Původně odeslal
Zoli
Caute, planujem upgrade kompu z popisu, Vacsinou na hry ale aj na nejaku grafiku. Komponenty uz mam vybrate,
len neviem aku kombinaciu zvolit.
Mam k dispozicii asi 12000Sk. Potreboval by som poradit optimalny upgrade.
Mam nasledujuce moznosti:
1. MB Abit NF7, DDR 512/400, MSI Geforce FX 5600
+ moznost upgrade cpu do buducna, stabilita, vykon v hrach
- slabsie cpu a minimalny OC,
2. MB Abit NF7, DDR 512/400, Athlon1900+, MSI Geforce FX5200
+ mozny upgrade, dobry OC, stabilita
- slaba grafika
3. Athlon2600+, SDRAM 256/133, MSI Geforce FX5600
+ cpu a gpu vykonnostne vyrovnané, vykon v hrach
- stale len SDRAM a KT133A chipset, nulovy OC, mozna nestabilita
ja by som zvolil asi toto:
MB: moze zostat abit nf7, nf7-s(sl), ktora teraz v ageme dost zlacnela, a je to super doska, v podstate najlepsie co s nforce2 mozes kupit(akurat ten fan na nb sux)
alebo nejaky board s kt600, s via ti moc neporadim
CPU: jednoznacne 1800 dlt3c
RAM: predpokladam, ze chces 512 MB RAM
ak kupis nforce- prichadza do uvahy dual, ale ak budes chcet mat giga, co nemusi trvat dlho, budes muset predat 2x256 a kupit 2x 512
ja som to vyriesil tak, kedze planujem giga ram, ze teraz mam 512 mb single channel a akonahle zlacneju ramky kupim druhu a bude aj giga aj dual channel

btw dual channel ti moc vykonu neprida
ak mozem poradit ramky, ja kupujem v poslednom case len mercury ddr400 cl 2.5 z agemu, mozno znacka bude odradzat, maju ale chipy a-data, a idu vyborne taktovat, mne v single aj na 460 MHz, dual 450, a to na 2.5,3,3,7 co je na take lacne moduly skvele, a to nie je len moj kus, ostatni overclockeri co som im ju kupil taktuju podobne
grafika:
no odporucam pozret dost komplexny test, kedze hravas bude ta to zaujimat
http://www.anandtech.com/video/showdoc.html?i=1904&p=1
nepretaktovana ti4200 je bez problemov vyrovnana, pravdu povediac predci fx5600 ultra, fxku zachranuje AA, ak by clovek mal ti4600, tak fx nema sancu(podla mna ju preto do testu nezaradili)
ak uz chces takuto kartu, jedine r9600pro, ale ani takato karta ti moc oproti oc ti4200 neprida, a na hl2 a d3 bude podla mna slaba ako fx5600, tak aj r9600pro
ja osobne by som si gf2pro co mas este nechal, a kupil ked vyjdu hl2 a d3 r9700pro, alebo 9800, ktore uz budu cenovo prijatelne, a tieto karty su neporovnatelne lepsie, lebo az vtedy asi uvidis realne dx 9 hry, nie len rozne marky, alebo shity ako gun metal
o gf fx5200 sa ani neoplati bavit, to je neuveritelny shit za tie peniaze
btw co tak kupit od niekoho starsiu ti4200=lacne, dobre ?!
cenovo by sa ti to pri velkoskladovych cenach mohlo zmestit, ale viac ako polovicu ceny robi grafika, tak si zvaz ci do nej naozaj pojdes
btw nezabudni este pripocitat aspon 500 Sk za chladic na cpu, podla toho ako budes chcet taktovat