Citace Původně odeslal IntelCrasher
Citace Původně odeslal Wolferine
diky moc.Ja jen parim hry,browsim a pocitam ud takze to necham vyple....
Mno, uz jenom kvůli tomu že počítáš UD, browsíš a k tomu určitě ještě nejakej ten Word a tak bych to zapnul.Co jsou 2% ztráty výkonu oproti urychlení práce více programů najednou?Ano v programech které jsou optimalizované si to dává wostře, ale i v práci s "obyčejnými" programy to zajisté poznáš.
Jak uz jsem psal, kdyz pocitas UD se zapnutym HT tak procesy na popredi (tedy ty, na kterych nam asi vic zalezi nez na pocitani UD) CITELNE zpomali. Ja jsem to meril na mnoha kombinacich programu a v prumeru mi vysel propad 30%. Zjednodusene receno to vychazi z toho, ze UD ma sice nizkou prioritu ale kdyz pustis treba singlethreadovou (95%) hru s normalni prioritou tak OS porad prideluje cely jeden procesor pro UD. Nema duvod proc by to nedelal. Jevi se, ze ta hra nechava cely jeden procesor nevyuzity. Figl je v tom, ze u HT nejsou ty procesory "plnohodnotne" a beh aplikace na jednom procesoru brzdi druhy procesor (zabira pametovou propustnost, blokuje vypocetni jednotky). Tento jev je u skutecneho SMP mnohem mene citelny.

Takze uz jen proto ze pocita UD bych ten HT nechal vypnuty. Anebo pred spustenim nejakeho jineho narocneho programu neuzivajiciho multithreadingu UD vypinal. Coz je zase opruz.