Citace Původně odeslal Andreas
Citace Původně odeslal Rob
Citace Původně odeslal Andreas
Citace Původně odeslal Rob
myslim ze by se ucinek peltieru vyrusil, protoze je jako kazde zarizeni ztratovy, tj. z jedne strany vic topi nez z druhe chladi

ta tepla strana by proste ohrivala skrin a ta by zase ohrivala vnitrek..
jo, ale muzes to fanem nasmerovat, kde je to studene. Hlavne ale plati ze pokud by na druhe strane toho hliniku (casu) byl chladnejsi vzduch, tak se vic tepla preda tam, takze by to ohrivalo vic vzduch venku plus neco malo uvnitr, ale chladilo by to vic... Uz mi prisel Athlon 64 v hlinikovy skrini, tak to hned vyzkousim...
BTW. jsem zklamanej Lian-Li skrini misto aby tam byl poradnej tlustej plech, tak to drnci a ma snad jeden milimetr nebo min. Navic je tam nejaka silena katoda co porad meni barvu proste cirkus, tak priste uz lian li ne.
pokud jen tak prichytis 80W peltier ke casu, tak se tam asi vubec zadna chladna strana nebude, protoze se ta horka bude nedostatecne ochlazovat a prohreje ti tu stranu co mela chladit

ale zkus to, jsem zvedavy na vysledek
kdepak, obe strany jsou naprosto tepelne nevodivy, to ze to chladi min kdyz je to horke, tak to je kvuli peltierovu efektu o rozdilu teplot na bimetalu, myslim si ze by to mohlo stacit aspon na tu 40Wku
zkusim, dam vedet.
To co si napisal, je sice pravda, ale inac totalna <>ovina... Ten material ma sice slabu tepelnu vodivost, ale horuca strana sa zahrieva jak svina... Peltierov jav je ale o inom... Ked vodicom (polovodicom... Peltier je zvycajne zalozeny na PN priechode) prechadza prud, jedna strana sa zahrieva a druha ochladzuje... (kvoli nosicom naboja)... Takze skus dat 80W peltier len tak do skrine... Budes tam mat 80W tepla naviac... nahodou mam jeden 80W peltirik doma a robil som s nim experimenty... (chladil som pasiv na ktory sa vhanal vzduch do skrine - fungovalo to ako chladnicka, az do chvile kym sa pasiv na druhej strane totalne neprehrial app. 10min...)