Dnes jsem zkusil drátkama do socketu podle návodu na www.ocinside.de zvednout napětí a násobič na Duronu 1600MHz. Šlo to úplně v poho. Všechno fakčilo tak jak mělo. Napětí jsem hodil na 1.7V a násobič na 14x (zatím), FSB jsem nechal na 133, takže teďka jedu na 1860MHz bez problémů. Včera když jsem zkoušel zvedat jenom FSB (násobič 12x, vcore 1.5V) jsem se dostal na 2GHz - WinXP naběhly, ale hry po chvíly nahlásily chybu aplikace, tak jsem to snížil 1800MHz a vše jelo v pohodě. Ale druhý den jak sem zapl kompl tak při nabíhání WinXP naskočila BSOD. Tak sem restartoval a potom už vše naběhlo v pohodě (i po několika následujících pokusných restartech). Po hodině jsem vypl komp, nechal jsem ho schladit a pak po půl hoďce sem ho zapl znova. Opakovala se stejná situace(BSOD, restart a potom vše v pohodě). Stáhl jsem teda nastavení pamětí na minimum a po pokusech to pomohlo. S tím jsem se ale nespokojil a tak jsem dnes provedl již popsané drátkování. Vše jsem otestoval a zatím to vypadá, že je to OK. Nechám to trochu zajet a pak ho zkusím zvednout aspoň na ty 2GHz.
Momentálně mám teplotu 52°-56°C (klid-hry) s chladičem SPIRE WhisperRock IV. Myslím, že je to o něco víc než by mělo být.![]()
V budoucnu ještě napíšu jak pokračuje moje taktování. Jo ještě jsem neuvedl, že procesor je série MIUHB.

Odpověď s citací