Výsledky 1 až 4 z 4

Téma: Barton 2500-problémy s reklamací

Standardní Barton 2500-problémy s reklamací

Vyměnil jsem svoji stařičkou P4+MB s agp4x za Bartona 2500+MB s AGP8x, vše je v záruce. Přišel jsem domů, vše jsem nainstaloval a pak mě to začalo dělat problémy, no nakonec mě to nefungovalo vůbec. Když jsem to přines k tomu člověku, se kterým jsem udělal tu výměnu, tak on zjistil, že jsem dal obráceně větrák (já vím jsem vůl), ale kontakt větráku s CPU byl a bios ukazoval teplotu CPU max. 25st. nikdy víc, a žebra větráku měla taky max těch 25-30st. ! U něj jsme zjistili, že odešel procesor. Je možný, aby obrácený větrák způsobil zničení CPU, i když deska má tepelnou ochranu?
    Ale teď hlavní, na procesoru není žádná viditelná vada, nic není ulomenýho, ale tomu člověku, který ty věci kupuje v jednom obchodě, kterej to zase kupuje v nějakým velkoobchodě, řekli, že bude problém s reklamací, že jim to velkoobchod nemusí uznat, protože tyhle procesory lidi dost často přetaktovávaj a tak se reklamace u AMD procesorů moc často neuznává. Volal jsem bráchovi do firmy a ten mě řek, že pokud je cpu nefunkční, ale nemá žádnou viditelnou vadu, tak nikdy neměli problém s reklamací. Ještě poznámka ten obchod dělá dost často problémy s reklamace, je tím proslulej a tak potřebuju nějaký argumenty, kdyby mu to nechtěli vyreklamovat. Díky za vaše rady.

Senior Member mince
    Vliv
    299

Standardní

Setkal jsem se s tím, že obrácený větrák způsoboval pády počítače(nebyl dokonale dosedlej). A myslím, že může způsobit poškození CPU.
    Ale od reklamací tady máme samostatnou sekci, takže přesunuji.
    MB G... a to už taky není pravda ;)
    A nekřičte na mě, pokud jsem plácnul nějakou hloupost ...........

Standardní Re: Barton 2500-problémy s reklamací

Citace Původně odeslal katz
    Vyměnil jsem svoji stařičkou P4+MB s agp4x za Bartona 2500+MB s AGP8x, vše je v záruce. Přišel jsem domů, vše jsem nainstaloval a pak mě to začalo dělat problémy, no nakonec mě to nefungovalo vůbec. Když jsem to přines k tomu člověku, se kterým jsem udělal tu výměnu, tak on zjistil, že jsem dal obráceně větrák (já vím jsem vůl), ale kontakt větráku s CPU byl a bios ukazoval teplotu CPU max. 25st. nikdy víc, a žebra větráku měla taky max těch 25-30st. ! U něj jsme zjistili, že odešel procesor. Je možný, aby obrácený větrák způsobil zničení CPU, i když deska má tepelnou ochranu?
    Ale teď hlavní, na procesoru není žádná viditelná vada, nic není ulomenýho, ale tomu člověku, který ty věci kupuje v jednom obchodě, kterej to zase kupuje v nějakým velkoobchodě, řekli, že bude problém s reklamací, že jim to velkoobchod nemusí uznat, protože tyhle procesory lidi dost často přetaktovávaj a tak se reklamace u AMD procesorů moc často neuznává. Volal jsem bráchovi do firmy a ten mě řek, že pokud je cpu nefunkční, ale nemá žádnou viditelnou vadu, tak nikdy neměli problém s reklamací. Ještě poznámka ten obchod dělá dost často problémy s reklamace, je tím proslulej a tak potřebuju nějaký argumenty, kdyby mu to nechtěli vyreklamovat. Díky za vaše rady.
    no kdybych bral ten incident s větrákem jenom jako žert a procesor ti prestal proste z nicehonic fungovat...

tak jakypak strachy - neodstranitelna vada - mrkni do rpamenu, vratit prachy nebo an miste vymenit (jak chces ty), ja bych vzal prachy... + naklady reklmace pdoel §509 + §598 OZ mrkni do pramenu, nakonec budesh v +...

no ale jestli je to kamarád -kamrád - velkoobchod.. hmm tak to je nejvetsi hovadina jakous moh udelat... kdoví jaké mají podmínky... tam OZ nemusí a a si nebud epaltit poud neprodali tvuj procak spotřeviteli, ale podnikateli !!!

Hmm s tou tepelnu ochranou.. kdvoi jestlis to mel aktivovany v biosu , standardne to muze byt vypnuty...

samozrejme pokud s tim vetrakem neni legrace... tak to nemas narok na nic, skodu sis zpusobil sam, tak si ji nahrad

takze ja fakt nevim jak to s tebou je

Standardní

Pokud neni na CPU vydět žádné mechanické poškození tak ti to musí přijmout na reklamaci.Oni to pošlou dodavateli AMD a ten zjistí jak došlo k poškození (jestli nebyl přetaktovanej) a podle toho to budou řešit.
    Takže pokud si ho neměl přetaktovanej tak jim ho dej na reklamaci.Pokud měl,tak si to rozmysli,nebo pak po tobě můžou chtít pokutu za neoprávněnou reklamaci (50-200?),ale za ten pokus by mi to stálo.

PS:hlavně jim neříkej nic o otčenym větráku!
    Intel Pentium D 805
    AC Freezer 7 Pro , 1024MB DDR, Asus P5P800-VM
    Leadtek FX 5700

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Nejnižší napětí pro deskop Barton 2500 kdo míň??
    Založil Gizmo_CZ v sekci fóra AMD procesory
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 13.09.2004, 12:04
  2. barton 3000 a problemy
    Založil AkaKarma v sekci fóra AMD procesory
    Odpovědí: 21
    Poslední příspěvek: 08.12.2003, 16:31
  3. DALSI PROBLEMY S REKLAMACI
    Založil Guru v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 22.10.2003, 10:33
  4. Barton 2500, otazky :)