Výsledky 1 až 8 z 8

Téma: Proč mi pls běhá disk na řadiči místo ATA100 ATA33 - poraďte

Standardní Proč mi pls běhá disk na řadiči místo ATA100 ATA33 - poraďte

Ahojte,

mám řadič Kouwell 571B a mám na něm HDD 120GB WD JB - běžel určitě ATA 100 - díval jsem se přes HD Tach 2.7, pak jsem ho vyhodil a dal tam Seagate 120GB a ten běžel JEN ATA33, vrátil jsem WD a to same, občas ATA66.

Je nějaký soft na kontrolu ATA nebo jeho nastavení - něco jako je v systému ŘADIC IDE - tam můžu měnit DMA - nebo mám instalovat nějaký nový driver pro řadič...

prosím poraďte mi

Díky

Standardní

Co ti vyhazuje Bios těsně před bootem.
    Mělo by to tam být napsáno.

Senior Member mince
    Vliv
    299

Standardní

Může být vadný kabel(třeba stínění), pak to nejede ATA 100. Skus nejdřív vyměnit kabel, pak zkus disky v jiném stroji...
    MB G... a to už taky není pravda ;)
    A nekřičte na mě, pokud jsem plácnul nějakou hloupost ...........

Standardní

souhlasím s výše uvedeným + mrkni na web kouwellu, tam by měla být nějaká utilita ke stažení, která ti ve winech ukáže jak ten disk právě jede...a můžeš stáhnout i nejnovější ovladače, i když tím to asi nebude, když předtím ti jelo vše ok...

Standardní

ahojte,

dival jsem se po startu se mi vypiše: primary master HDD
    secondary CD-RW

Secondary DVD

zajímavý je, že když vypojím CD-RW a necham naběhnout jen HDD, tak jak HDTACH i Sandra ukazují přes 30000 - Sandra, kdyz pripojím zpět CD-RW a stejně ji nepoužiju, jen je v ní IDE kabel a napajecí, tak uz mam zase ATA33, Sandra ukáže 19000 bodu..

vždy jsem si myslel, že sice CD zpomaluje HDD, ale jen kdyz se používají oba naraz, ne kdyz je jedno vypnuto.

jinak kabel jsem zkusil vyměnit, koukal jsem na web Kouwellu ale tu utilitu nemůžu najít - nakopněte mě pls kde tam je , ta by mi hodně pomohla, ovladače už taham

Díky za rady

Senior Member Avatar uživatele Tantalos
    Věk
    50
    Vliv
    279

Standardní

Citace Původně odeslal Keekus
    ahojte,

dival jsem se po startu se mi vypiše: primary master HDD
    secondary CD-RW

Secondary DVD

zajímavý je, že když vypojím CD-RW a necham naběhnout jen HDD, tak jak HDTACH i Sandra ukazují přes 30000 - Sandra, kdyz pripojím zpět CD-RW a stejně ji nepoužiju, jen je v ní IDE kabel a napajecí, tak uz mam zase ATA33, Sandra ukáže 19000 bodu..

vždy jsem si myslel, že sice CD zpomaluje HDD, ale jen kdyz se používají oba naraz, ne kdyz je jedno vypnuto.

jinak kabel jsem zkusil vyměnit, koukal jsem na web Kouwellu ale tu utilitu nemůžu najít - nakopněte mě pls kde tam je , ta by mi hodně pomohla, ovladače už taham

Díky za rady
    No tak to je jasný, když to máš na stejný kšandě s CD-RW
    Nech si na ní jen ten disk a CD-RW hoď na IDE2...
    CPU: AMD Opteron DualCore, AC Freezer64 Pro, MB: DFI LP UT NF4 Ultra-D, modded bios N4D704-2BTA, RAM: 2x1GB 400DDR 2.6V, Graphic: Leadtek PX6800GS TD 256MB, PCI-E (425/1000), CASE: Chieftec 410W Silent DX-01SL-D, DVD: DVD-ROM Plextor 116A, DVD-RW LG GSA-4163B, fw:A105, HDD: 1x Seagate Barracuda 7200.7 120GB 8MB cache, 1x Seagate Barracuda 7200.8 250GB 8MB cache.
    3DM01: xxx 3DM03: xxx 3DM05: xxx 3DM06: xxx Aquamark: xxx Sandra2005: xxx SuperPI: xxx

Standardní

to Tantalos: takže to je tak jak jsem uvedl předtím, stačí to jen tam k tomu HDD připojit a už to automaticky zpomaluje? hmm tak zase jsem o něco chytřejší ....

Děkuji....

Standardní

no podle specifikace a taky ve 99.9% případů to žádný vliv nemá. ale protože je kouwell asi něco jako pcchips v deskách nebo manli v grafikách, tak se nemůžeš divit, že se to chová jinak, než by mělo.

btw: on ten kouwell vůbec umí atapi ? dřívější revize to neuměly

ten program na detekci dma mode jsem taky nenašel...njn, co chceš za pár stovek

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. základní použití filtrů pro DF
    Založil Jakubisko v sekci fóra Digitální foto a video
    Odpovědí: 215
    Poslední příspěvek: 28.02.2012, 19:12
  2. FAQ DvD to DivX
    Založil AjsTi v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 186
    Poslední příspěvek: 04.01.2010, 20:56
  3. Který disk je nejlepší ??? Update 2.1.06 (praxe, linky...)
    Založil Tom v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 19.01.2005, 12:27
  4. Nedoléhající zadní chladič na pamětech DDR na grafice MSI FX
    Založil Nvidia fanda v sekci fóra NVIDIA grafické karty
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 24.12.2004, 15:45
  5. Pujde mi nahravat na USB Flash disk v Net Cafe', pra'ci...?
    Založil integrity v sekci fóra Optické, přenosné a jiné disk(et)y
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 16.01.2004, 20:02

Pravidla přispívání