Citace Původně odeslal Halen
Citace Původně odeslal Honz@S
Utáhne ti to i 200vka, testoval sem to, věř mi.
Jo a jestli 250, nebo 300, když už tam nic víc nepřipojíš, tak je to úplně jedno... klidně 250 - no problem
(Co doporučuje intel je vedlejší (třeba doporučí netaktovat nový jádro p4ky a ty se tim budeš řídit? ) )
On to utáhne. Chvíli jo a pak se odporoučí do věčných lovišť a může vzít s sebou i nějaké komponenty. Podívej se na štítek zdroje. Je tam proudové zatížení větve +5V, z této větve se bere napájení pro stabilizátory VCore. A protože žádný stabilizátor nemá účinnost 100%, minimum pro Celerona na jádře Wilamette overclocknutýho na 2,0 - 2,1GHz je 20-22A v +5V větvi. A to by nesmělo z +5V už žádné další zařízení nic brát. Takže milý Honz@si, Intel 300W zdroje nedoporučuje jen tak pro nic za nic. Docela bych chtěl vidět, jakou hodnotu v +5V by ukázal SpeedFan na 200W zdroji v PC s procesorem Intel Celeron 1,7@2,1GHz na defaultním VCore třeba při komprimaci do MP3.
Přesně tak, moje vlastní zkušenost. Zdroj to sice utáhne, ale nedrží stabilně napětí a pořádně se zahřívá (přehřívá). Měl jsem takto na 200W zdroji přetaktovaný Duron. Vydrželo to půl roku, pak se zdroj jednoho krásného dne po zapnutí odporoučel. Naštěstí nevzal nic s sebou. Výhodou moderních zdrojů je pojistka proti přetížení a také nějaká ta výkonová rezerva. Konkrétně Enermax udrží i vyšší zátěž, než na kterou je certifikován (např. 550W verze má špičkový odběr až 650W), a hlavně se při přílišném zatížení sám vypne. Staré zdroje ale takovou ochranu nemají.

Jinak těch 20A na +5V větvi není třeba, P4 generuje šťávu pro procesor přeměnou i z +12V větve, čili stačí i zdroje s nižší hodnotou na +5V. Stejně je ale třeba mít zdroj minimálně 250W, na Willamette a ještě s přetaktováním důrazně doporučuji 300W.