tak som si spravil volny den, vzal som si svoje oblubene audioCDcka a pochodil elektroobchody, HI-Fi audioshopy a tak. Samozrejme som hladal sluchadla v cenovej kategorii do 1200 Sk. No a co som zistil?
Technicsy a Sony v tejto cene su uplne smejdy, kvalitou sa vyrovnajuce vietnamskym smejdom (tj skreslene a prebasovane zaroven, mal som pocit ze vokaly v nich nepocut, zato basy..).
Philips - tie lacnejsie znacne skreslene a plocho hrajuce, tie drahsie (cca 1600Sk) uz s prijemnym (neskreslenym) zvukom, ale silne prebasovane. AKG za tu cenu - lowendy, zvukom sa vyrovnaju mozno tym technicsom..
KOSS: v tejto cene UR15- prijemne sedia, ale zvuk je skresleny. UR18 - stale nic moc, mal som pocit, ze pocuvam zaznam z live koncertu aj ked nahravka z koncertu nebola - na moje prekvapenie hrali dost mizerne.
Behringer HPX2000: Jednoznacny vitaz mojho posluchoveho testu. Stredy a vysky su vyrazne a neskreslene, hlasy (vokaly) zneju nezastreto. Takisto basy zneju ako maju, a kedze sluchatka su polootvorene, zvuk nie je vobec prebasovany.
Ja len tak, aby si ludia uvedomili, ze existuje aj nieco ine ako KOSSy.
PS: Moje hodnotenie je cisto subjektivne a tykalo sa sluchadiel v cene 1200Sk. Je mi jedno ze PortaRulez, ale za 1200 sa da zohnat nieco ovela lepsie ako kossy.