Zdravim vsechny.
Tak jsem pln ocekavani rozbalil pecko s Athlonem 64 (3200+) na Asusce K8V Deluxe (1024 RAM Kingston HyperX KHX3200).
Problemy jsou se stabilitou (Qfan nefunguje - tradicne? Mam tam posledni BIOS.), pri zapnutem AMD Cool&Silent nenabehnou Windows XP (cista SP1 instalace)- nedostane se to ani k bootu z SATA disku.
Strasne dlouho se natahujou biosy a inicializace SATA a promise radice.
Po zkusenostech s boxovanyma AMD chladicema jsem koupil neboxovany a dal jsem tam chladic Zalman CNPS-7000A-CU. Ocekaval jsem jak bude procesor studeny, podle chvalozpevu po internetu, ale ma idle 47 stupnu, zatizeny 55. P4 3 Ghz pretaktovana se zvedlou voltazi ma s timhle chladicem (oboji kolem 28 stupnu ve skrini) 42 stupnu idle a 51 prime 3 hodiny.
Co se tyce vykonu, zatim jsem zkousel jen 32bit XP, 64bit budu teprve instalovat, ve hrach a stejne grafice je to podobne tomu pentiu, v battlefieldu je graf daleko vic roztrhany, dalsi benchmarky zkusim az to cele preinstaluju.
Celkove jsem spis zklamany, protoze jsem se tesil ze po dlouhe dobe zase budu mit AMD procesor, se soudem uvidim az co budou delat programy co na to prelozim.
Mandrake porad neni, asus jde do haje, kam ten svet speje. Ach jo.