Pribeh: Dlhsiu dobu som bezal stabilne s doskou Asus A7N8X Deluxe a s Bartonom 2500+ na 2300MHz (200x11,5). Vsetko bezalo 100% stabilne, aj Primestable, ani hry nepadali ani nic.
Tak dva dni dozadu sa mi zacalo stavat ze mi niektore hry (Battlefield 1942, Call of Duty, Homeworld 2), aj ked predtym bezali OK, zacali len tak sami od seba padat do desktopu. Najprv som myslel, ze to je drivrami, tak som skusil rozne na grafiku aj nForce drivre ine, potom som dal pretaktovanu grafarnu na defaultne hodnoty, ale nic nepomohlo.
Potom ma napadlo skusit Prime95 a kukam ze Prime vzdy skoncilo s chybou po kratkom case (2-5-10 minut).
Vcera som sa rozhodol trochu sa pohrat s frekvenciou, tak som zapojil pridavny vetrak, zvysil otacky na CPU FAN a postupne pridaval FSB az na 205MHz a znizil som multiplikator na 11 (teda som mal 205x11). Tato hodnota sa z kratkodobeho hladiska zdala aj Prime-stabilna, tak som siel skusit 207x11.
Ked som to nastavil, zresetil komp, tak uz nic nenabehlo, cierna obrazovka, nic nepipalo. Oki, resetim CMOS, ze reku som na hranici nejako ale nic sa nestalo. Myslel som, ze som odpalil CPU, tak som tam supol iny, ale stale to neslo. Hmmm, tak reku skusim inu RAMku, ale stale nic.
Z toho som usudil, ze chyba bude asi v doske, lebo keby jej nieco chybalo a fungovala by, aspon by pipla. Preto sa chcem opytat, nestretol sa s tym niekto? Na nejakej frekvencii FSB sa zda by t vsetko OK a o 2MHz viac uz zrazu nejde cely komp. Co s tym moze byt? Len ma to zaujima doska je uz na reklamacii. Dik za precitanie celeho prispevku.