Zaujímalo by ma, aké sú praktické rozdiely medzi + a - formátom...
Odhliadnuc od toho, že každý typ má trochu iný spôsob zápisu... To je jasné, že je v tom rozdiel ako sa to vysmaží na to médium...
Čo som skúšal zagoogliť na takýto dotaz (takisto som použil aj funkciu search) ale nejakú zmysluplnú odpoveď som nenašiel...
Rozdiely:
- Je nejaký v kompaktibilite so stolnými DVD, ale to ma až tak netrápi. To čudo, čo majú naši doma, aj tak číta len originál média, ani vypálené audio CD nechce... Asi pôjde čoskoro do preč... A ja zatiaľ žiadne nemám... A na PC by to malo byť v pohode, minimálne bvy sa to malo dať prehrať na tej páličke, na ktorej to vzniklo...
- Je aj nejaký rozdiel v rýchlosti pálenia, ale keď to bude tak stúpať ako u napaľovačiek CD, tak je to šum a fuk...
Ale to je celý rozdiel ? Nič viac nie je ?
Kombinované mechaniky sú o cca 2-3k drahšie ako mínuskové pálidlá, čo som pozeral do cenníkov VO a aj tých pluskových páličiek/médií je len tak veľmi poskromne...
Napríklad, čo by ma zaujímalo:
- Dá sa na obe páliť aj inak ako DAO ? Alebo aj v pohode viacero session na jedno médium?
- Kombinovaná mechanika je lepšia bez debaty, ale stojí to za tú cenu, keď do nej nejde ani poriadne zohnať médiá? A keď by sa aj dali zohnať, prečo by som mal používať pluskové a nie mínuskové...
Viac ma zrovna nenapadlo, ale keby vedel niekto zhrnúť tie rozdiely do pár viet, to by bolo celkom fajn...