Citace Původně odeslal commander
Citace Původně odeslal Richardus
Citace Původně odeslal commander
Ty jsi dal 2,4 na 3,2? Zjova! Doufam ze ten muj pujde taky tak!
To hlavne co potom potrebujes su kavalitne ramky , najlepsie DDR 500 (4000) alebo 533 (4200) OCZ , GEIL , MUSHKIN , ale musim predom upozornit ze tieto ramku su sakra drahe.
Pravdaze kvalitna doska je tiez potrebna a mne osobne najlesie vysla ASUS P4C800 DELUXE alebo ASUS P4C800 DELUXE - E.
Jo sou drahy jak krava, proc potrebuju tak rychly ramky? Ja mam v tech pametech a jejich taktovani momentalne peknej bordel .

Desku si koupim ASUS P4C800 deluxe -E, nevis jakej je poradnej rozdil mezi touto ne "E"ckovou verzi? Na nejaky anglickym webu jsem to cetl, ale jak na to koukam tak je rozdil asi v chladici chipsetu, btw-staci ti na takovyto takt ten "stock" chladic chipsetu
Po rade.

Ramky potrebujes na to , ked zdvyhas FSB tak sa zdviha aj takt ramiek.
Napr. Fsb 200 Mhz - DDR 400 , Fsb 250 DDR 500 a to ti bezne DDR 400 neutiahnu. Da sa to pravdze vyriesit aj inym sposob , napr. asychronou operaciu fsb a ram , takzvanym delicom kde ti mozu stacit aj DDR 400.
Pravdaze tomu bude odpovedat aj vykon.

Rozdiel medzi ASUS P4C800 deluxe a deluxe - E je takmer minimalny ale tu su rozdiely:
1.Deluxe E ma lepsi Southbridge ICH5R v ktorom je zabudovana SATA podpora , Deluxe ma ICH5 bez SATA.
2.Deluxe ma sietovu kartu 3 Com PCI controler ktora ale ide cez Soutbridge ( PCI).
Deluxe E ma sietovu katu Intel CSA , ktora ide priame cez northbridge cim odlahcuje datovy tok medzi South a northbridge ( co je pravdaze lepsie )

Co sa tyka chladenia Northbridge tak v pohode staci aj ten pasiv. Ja mam teploty medzi 28 - 35 stupnov