Citace Původně odeslal Andreas
Ten tvuj pripad bych resil tak, ze bych pripojil atmela nebo pres MBM bych zapnul pres MOSrele vetrak az v dobe kdy by slo CPU nad 50 stupnu a jinak ho vypnul, nebo nechal vetrak ve zdroji a natahl kratkou trubku k procaku udelat aspon nejaky luft.
A co čipset a napájení? Jak dlouho by vydržely s kompletně pasivním chlazením? Řeším to Arcticem CS2 TC a Stop Grant s 512 divisorem (viz. můj program).

Porad pocitas tech 50W na full load, k tomu nikdy nedojde, navic jsou zde duty cycles a ty to pohlidaj spolehlive (vyzkouseno).
S 50% duty jsem měl spolehlivě teplotu 99 stupňů... výš už to opravdu nešlo. Ale tomu neříkám úspěch. A jistě, důležitý je max. power, protože když nějaká aplikace vytíží procesor, potřebuju uchladit 50W. To už bych mohl říct, že vypnutý procesor uchladím i bez chladiče (stejná logika).

Navic citim ze ty vis ze to mozne je, jen jsi to asi jeste nezkusil.
Nic proti, ale zkoušel jsem nejenom chladit pasivně Willamette ES na 800 MHz (nejde to), ale i těch 100 stupňů teploty a konečně i za chodu odendat chladič (ne jenom větrák, ale chladič komplet) - teplota byla 50 v idle, při zatížení šla nahoru tak 20 až 30 stupňů za vteřinu. A neznám způsob, jak chladit počítač kompletně pasivně, aniž by to byly výběrové komponenty s extra nízkou spotřebou.