Citace Původně odeslal Markoff.tk
Citace Původně odeslal Marty
Citace Původně odeslal hpcpg
Puvodne mel v klidu asi tak 55 a pri zatezi 60. Zdalo se mi to trochu moc a to je navic Thoroughbred. Tak jsem teda snizil frekvenci FSB na 100MHz a snizil napeti a hreje porad stejne. Znamena to, ze na teplotu nema vliv frekvence FSB a jenom nasobice? Nebo je mozne, ze teplotni cidlo ukazuje spatne?
Asi to hodim zpatky.
A snizil jsi taky voltaz? Teplota je zavisla zejmena na voltazi. Na frekvenci az v druhe rade a to ne moc, jak si se sam presvedcil.
I kdyz.. na principu snizovani frekvence pracuji ruzne softcoolery, myslim ze Eagle by k tomu mel co rict
SW chladenie pracuje skor s HLT instrukciami a pouzivanim prazdnych cyklov tak ako to ja viem, proste ked sa CPU vyuziva na 30% zvysnych 70% vyuziva prazdnymi instrukciami, rozhodne odporucam pouzivat SW chladenie kazdemu, len by sa to patrilo pre niektorych aj vediet nakonfigurovat aby im to nerusilo zvukovku, obvykle by malo pomoct prepnut pristup na zvukovku... so znizovanim frekvencie na chladenie pracuje maloktore chladenie u AMD procesorov...
Mno ... dobra
Tak se mrkni sem: http://pics.myslenka.net/cpumsr.JPG

Citace Původně odeslal hpcpg
Napeti jsem snizil, na procak jsem sahl, jenomze su lama a zas to nejak moc nepoznam. Vyzkouset to s jinymi komponentama to nemam moznost. K softcoolerom: rad bych nejaky pouzival, ale este se mi nejak nepodaril zadny sehnat do linuxu. Jestli o nejakem vite napiste.
Tak to musis mit zakompajleny v kernelu, v menuconfigu mas send HLT instruction when idle, nebo tak neco.