty sis pro něj přišel za dalších 14dní, tedy po 30ti denní lhůtě, tak si myslíš, že bys měl na něco nárok?

Bohužel tady žádná stejná pravidla pro obě strany nemohou být... vstupuje tam totiž ten podělanej dopravce, na kterýho není v 50% spolehnutí...

Nám ve firmě se párkrát stalo, že jsme dostali výrobek ze servisu až 30tý den někdy odpoledne (vždy vinou dopravy - PPL, DPD, česká pošta - je to jedna banda - balík šel z Prahy do Brna fakt i 14dní), zákazníkovi se v ten okamžik nedalo dovolat (v podstatě bychom nestihli lhůtu), nu což: zabalili jsme to do balíku, hodili na poštu a byl klid... Udělali jsme vše pro to, abychom lhůtu stihli...
    AMD Ryzen 7 7800X3D | MSI MAG CORELIQUID E360 | MSI B650 GAMING PLUS WIFI | Kingston FURY 32GB DDR5-6000 | MSI GeForce RTX 4070 SUPER 12G VENTUS 2X OC | NVMe Samsung SSD 970 EVO 500GB | WD Blue 3D NAND SSD 1TB | MSI Vigor GK50LP + Logitech MX Master 3 + Xbox ONE Controler | Fortron CUT593P & Corsair RM650x | 27" HP 27xq | Windows 11 Pro 64bit | Synology NAS DS214 2TB | connected by Vodafone 500M/30M

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Standardní

Viz. Vykuk, prave proto se doporucuje reklamaci dorucit osobne a klidne vlastnim autem, kterouz dopravu prodejce uhradi v ramci nakladu s reklamaci spojenych.

Posilat reklamaci postou/jakkoli jinak pouze v pripade, ze na sebe prodejce pisemne veme odpovednost.

Pokud se mu nezda placeni auta + casu, muze si poslat nekoho sam.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Standardní

Mno co jsem vycetl na serveru www.spotrebitel.cz a www.spotrebitele.cz ze lhuta se zacina pocitat od okamziku uplatneni reklamace, tudiz mam-li fax, telefon, tak skrze telefon uplatnim reklamaci a pak to odeslu.
    Priklad> Jsem den pred koncem 24 mesicni zarucni lhuty, postou by to uz prodejci nedoslo, autem uz tam v 17:00 nedojedu... takze mi nezbyva nez zajit na postu kterou mam 10 minut od baraku a poslat fax, ze uplatnuji narok na reklamaci ve lhute 24 mesicu od prodeje...
    a zakona lhuta 30 dni se pocita od uplatneni az po vyrizeni...

Okamzik prevzeti na reklamaci se v tu chvili nebere

Pokud tedy v zarucni dobe nebyla radne vyrizena Vase reklamace ve lhute 30 dnu od jejiho uplatneni, pripadne doslo-li k vade neodstranitelne, mate pravo se vzdy obratit na prodavajiciho, a to bud se zadosti o vymenu monitoru za novy, anebo s odstoupenim od smlouvy, kdy mate pravo na vraceni plne kupni ceny.
    Od pravnika z www.spotrebitel.cz

Takze neplest uplatneni s prevzetim..., prodejce si pro danou vec muze poslat PPL sam, nebo pro to dojet, protoze vznikaj nutne naklady, ktere mi stejne bude muset nahradit... takhle se to aspon zrychli...
    AMD XP 25+ BOX Barton SOLTEK SL-75FRN3-L - nVidia nForce2 Ultra 400 ADATA 450 512 DDR GIGABYTE MAYA GV-R96P128DU 128MB orig. 500/600 Seagate 7200.7 80GB TOSHIBA Combo AOC 9K+ Microsoft Intellimouse Explorer 4.0A

Vliv
    281

Standardní

Takze pokud me do 30 dne nekontaktuji,mam po nich chtít den 31 peníze?Nebo kd ynejdříve žádat vrácení peněz,abych něco nepropásl

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Standardní

Takze pokud me do 30 dne nekontaktuji,mam po nich chtít den 31 peníze?Nebo kd ynejdříve žádat vrácení peněz,abych něco nepropásl
    Jak tu uz nemoklikrat bylo, oni te kontektovat nemusi! To aby sis nemyslel, ze das neco a reklamaci, 30 dnu nebudes komunikovat a 31. den dostanes prachy.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Vliv
    281

Standardní

Citace Původně odeslal Jezevec
    Jak tu uz nemoklikrat bylo, oni te kontektovat nemusi! To aby sis nemyslel, ze das neco a reklamaci, 30 dnu nebudes komunikovat a 31. den dostanes prachy.
    Nee,tak jsem to samozřejmě nemyslel
    Pokud mi 30 den nepotvrdí,ža mají vyřízenou moji reklamaci,můžu žádat o vrácení peněz hned den 31....a co když mi 31 den odpoví,že už jim to přišlo a že mi to právě ten 31 den poslali.

Nepříjmu balík a budu žádat vrácení peněz?

Standardní

30 dni se zacina pocitat, od dne nasledujiciho od dne uplatneni reklamace... takze treba 1.vniho kvetna to uplatnim, lhuta zacina bezet od 2. takze 32. by mela by reklamce na stole..., kveten ma 31 dni, takze mi jsou povini do konce pracovni doby 1. cervna vyridit reklamaci, pokavad to nestihnou do pulnoci, reklamace je totiz prvniho vyrizena, jeli zbozi pripraveno k odberu, nebude li tudiz pripraveno do konce zaviraci doby k odberu, tak maj smulu... i bych is tam pocka...
    Kdyz by 2.tvrdili ze zbozi tam bylo, tak ja spolu s svedkem (dulezite) tvrdim ze zbozi mi nevydali, protoze tam nebylo... jinak bych si ho prece vzal... v tu chvili ma ale prodavajici zbozi ktere neche a prachy ktere chce a clovek ma v t chvili jenou moznost a tou je SOUD...

Cili: pokavad mi 30-ty den nebudou moci vyrobek dat, tak 31 den uz nemame o cem mluvit, cekal jsem dokud jsem mohl

jeste jedna perlicka od Mgr. Pelikana
    Třicetidenní lhůta pro vyřízení reklamace
    Pokud do 30 dnů od přijetí reklamace nedošlo k jejímu vyřízení včetně odstranění vady, máte podle § 19 odst. 3 zákona o ochraně spotřebitele ve spojení s § 622 odst. 2 obč. zák. právo odstoupit od smlouvy, anebo můžete namísto toho požadovat výměnu zboží za bezvadné. Prodejce je povinen peníze Vám vrátit do druhého dne od výzvy.
    AMD XP 25+ BOX Barton SOLTEK SL-75FRN3-L - nVidia nForce2 Ultra 400 ADATA 450 512 DDR GIGABYTE MAYA GV-R96P128DU 128MB orig. 500/600 Seagate 7200.7 80GB TOSHIBA Combo AOC 9K+ Microsoft Intellimouse Explorer 4.0A

Standardní

Podivas se na datum odeslani, bylo-li tam v mem priklade 1. tak to holt beres, bylo-li tam druheho... tak uz maj smulu, proste to uz neni balik ktery bys ocekaval... tzn. reklamaci nevyridili do 30 dnu...
    Ale jak rikam, to uz je na SOUD, coz je podle me ztrata casu a je lepsi si tu vec vzit...
    Sorry jak pisu, mam za sebou i pred sebou dlouhy den...

Vliv
    281

Standardní

...dikas,moc si mi pomohl

Standardní

pls, pomozte ete mne, v pondeli dam uz treti krat reklamovat jeden HDD, mam pravo, ak mi uznaju trretiu reklamacku na vratenie penazi?
    a mam to tomu manikovi povedat, ze xcem prachy, ked mu to donesiem, alebo az ked to bude vymenene za new kus?
    vim ze mi daji novy kus temer na 90%.
    pls help me, je to surne
    --- ---

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Vratenie penazi
    Založil Traktorista v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 28.11.2004, 00:13

Pravidla přispívání