Výsledky 1 až 10 z 10

Téma: MSI K7N2 Delta-L & AGP Aperture Size - problem...

Standardní MSI K7N2 Delta-L & AGP Aperture Size - problem...

Predem se omlouvam, pokud se to sem nehodi.

Pri zvyseni aperture size v BIOSu ze 64 na 128 MB se nenaloguju do Windows (XP SP-1 EN). Po najeti obrazovky pro prihlaseni mi zacnou naskakovat varovani. Pomuze jen reset. V system logu jsou pak ID Eventy 55,50 a 26.

Event Type: Error
    Event Source: Ntfs
    Event Category: Disk
    Event ID: 55
    Date: 24.10.2003
    Time: 20:17:39
    User: N/A
    Computer: HOME-COMP
    Description:
    The file system structure on the disk is corrupt and unusable. Please run the chkdsk utility on the volume D:.

---

Event Type: Warning
    Event Source: Ntfs
    Event Category: None
    Event ID: 50
    Time: 20:18:06
    Description:
    {Delayed Write Failed} Windows was unable to save all the data for the file . The data has been lost. This error may be caused by a failure of your computer hardware or network connection. Please try to save this file elsewhere.

---

Event Type: Information
    Event Source: Application Popup
    Event Category: None
    Event ID: 26
    Time: 20:18:06
    Description:
    Application popup: Windows - Delayed Write Failed : Windows was unable to save all the data for the file ... . The data has been lost. This error may be caused by a failure of your computer hardware or network connection. Please try to save this file elsewhere.

---

BIOS mam 5.4, predtim 5.2 a problem je stale stejny.

Napada nekoho v cem by mohl byt problem?
    MSI K7N2 Delta-L (BIOS V5.2), AMD AthlonXP 2600+ (12,5x166), 2x512MB DDR400, Hercules 3D Prophet 9800@pro

Standardní

kamos mal rovnaky problem... len uz spi, on to nejak poriesil, spytam sa ho zajtra ked vstane

ozaj, nemas zapnute nejake cachovanie?

Standardní

Když dáš Load High Performance tak se ti to taky nastaví na 128 MB.Tak to ti dělá taky problémy.
    Jo a co máš za VGA?Třeba to nerozchodí garafika.Zkus jí u kámoše na těch 128.Ale stejnak by sis moc tim zvíšenim nepomohl.......systémová ramka je o dost pomalejší než na VGA........
    Intel Pentium D 805
    AC Freezer 7 Pro , 1024MB DDR, Asus P5P800-VM
    Leadtek FX 5700

Standardní

no tak som si sadol s kamosom a trosku sme pokecali a poguglili,
    zda sa ze to je problem ati driverov, aspon teda dosli sme na dva pripady s podobnou hlaskou a z toho guglenia vypadlo ze ati o tej chybe cosi vie.

1. 1 znamemu sa to stalo ked si nastavil vo windowsoch cachovanie do ram... ci ako sa to vola, vtedy to zacne hadzat chyby ako si napisal (delayed write failed) az do takej miery ze musi znova partitionovat disk (co sme vyguglili, tak dokonca ludia takto prisli o disk uplne, mohli ho reklamovat)
    ATI sez: nezapinajte si cachovanie no squele, btw, za urcitych podmienok (napr. sme testovali na 800mb ram to brutalne zrychluje system). Problem nenastal ked sme to iste zapli na systeme s nvidiou.
    (grafika ati radeon 9500, s geforce 2 ti to bezalo v pohode)

2. kamosovi sa toto stalo ale s raidom co mal onboard, mal disky na onboard radici, tak zapichol disk do raidu aby nemusel odpajat cdrom,
    dal tam iny disk, kopiroval data, nieco sa ziebalo, par restartov a potom uz len delayed write failed, opat pomohlo az znova naparticiovanie disku, aj on ma ati (radeon 9000)

zaujimave ze interrupt pre radic diskov a grafiku je vo win ten isty, ten co mal problemy s raidom mal aj raid na tom istom interrupte kde radic diskov a grafiku...

Standardní

Citace Původně odeslal Xfantasy
    Když dáš Load High Performance tak se ti to taky nastaví na 128 MB.Tak to ti dělá taky problémy.
    Jo a co máš za VGA?Třeba to nerozchodí garafika.Zkus jí u kámoše na těch 128.Ale stejnak by sis moc tim zvíšenim nepomohl.......systémová ramka je o dost pomalejší než na VGA........
    Load High Performance jsem jeste nezkousel. Vyzkousim a dam vedet. Grafika je dole - ATI Radeon 8500 (build by ATI) 64MB RAM, Catalysty 3.7. FastWrite v BIOSu vypnuto.

Ja vim, ze si timle moc nepomuzu. Jde mi jen o to, proc ma pouhe zvyseni aperture tak fatalni nasledky.

Mel jsem predtim ECS K7S6A a tam tenhle problem nebyl.
    MSI K7N2 Delta-L (BIOS V5.2), AMD AthlonXP 2600+ (12,5x166), 2x512MB DDR400, Hercules 3D Prophet 9800@pro

Standardní

Citace Původně odeslal Hawkey
    no tak som si sadol s kamosom a trosku sme pokecali a poguglili,
    zda sa ze to je problem ati driverov, aspon teda dosli sme na dva pripady s podobnou hlaskou a z toho guglenia vypadlo ze ati o tej chybe cosi vie.

1. 1 znamemu sa to stalo ked si nastavil vo windowsoch cachovanie do ram... ci ako sa to vola, vtedy to zacne hadzat chyby ako si napisal (delayed write failed) az do takej miery ze musi znova partitionovat disk (co sme vyguglili, tak dokonca ludia takto prisli o disk uplne, mohli ho reklamovat)
    ATI sez: nezapinajte si cachovanie no squele, btw, za urcitych podmienok (napr. sme testovali na 800mb ram to brutalne zrychluje system). Problem nenastal ked sme to iste zapli na systeme s nvidiou.
    (grafika ati radeon 9500, s geforce 2 ti to bezalo v pohode)

2. kamosovi sa toto stalo ale s raidom co mal onboard, mal disky na onboard radici, tak zapichol disk do raidu aby nemusel odpajat cdrom,
    dal tam iny disk, kopiroval data, nieco sa ziebalo, par restartov a potom uz len delayed write failed, opat pomohlo az znova naparticiovanie disku, aj on ma ati (radeon 9000)

zaujimave ze interrupt pre radic diskov a grafiku je vo win ten isty, ten co mal problemy s raidom mal aj raid na tom istom interrupte kde radic diskov a grafiku...
    Myslis write caching on disk v nastaveni disku? To jsem zkousel a bez efektu. Ale s temi ovladaci asi budes mit pravdu. Ze zacatku jsem mel Cat. 3.4 a kdyz jsem instaloval novejsi, tehdy myslim 3.5/36, tak mi tohle windows zacaly delat taky. Tehdy pomohlo v BIOSu nastavit IDE Prefetch Mode na Disable. A byl klid, jenze ted to nepomaha. Zkusim si jeste pohrat s ovaladaci. Divim se, ze s tim ATI nic nedela, kdyz o tehle problemech vi.

Standardní

Tak problem je vyresen. Viz. tento link :

http://www.ati.com/support/infobase/4217.html

Standardní

tak sorry ale toto NIE JE riesenie, zaprve karty od nvidie takyto bug nemaju, cachovanie s nimi bezi uplne v pohode (mam odskusane) a ten rozdiel je BRUTALNY (pozor, treba mat vela ram a trosku sa s tym pohrat), jednoducho system neswapuje ako sialeny.

Mi to pripomina riesenie VIE pri chipsetoch KT133 -> dajte si disky na jeden kanal a nepouzivajte soundblastery.

Si precitaj co tam pisu:

System Memory greater than 512 Meg. (1 gigabyte of RAM is common)
    To ako a ATI grafikou nemozem mat viac ako 512 mb pamate?

Large NTFS disk volumes. And multiple large volumes. (60-100 gigabyte hard drives possibly in RAID arrays)
    Nemozem mat velke disky?

AGP graphics with large AGP resource requirements (AGP aperture greater than default)
    Co ako podla nich je default? Este som sa nikde "oficialne" nedozvedel co ma byt optimalny AGP aperture

Large file transfers
    takze najlepsie ak budem pouzivat 1 bajtove subory? a po prenose 1 bajtu este pol hodiny pockam?

Co maju nejake drivery na grafiku spolocne so spravou pamate operacnym systemom?

Ako nic proti ATI, grafiky maju dobre, ale co si niekedy firmy dovolia voci zakaznikom, to uz vazne NASERIE.

Standardní

Citace Původně odeslal Hawkey
    tak sorry ale toto NIE JE riesenie, zaprve karty od nvidie takyto bug nemaju, cachovanie s nimi bezi uplne v pohode (mam odskusane) a ten rozdiel je BRUTALNY (pozor, treba mat vela ram a trosku sa s tym pohrat), jednoducho system neswapuje ako sialeny.
    Tak reseni to je, teda alespon v mem pripade. Ano, nVidia tenhle problem nema. Nevim proc s tim ATI neco nedela, pry je to uz starsi vec. Dostal jsem se k tomu pres forum na Rage3D.

Mam 512MB RAMky a 40 a 60GB disky. S timhle nastavenim jsem kopiroval asi 10GB po siti a vic nez 20GB u sebe z jednoho disku na druhy. A zadny problem jsem nezaznamenal, ani v rychlosti, a ani se ztratou dat.

Co se tyka swapu. Nezda se mi, ze by to nejak vic hrabalo na disku. Mam swap 768MB.

Standardní

K cemu je to AGP Aperture SizeA co je lepsi dat 64-128 nebo 256?Nekde sem se dozvedel ze to je na to...kdyz grafice nestaci jeji pamet tak vyuziva systemovou?Ale na co to je ....systemova je prece o hodne pomalejsi ne

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. nekompaktibilna MSI k7n2 delta L s ASUS 6600 nongt
    Založil Jararak v sekci fóra NVIDIA grafické karty
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 10.07.2005, 00:58
  2. Vymenit moju Abit NF7-Sv2.0 za MSI K7N2 Delta 2 Platinum ?
    Založil hyde21 v sekci fóra NVIDIA čipové sady
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 05.04.2005, 19:06
  3. Pamete AM1 a doska MSI K7N2 DELTA L nenabehne PC
    Založil sonic315 v sekci fóra Paměti
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 09.07.2004, 10:05
  4. MSI K7N2 delta-L problém se zvukem.
    Založil rakab v sekci fóra NVIDIA čipové sady
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 05.12.2003, 07:29
  5. Problem s nastavenim AGP aperture size