Hoj mam mensi problem
Mam Dosku Abit KD7-G (KT400) a neviem ci mi neodpaluje CPUcka
Zacalo to takto mal som 1700+@2400mhz (DLT3C) ktore zhruba pol roka bezalo na Abite KX7-333 (KT333) a nebol najmensi problem .. ani teploty cez leto neboli zdrcujuce, proste krasne slapalo
Teraz som vsak zmenil dosku na zmienovanu KD7-G a za mesiac odpalila asi 3CPU

(v zaruke)
Po zmene dosky som tam sprvu dal svoje 1700+ to zdochlo tusim okamzite...uz sa nepametam (reklamacia). Tak som tam dal 1900+ to umerelo o den .. v prvy vecer pohoda, na druhy den som sa sral s PC a jumproval komponenty, tkaze som ho casto zapinal a vypinal ...asi 4x do minuty. Vtedy to uz nescelo ist na prvy pokus a CPU nabehlo az po 5x resete biosu. Potom islo normalne a ja som cele dobeda robil...pozeral, hral. Nasledne som ho vypol a siel prec. asi za 3hod som PC zapol a odvtedy uz neslo...nepomohli resety biosu nic.
Pretoze to predtym pohodovo islo som myslel ze problem je v doskach...preto som ich reklamoval obe (KT333 aj KT400) ... na reklamacke sa zistilo ze idu v pohode..tak som tam doniesol CPU (tu 1900+) a to bolo zle
Dostal som novu 1900+ a siel dom ...nahodil ju to KT333, odvtedy fici v pohode. (neni taktnute+znizene napetie)
Dnes sa vyreklamovala 1700+ (DLT3C) a dostal som foknute 1900+ (vsecky 1900+ v Ageme su
Palomina), to som doniesol domov a dal do KT400 kde dovtedy pohodovo fical Duron 800mhz.
Isiel ..tak som dal 150x12 ...to janse nenabehlo ...tak som dal 140x12 a zvysil napetie na 1.8v (u Palomina pohoda) a CPU uz po restarte vobec nenabehlo

Proste DEATH....
Upozornujem ze jadro u kazdeho CPU nikdy nebolo ani skrabnute...bola tam vzdy pasta a chladil to TT Vulcano 7+ takze cpu bolo dobre zabezpecene..aj chladic dobre doliehal.
Dal som teda naspet Durona 800 a ten v pohode isiel..aj napetie som menil...taktoval .... len ukazovalo teplotu 63C
Teda znova do Agemu kde mi ho skladnik vymenil za ich testovacie CPU .. jedno s poslednych 1700+ DUT3C T583717250
002 KIUHB VPMW .... ktore je vraj brutalne taktovatelne (preto ho mal on

)
Mno a moj problem znie : Ak ho dam do KT400 ...nezdochne zas

To by bola maximalna skoda

....co mam teda robit. Neni tie cpu ta doska sama, alebo to je povedzme mojim zvysenim napetia....
POMOC
EDIT : mohol som to dat aj do dosiek ...ale skor si myslim ze to je problem CPUciek.