Citace Původně odeslal Glassman
Citace Původně odeslal Diabolique
Zapnu enkodovani Dolby Digital a na bedynkach se automaticky zapne dekodovani Dolby Digital - a zvuk je pekne hnusnej - ze zadnich beden se ozyva to stejny jako ze prednich a celymu signalu uplne chybi vysky, je to duty, hnusny ...

Co to tece pres ten Spdif, kdyz tam pustim jen ten signal bez encodovani a zvuk je perfektni? To musi byt analogovy signal, ne? A proc tomu signalu s enkodovanim uplne chybi ty vysky?
to je jen tvuj velikej omyl, co ja sem mel moznost slyset kamosovo NF7-S na SONY STR-DB970 receiveru tak -> pokud neni zapnuty AC3 enkoding, jede to v PCM a to 48kHz, tudiz se vsechno 44.1kHz resampluje a to tak ze prisernym zpusobem - vysky jsou strasne hrube a zrnite, jasne se diky tomu tlaci dopredu.. kdezto pri zapnuti AC3 enkodovani je to razem v poradku.. samozrejme ze AC3 jako ztratova komprese neco z kvality sezere, ale rozhodne takhle je to spravne, pokud ti chybi vysky, pak mas spatny bud vkus nebo usi a nebo bedny

schvalne, zkus si stahnout foobar2000 a zapnout resampling na 48kHz - zvuk se bude vyrazne podobat tomu pri AC3 enkodingu nez tomu co slysis ted bez ni (resample)
Mám stejné zkušenosti jako Diabolique. Jak jsi radil pustil jsem to ve foobaru2000 a zapnul ten resampling a hrálo to skoro stejně jako když není zapnutý AC3 enkoding, ale když jej zapnu úplně se pokazí výšky, bude to asi malým datovým tokem toho signálu, ale jednou jsem zkoušel nainstalovat ovladače pro nforce 2.45 a tam ty výšky byly mnohem lepši, bohužel jsem to neměl čas moc zkoumat protože mě rozhodily celý wokna.