Citace Původně odeslal KuKla
to Over: měřeno více než 10x, odchylka +-0.1ms stabilně. žádný jiný výkyv jsem nezaznamenal. máš pravdu, maxtor dx740 má vynikající přístupovku, ale jen to samotné dobrý disk nedělá, bohužel (nebo naštestí ). a neznám 7200ot disk, kterej by stabilně dával takhle dobrou přístupovku a byl mladší než rok.

to Marcelino: záleží jak moc profesinálně se tim videem zabývá. pokud je to profík, doporučil bych (a je to i všeobecné doporučení pro všechny, kteří chtějí mít za relativně ještě málo peněz (oproti scsi) hodně muziky) 2xraptor 74gb (test udělám zanedlouho) nebo 7k250 (klidně nejmenší velikost) jeden jako systémový disk a druhý na swap soubor + do raidu 0 třeba ty 7k250. pokud dělá z videem hodně, tak rozdíl opravdu pozná. je to ale jediné seriozní použití raid 0 vůbec...

jestli (a o kolik) je rychlejší raptor před 7k250 zjistim snad brzo. doufám, že se mi ten nový raptor dostane brzy do rukou
Mozna trochu offtopic, sorrac, ale ted si mi pripomel, ze mam takovy dotaz:

Ma nejaky smysl kupovat treba 2 disky jeden pro OS, a zbytek programky, data? To je ale pak treeba 80GB disk v haji, ne?

Nebo spis, to je asi lepsi otazka, ma smysl treba nejak disk rozdelit na 2 casti, mit treba par GB na OS a zbytek na data?