ja som pred pol rokom dal za PCI kartu+ 5mkabel + redukcia + 20dB antena + konzola dal nieco cez 10k s dph, teraz by ma to vyslo na 50% tj 5000 a nejake drobne
ako PC som pouzil zvyskyco ostali po upgrade (teda potrebu nejakeho pc som vyuzil ako zamienku k upgrade![]()
prace s tym bolo dost, ale vascina spocivala v tom ze som (aj s roznymi napomocnimi kamratmi) zbytocne hladal chybu v sw (1x reinstal BSD, 2x reinstal slack) ked bolo odpalene napajanie na doske
cisteho casu (vrtanie, uprava skrine, install, test ) to nevidalo na viac ako 1 vikend
a este by som sa pozastavil nad tou integrovanou 9db antenou, moze sa ti kludne stat ze nebude postacovat a potom ta to prinuti investovat do externej bud cas (vyroba cantenny) alebo prachy, nehovoriac tom ze to nemusi mat konektor na externu antenu
takze predtym ako to kupis si nechaj povedat dodany HW (ten skontroluj na inete) a prace ktore vykonaju a pred kupou si to nechaj zavazne potvrdit ze to bude to co sisi ocheckoval
ale ak mas skusenosti/cas/spravnych ludi radsej by som siel do vlastnovyroby (a dopredu si skontroluj kolko pytaju ked mas vlastny HW aby si sa necudoval ze to moze byt z prirazkou)
v kazdom pripade si zisti na ake AP ta chcu napojit a ako je vzdialene (to kvoli tej antene/ pripadnej kompatibilite)