Asus - to bylo myšleno s nadsázkou, že? Tak příšerné desky jako jsou Asus se jen tak nevidí.

Abit - konkrétně o KV7 jsem neslyšel moc dobrého, prý jedna z nejhorších desek Abitu za poslední dobu. Problém je taky ten, že levné Abit desky (což KV7 asi je) jsou outsorcovány do ECS a jimy vyráběné desky nic moc.

MSI - zatím jsem nic neslyšel, nicméně zcela bezproblémové MSI je dle mých zkušeností krásné scifi. Třeba jejich KT400 deska, to bylo opravdu něco - problémy s IDE, při pamětech na 400 najely jako 333, změna násobiče v horní sadě znamenala žádný POST...

Epox - teď mám nově KT600 a musím říct, že pro začátečníka to asi není zrovna vhodná deska, protože má spoustu nastavení, která často nejsou úplně pro nezkušeného. Přetaktování mi s pamětí na synchro (Kingstony HyperX DDR400) taky nejede nějak extra vysoko, ale deska jako taková je stabilní, bezproblémová, rychlá (po správném nastavení), OC přátelská (standardně vyšší napětí čipsetu, změna CPU, pamětí, všechny násobiče, FSB po 1 MHz) a dokonce ani zvukový kodek nechytá šumy z počítače. Co je ještě lepší - procesor mi na ní jede na 2100 MHz a stabilně, přičemž na Asusech měl problémy už při 2000 MHz (při stejném napětí a navíc s nižším FSB). Zvolené komponenty napájení proto asi nebudou v případě Epoxu nějak špatné.