Výsledky 1 až 22 z 22

Téma: soltek sl-kt600-RL prave nove v casu

Senior Member Avatar uživatele sasha
    Vliv
    294

Standardní soltek sl-kt600-RL prave nove v casu

oproti stare sestave je to srumec

koupil jsem k tomu 400 DDR pameti pqi
    vsechno beha v pohode - max spokojenost

co se tyce oc sestava v popisu...

pcmark: CPU 6011
    MEM 3606
    HDD 2489

CPUmark: 179

tedy momentalne bezim 166*12,5 pri 1,675 V teplota 45 C obyc svitici vetracek od Fabsy

na 200 fsb se nedostanu - asi to nezvladaji pameti dvakrat pipne a jde spinkat

ted se mi dvakrat po restartu stalo, ze jsem mel fsb na 133, tak jsem to vyresil jumprama na pevno, vsechno ok

co jsem vyskousel red storm v biosu hodil fsb na 147*13
    ------------------------
    kdyby jste mel nekdo zkusenost s touto deskou a mohl napsat jak se dostal na 200 fsb stabilne budu vdecen

jeste par testu me ceka
    Q9450.R4850.SM215tw.P5Q-Deluxe.x500.NZC130.Pix-501.xen

Standardní

zkus tenhle postup pro fsb na 200. V chipset settings dej nastaveni pameti na default, mam Nanya DDR400, kdyz ale zmenim Configure SDRAM timing by SPD na disabled, pak proste komp nenajede, i kdyz dam pameti treba na 200 musi to zustat tak. Nabootuj s FSB na 166, dej nasobicku na 8.0 nech postnout, vypni a zmen na 200. Musi to jet. Hodne bordelu dela to nastaveni s pametma, zjistil jsem, ze kdyz bootnu na 133, muzu to korektne zmenit na cas 2.5 a pak zpatky na 200. Pokud to zmenim pri fsb 200, tak jenom pipani.
    Question is: who cares ?

Vliv
    294

Standardní

tak se nakonec podarilo a vysledek je nasledovny:

200*10,5=2104 při 1,725V teplota je už ale ovšem 53 C

cpu mark 186

pcmark
    cpu 6176
    hdd 3895
    mem 2564

skoda te teploty (a to mam v casu dva ventilatory navic) vyzkousim to na par hrach a pak se uvidi jestli neni lepsi na tech 166 fsb, popripadne rozdili pri 2400+

Standardní

Citace Původně odeslal sasha

cpu mark 186

pcmark
    cpu 6176
    hdd 3895
    mem 2564

skoda te teploty (a to mam v casu dva ventilatory navic) vyzkousim to na par hrach a pak se uvidi jestli neni lepsi na tech 166 fsb, popripadne rozdili pri 2400+
    pořiď si chladič a ne ten sajrajt od titanu
    např. Arctic Copper Silent 2

Senior Member mince Avatar uživatele Mojda
    Vliv
    284

Standardní

Citace Původně odeslal Riss
    Citace Původně odeslal sasha

cpu mark 186

pcmark
    cpu 6176
    hdd 3895
    mem 2564

pořiď si chladič a ne ten sajrajt od titanu
    např. Arctic Copper Silent 2
    Jeste lepe revizi 2

Vliv
    294

Standardní

no co se tyče chladiče tak mě čeká vodníček (s novym casem -po statnicich)
    s revizi to už bude horší

Standardní USB kabely

Mam dotaz na tu desku, je standartne v baleni i pridavna kabelaz pro USB2.0 porty? V mnoha cenicich jsem totiz videl, ze se ty kabely na pridavne USB2.0 porty prodavaji zvlast (a nejsou zrovna levne), tak me zarazilo, ze by se to nedavalo uz do krabice s MB. Ono pri cene te desky (cca 2500Kc) a pripadne chybejici kabelaze (cca 400Kc) se pak vyplati investovat do Epoxe ci jine O/C friendly desky.

Standardní Re: USB kabely

Citace Původně odeslal Paja_K
    Mam dotaz na tu desku, je standartne v baleni i pridavna kabelaz pro USB2.0 porty? V mnoha cenicich jsem totiz videl, ze se ty kabely na pridavne USB2.0 porty prodavaji zvlast (a nejsou zrovna levne), tak me zarazilo, ze by se to nedavalo uz do krabice s MB. Ono pri cene te desky (cca 2500Kc) a pripadne chybejici kabelaze (cca 400Kc) se pak vyplati investovat do Epoxe ci jine O/C friendly desky.
    Přídavné kabely se k Soltekům nedodávají. Dost často stačí 2 z MB a třeba další 2 vyvedeny z case. Jestli tě to potěší můžeš to koupit od jakéhokoli výrobce (např. vyvedeny do 3,5" pozice), protože v manuálu je vždy dobře popsaný, jak to zapojit. Je to trochu neduh, ale jinak jde o velmi kvalitní desku, kterou mohu doporučit.
    Ryzen 5 3600/16GB/256SSD+3TB HDD/R7-370/W10 PRO

Standardní

Citace Původně odeslal stealth
    zkus tenhle postup pro fsb na 200. V chipset settings dej nastaveni pameti na default, mam Nanya DDR400, kdyz ale zmenim Configure SDRAM timing by SPD na disabled, pak proste komp nenajede, i kdyz dam pameti treba na 200 musi to zustat tak.
    Proc to tak je? Nejaka "vlastnost" nebo je to chyba? Mam Hynixy 400 Mhz a dela mi to same. Respektive kdyz to zmenim stejne jako ty, tak mi nenajede nic - ani BIOS (poprve me z toho dost polilo horko - a uz 3x jsem kvuli tomu mazal CMOS
    Zkusim to podle tveho navodu...

dustCatcherIII:AMD Barton 1,8GHz(+ArticCooling Silent2 TC rev2),512MB Hynix 400Mhz,IBM 180GXP 120GB,Seagate 40GB,MSI FX5900SP| CyberCase CY-229 (Arctic Fan Pro TC, CoolerMaster Neon LEDTLF-R82,JJ400Wsilent), Soltek KT600-RL| CDburn-DVD LG4520B,noFDD| 17\"LCD Gigabyte DVI| ChiconyKey (obyč tha best),MS IntelliMouseOptical| Hercules Fortissimo III 7.1, Creative Inspire T5400, Koss PortaPro Jr.

Junior Member
    Vliv
    0

Standardní Diky

Ja strasne dekuji Stealthu, protoze mam procesr 1700+, ktery jde nataktovat az na 2900+. Ted momentalne mi neco blbne, ale az to bude...tak to bude srumec.

Standardní

tak mám taky čerstvé zkušenosti s touto deskou:
    základní FSB se musí nastavit přes jumpery, jelikož, když se to přetočí v BIOSu, tak se nemění děličky
    ono to zas tak moc nevadí, ale už jsem chtěl vyhodit paměti z okna a naštěstí, to nafungovalo kvůli vysoké frekvenci AGP ( ještě, že to ta karta nezvládla, to bych pak na to asi nepřišel )
    jinak jsem zatím spokojený: Duron 1,4@2,2/1,75V
    zkoušeno Knoppix Linuxem, ještě jsem neměl čas instalovat okna ( ten knoppix je live - spouští se z CD bez instalace - dost dobrá věcička )

Standardní

Taky jsem už získal první, bohužel negativní, zkušenost s touto deskou. Prakticky se mi komp nepodařilo pořádně rozběhnout, když jsem ho zapnul, tak se na obrazovce neobjevilo nic, ozývalo se jen třikrát pípnutí, pauza a zase třikrát pípnutí a to samé dokola. Několikrát jsem resetoval CMOSku a přehazoval paměť do jiného banku, dokonce jsem zkoušel i jinou paměť, vždy to samé. Občas, ale jen velmi zřídka se mi podařilo kompa rozjet, dostat se do woken a tam pracovat, ale většinou mi to po chvíli samo vytuhlo a po restartu už nenajelo. Nechápu co s tím je, řekl bych, že je ta deska asi v kopru. Protože jsem se nikde nedočetl o tom samém problému. Jediné, co jsem se dočetl bylo, že hry se nedají v této kombinaci hrát se zapnutým AGP8x. To bych docela chápal, je to chyba v ovladačích, ale že komp nenajede vůbec ani do biosu, tak to je dost hustý. Nestalo se to někomu z vás??

Athlon XP 2000+ Palomino
    Soltek KT-600-RL
    512MB RAM 400MHz Samsung
    Radeon 9600Pro
    Caviar 80 a 40GB
    SB Live

Vliv
    294

Standardní

a jaky jsi mel nastaveni? jestli ti to dela v defaultu tak asi spatnej kousek..
    pravdou je ze snad na podruhy mi to udelalo to samy - tak jsem si pak radsi procetl manual a nenastavoval kde co a slape to jen k me spokojenosti

Standardní

Přesně tak, default..

Member
    Vliv
    275

Standardní

ja nevim jak vy, ale ja jsem z tyhle desky vyslovene nestastny... na overclocking jsem uz radsi uplne zapomnel, me to nejelo ani na 166, lepe receno do woken to najelo, ale po restartu uz nenabootoval o 200 mhz fsb si muzu nechat jen zdat... mozna by to resil ten postup od stealtha, ale vzhledem k tomu ze je to pro cloveka co kompum moc nerozumi, tak mu to necham na default... co me ovsem zarazi je neaktualnost biosu, stahnul jsem z jejich stranek bios udajne nekdy ze srpna, nemate nekdo novejsi dalsim problemem je grafika (hercules radeon 9200), viz http://www.overclocking.cz/4um/viewtopic.php?t=39083
    nevedel byste nekdo co s tim? divny je ze mi po restartu mizi jedny, jindy jiny...
    jinak sestava je: athlon 2400 (thorton), soltek kt600-r, apacer 512 mb ddr sdram 400 mhz, hercules 9200...
    ntb acer aspire 5024 wlmi

Vliv
    294

Standardní

Citace Původně odeslal tesla
    ja nevim jak vy, ale ja jsem z tyhle desky vyslovene nestastny... na overclocking jsem uz radsi uplne zapomnel, me to nejelo ani na 166, lepe receno do woken to najelo, ale po restartu uz nenabootoval o 200 mhz fsb si muzu nechat jen zdat... mozna by to resil ten postup od stealtha, ale vzhledem k tomu ze je to pro cloveka co kompum moc nerozumi, tak mu to necham na default... co me ovsem zarazi je neaktualnost biosu, stahnul jsem z jejich stranek bios udajne nekdy ze srpna, nemate nekdo novejsi dalsim problemem je grafika (hercules radeon 9200), viz http://www.overclocking.cz/4um/viewtopic.php?t=39083
    nevedel byste nekdo co s tim? divny je ze mi po restartu mizi jedny, jindy jiny...
    jinak sestava je: athlon 2400 (thorton), soltek kt600-r, apacer 512 mb ddr sdram 400 mhz, hercules 9200...
    pokud to neni spatny kus tak nevim pro cto pro toho "cloveka" nemuze byt nastavene - dyk to stejne prejamprujes na desce (fsb) ....
    a v tom odkazu je deska kt600 - R
    ne RL...

Member
    Vliv
    275

Standardní

vzdyt jsem psal, ze je to R, ne RL...
    nevim jestli by ten stealthuv postup fungoval, ale me to bez problemu nejelo ani na 166 mhz fsb, po restartu to nenabootovalo, az po clear cmos.. kdyz by zatuhl komp me, tak si s tim lehce poradim, ale on tezko, takze to nema cenu riskovat...
    uz driv jsem se soltekem nemel moc dobry zkusenosti, tady ta deska to jen potvrzuje, je sice levna, ale nekde se to odrazit musi...

Member
    Vliv
    275

Standardní

jo a jeste me napadlo, na default grafika i proc to v 3dmarku 2001 dalo jen 7500, neni to nejak malo?

Vliv
    294

Standardní

nz jestli ti to nenajelo dobre ani po autodetect vsechno na default normalne a vyzkousel jsi jednotlivy kusy i na jinym kompu tak je to na reklamaci, nicmene reci typu levna blba jsou mimo misu (nebo spise tam ) protoze ceny desek jdou celkem rychle dolu (me zas tak malo nestala) a ja mam druhou desku solteka a jsem na vysost spokojen...

kdyz si nevyskousel ten postup co je tu uvaden tak .......

Member
    Vliv
    275

Standardní

ja jsem psal, ze na default vsechno naprosto v pohode, ale jakmile jsem zkousel fsb 166, nedej boze 200 mhz, tak uz to delalo problemy. jinak ty ses mozna zvyklej (vzhledem k tve druhe desce od solteku ) na vselijaky postupy jak rozchodit nektery veci, ale ja na to zvyklej nejsem a zvykat si nechci... proste to ma ve specifikaci ze to umi FSB 200, tak nechapu proc to dela problemy (a jak je videt, nejsem sam)...
    ty moje drivejsi problemy se soltekem byly dost podobny, kdy na desce s kt266 se mi zase nepodarilo na odemcenym duronu rozjet fsb 133 deska vubec nereagovala a nepomohl ani clear cmos. az z niceho nic asi po pul hodine se to najednou rozjelo na fsb 100 samozrejme, vickrat jsem to radsi nezkousel.
    na jinej desce se soltekem s kt266A zase nefungoval thoroughbread 2400 (kterej opravdu oficialne podporovanej neni), coz mi dost nas.alo, kdyz treba takova staricka kt7a s nim v pohode funguje...
    k tem penezum: je to snad ta nejlevnejsi deska s kt600 co se u nas da sehnat, o nforce deskach vubec mluvit nemusim, ty jsou cenove uplne jinde, takze asi tak...

Standardní

Citace Původně odeslal stealth
    zkus tenhle postup pro fsb na 200. V chipset settings dej nastaveni pameti na default, mam Nanya DDR400, kdyz ale zmenim Configure SDRAM timing by SPD na disabled, pak proste komp nenajede, i kdyz dam pameti treba na 200 musi to zustat tak. Nabootuj s FSB na 166, dej nasobicku na 8.0 nech postnout, vypni a zmen na 200. Musi to jet. Hodne bordelu dela to nastaveni s pametma, zjistil jsem, ze kdyz bootnu na 133, muzu to korektne zmenit na cas 2.5 a pak zpatky na 200. Pokud to zmenim pri fsb 200, tak jenom pipani.
    Timto zpusobem umis u tehle desky nastavit nastaveni pameti podle sebe? Nebo je to "jen" postup jak se dostat na fsb 200?
    1) chtel bych si nastavit casovani podle sebe, ale kdyz to zmenim, komp nenajede - musim resetovat CMOS. jde to nejak obejit?
    2) na jake frekvenci provozujete s touto deskou Bartona2500+? (fsb*nasobicka)
    Dik

dustCatcherIII:AMD Barton 1,8GHz(+ArticCooling Silent2 TC rev2),512MB Hynix 400Mhz,IBM 180GXP 120GB,Seagate 40GB,MSI FX5900SP| CyberCase CY-229 (Arctic Fan Pro TC, CoolerMaster Neon LEDTLF-R82,JJ400Wsilent), Soltek KT600-RL| CDburn-DVD LG4520B,noFDD| 17\"LCD Gigabyte DVI| ChiconyKey (obyč tha best),MS IntelliMouseOptical| Hercules Fortissimo III 7.1, Creative Inspire T5400, Koss PortaPro Jr.

Vliv
    294

Standardní

ja jsem psal, ze na default vsechno naprosto v pohode, ale jakmile jsem zkousel fsb 166, nedej boze 200 mhz, tak uz to delalo problemy. jinak ty ses mozna zvyklej (vzhledem k tve druhe desce od solteku ) na vselijaky postupy jak rozchodit nektery veci, ale ja na to zvyklej nejsem a zvykat si nechci... proste to ma ve specifikaci ze to umi FSB 200, tak nechapu proc to dela problemy (a jak je videt, nejsem sam)...
    hm kdyz nechces tak nechces, ale i o tom overclocking je ne?
    no a specifikace fsb 200 je urcite teda nachystana pro procesor co beha 133 .....

ty moje drivejsi problemy se soltekem byly dost podobny, kdy na desce s kt266 se mi zase nepodarilo na odemcenym duronu rozjet fsb 133 deska vubec nereagovala a nepomohl ani clear cmos. az z niceho nic asi po pul hodine se to najednou rozjelo na fsb 100 samozrejme, vickrat jsem to radsi nezkousel.
    na jinej desce se soltekem s kt266A zase nefungoval thoroughbread 2400 (kterej opravdu oficialne podporovanej neni), coz mi dost nas.alo, kdyz treba takova staricka kt7a s nim v pohode funguje...
    k tem penezum: je to snad ta nejlevnejsi deska s kt600 co se u nas da sehnat, o nforce deskach vubec mluvit nemusim, ty jsou cenove uplne jinde, takze asi tak...
    tak ji roslapej nebo vrat nebo reklamuj kdyz je tak spatna nefunkcni ....
    jako rozhodne to nestoji za heartattack

to vaga: mohu menit casovani pameti bez problemu rovnou pri 200fsb...

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Soltek KT600 RL - zhave mosfety a samovolne restarty...
    Založil Sam Hawkens v sekci fóra VIA čipové sady
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 07.11.2003, 09:08

Pravidla přispívání