Jj, PowerVR series3 rulezzzzPůvodně odeslal Mirek
KyroII je mnohem,mnohem lepší, než GFII MX400...
Vlastnil jsem 64Mb Powercolor Evil Kyro a 64Mb KyroII a s tou KyroI jsem jel i na AGP 4x/8x deskách (AGP 3.0).
Ovladače jsou bezproblémové a umožnují nastavit spoustu parametrů. Problém byl jen u hry GP3, kde prostě engine hry nebyl vůbec, ale vůbec vhodný pro PowerVR3 karty.
Na silném CPU - AMD AthlonXP 1700+@2600+ mi Kyro podávala ve většině her lepší výsledky, než Geforce2 GTS. Takže to o něčem svědčí.
Kyro/KyroII nemá sice HW T&L , ale na silných CPU stačí využít SW T&L a výkon je víc, než slušný. Na svou dobu Kyro/KyroII měla několik unikátních features, Mirek by mohl klidně popsat které![]()
Title based rendering, 8-Layer multitexturing, velice rychlý stencil buffer, pokročilé HSR.
Třeba v SeriousSam I i II jsem porážel v 1024x768 32bit i GF3 Ti200 (SeriousSam využívá 5layer multitexturing, Kyro to zvládne v 1 cyklu, GF3 ve 2 cyklech a GFII MX ve 3 cyklech ..............
Samozřejmě mají PowerVR3 karty svoje problémy a v některých hrách nestačí, ale pokud by tvůrci her a aplikací důsledně využívali možností karet, tak by Kyro/KyroII ještě měla co nabídnout.
Je jasné, že v dnešní době her roku 2003, které využívají Pixel a VertexShadery se už Kyro nechytá.
Uvidíme, jestli se na trh dostane PowerVR series5 , s 4 pipelines a Pixel a Vertex shadery..., spolu s Titlebased renderingem a HSR by to nemuselo být špatné![]()
![]()
Jinak pro desky s AGP 3.0 je z těchto možností volba asi jasná, Radeon7500 se 128bit sběrnicí

Odpověď s citací