Citace Původně odeslal DAN2
Tou žiletkou jsem to dělal taky, jde to dost blbě a pomalu, prohýbá se a málem jsem si s ní odloupl nějakou smd součástku v blízkosti gpu. Tak jsem se nasral a použil metodu kreditka+šroubovák. Bohužel nemám odkaz na thread. Zkus search. Je to jednoduchý, na pcb položíš kreditku co nejtěsněji k gpu a pak mezi přesahující chladič a vstrčenou kreditku zasuneš malý šroubovák a trošku s ním pootáčíš ze strany na stranu (s citem) a ten pasiv se pomalu odlupuje (poznáš to podle takovýho jakoby křupání jak praská to lepidlo). Vypadá to drsně, ale je to odzkoušený a pokud to děláš opatrně tak i bezpečný, neslyšel jsem, že by to někdo uloupl i s gpu. Zbytek lepidla jsem sundal lihem, šlo to blbě, ale šlo to. Benzín by byl lepší.
a nebo taky uslysis, jak krupe PCB
ja to delal ziletkou, a toho ze si poskrrabes jadro se bat nemusis, prece tak ziletka neni kolmo k tomu jadru ale vodorovne s nim
podle me je nejlepsi skloubit tyto 2 sundavaci technologie do kupy a nejdriv to narez a pak to odlupnout U IHS pry je dobre, pokud das ten CPU do mrazaku, ze pry pak ma to lepidlo, nebo silikon ci co to je, tak ze ma zmeknout, nebo zkrehnout a jde to lepe ale grafiku bych do mrazaku nestrkal