Citace Původně odeslal gorge
mám několik dotazů, které spolu tak-nějak souvisí:
1) nastavení v biosu na automatické vypínání po dosažení nastavené teploty (max75st.) tam musí být, nebo je tam ještě nějaké pojistka na vypnutí po dosažení vyšší teploty?
2) je normální teplota procesoru (box s origin. chladičem a stříbrnou pastou) při standartním zatížení 62 st.? nastavení v biosu je optimál.
3) při nastavení 200 FSB je systém stabilní, až na teplotu, která při testování prime95 překročí 75 st. a tím vypne systém, viz bod č. 1. jak je to u jiných uživatelů?
4) NB s orig. pasivem a žvýkačkou je tak furt horký, že na něm neudržím ruku. jak je to u vás?
5) když se kouknu na napětí Vcore, které je nastavené na 1.65V, tak ukazuje cca 1.68 až 1.73. v rpůměru je to 1,71V! jak je to u ostatních?
6) originál větrák na chladiči (box AMD) i když má rozmězí teplot od 42 st do 75 st., tak umí "regulovat" otáčky jen od cca 4100 do 4200. jak je to u vás?
7) taky jste měli manuál v němčině?

1) no to je automaticke vypnuti na zaklade mereni cidlem na desce. mela by tam byt jeste pojistka v podobe termodiody primo v cipu ktery vypina jeste vys, ale to Ti povi nekdo fundovanejsi.
2) stribrna pasta je desna, uz ji nechci na procesoru ani videt, standardni box chladic je tez tak na paradu ale staci, no a teplotu to ukazuje trosku nadnesene ( resilo se to tu nekde ), ovsem ja mam pri 1.65V pri max zatizeni 54 stupnu. ono je to asi tim jaky mas pruvan v bedne a jestli vetrak je schopen brat studeny vzduch...
3) viz 2)
4) to uprimne nevim, nejak jsem to nezkousel a ted se mi nechce rozdelavat bednu, ale nemyslim ze by to tak varilo ( ovsem jak na jakem kusu ) viz predchozi prispevky v threadu
5) viz predchozi prispevky v threadu
6) nemam, ale je to hnida
7) ne, nakupuju zasadne v kvalitnich obchodech...