Výsledky 1 až 12 z 12

Téma: Zapoctový program z javy

Standardní Zapoctový program z javy

Nenasel by se tady nekdo kdo by mi pomohl s timto zadanim vubec si s nim nevim rady.

Napište program, který má při spuštění na příkazové řádce parametr udávající počet sekund. Program vypíše počet dnů, hodin, minut a sekund, které udává parametr (např. pokud bude parametr 123, výsledkem bude 0 dnů, 0 hodin, 2 minuty a 3 vteřiny).

Us sem zhruba pochopil jak vzit to cislo z prikazovy radky ale vubec nevim jak dal.

Predem moc dekuji za Vasi pomoc.

Senior Member mince Avatar uživatele KtK
    Behind fuc*ing WorkTable Device (Praha zapad)
    Vliv
    298

Standardní

Predem rikam, ze javu neumim, ale..
    V jave neni operator pro celociselne deleni, resp celociselny zbytek??

V c a PHP je to operator % -vraci zbytek po deleni. Sazim boty, ze v jave bude taky.
    pak uz je to easy. (to cislo necht je treba x)

x % 60 je pocet sekund.
    x = x - pocet sekund;
    x = x / 60;
    x % 60 je pocet minut;
    x = x - pocet minut;
    x = x / 60;
    x % 24 je pocet hodin;
    atd...

mimochodem za tohle dostanes zapocet Jaka je to skola?
    Parasite lost, AKA the Girlfriend Mission:The Socka Project sleeps, lets use (her :) Durex! 1GHz in some soltek stuff, Ati rage 128, etc.. (it\'s noisy)
    IMB Thinkpad R31: celer 1.2GHz, 384M RAM, 60GB 5400rpm hitachi, i810 8MB onboard (na praci to staci ;)
    [pro archivni ucely] janina overclockerska poradna (.tar.gz, 1.1MB, otevrete si index.html v browseru podporujicim javascript a frames)

Standardní

Diky je to VSE todle je prvni cast jeste dostanem dalsi dva programy.

Standardní

Nebo si clovek muze trosku usetrit praci pouzitim API jazyka

Kód:
    import java.util.*;

public class Sec {

public static void main(String[] _args) {
    try {
    	if&#40; &#40;_args==null&#41;||&#40;_args.length<1&#41; &#41; return;

int sec = Integer.parseInt&#40;_args&#91;0&#93;&#41;;

GregorianCalendar gc = new GregorianCalendar&#40;1970,0,1&#41;;
    	gc.add&#40;Calendar.SECOND, sec&#41;;

System.out.println&#40;gc.getTime&#40;&#41;&#41;;
    	System.out.println&#40;"input sec="+sec&#41;;
    	System.out.println&#40;"sec="+gc.get&#40;Calendar.SECOND&#41;&#41;;
    	System.out.println&#40;"min="+gc.get&#40;Calendar.MINUTE&#41;&#41;;
    	System.out.println&#40;"hod="+gc.get&#40;Calendar.HOUR&#41;&#41;;
    	System.out.println&#40;"dny="+&#40;gc.get&#40;Calendar.DAY_OF_YEAR&#41;-1&#41;&#41;;
    	System.out.println&#40;"roky="+&#40;gc.get&#40;Calendar.YEAR&#41;-1970&#41;&#41;;

&#125; catch&#40;Exception e&#41; &#123;
    	e.printStackTrace&#40;&#41;;
    &#125;
    &#125;

&#125;

Standardní

Citace Původně odeslal xxx
    Diky je to VSE todle je prvni cast jeste dostanem dalsi dva programy.
    Pavlíček, Pavlíčková nebo Drbal ? Na syntax je možné používat vzorové programy z C++, je to hodně podobné.

Standardní

Koukam, jak jste kolegovi pekne poradili . Chtel bych vas taky poprosit o pomoc. Ja mam nasledujici zadani:
    Napiste program, ktery ma pri spusteni na prikazove radce parametr udvajici polomer koule a ktery vypise objem teto koule.

1000x diky.

Senior Member minceVIP Avatar uživatele sisi
    Vliv
    294

Standardní

Citace Původně odeslal brzec
    Koukam, jak jste kolegovi pekne poradili . Chtel bych vas taky poprosit o pomoc. Ja mam nasledujici zadani:
    Napiste program, ktery ma pri spusteni na prikazove radce parametr udvajici polomer koule a ktery vypise objem teto koule.

1000x diky.
    Povedz ze si z nas robis srandu... ved to uz ani nic elementarnejsie snad nemoze byt. Skus si dat tu namahu a zosmolit tych 10 riadkov (a to tam pocitam i tie prazdne kvoli peknej uprave kodu ) sam. Ak sa nenaucis ani toto, tak co potom dalej ked pridu "tazsie" zadania... Neber to tak, zeby som Ti nechcel pomoct, ale skus to najprv zdolat vlastnymi silami. A ak uz budes vazne v koncoch, potom daj vediet...
    Intel Core 2 Duo E6600 @ 3.2GHz (8 * 400MHz) @ 1.3V with Zalman CNPS9500 AT @ 1800RPM, ASUS P5B Deluxe/WiFi, 2x1GB Corsair Twin2X PC2-6400 DDRAM @ 400MHz (4-4-4-12) @ 2.1V, Leadtek 8800GT 512MB, WD Caviar SE16 250GB, Asus DRW-1608P3S, Creative SB Audigy Value, Logitech X-230 speakers, Enermax Liberty 400W, 2x120mm Thermaltake case fan @ 1800RPM, Thermaltake Aguila black case, HP LP2065 LCD, Logitech MX400

Standardní

1000x diky.
    A co takhle:

long double objem;
    objem= 4/3 * 3.14159265 * parametr * parametr * parametr;

... kdybys to chtěl zkrášlit, mohl bys to udělat v assembleru přes FPU nebo aspoň v high-level přes pointery a jako PI bys dal konstantu.

Standardní

Citace Původně odeslal sisi

1000x diky.
    Povedz ze si z nas robis srandu... ved to uz ani nic elementarnejsie snad nemoze byt. Skus si dat tu namahu a zosmolit tych 10 riadkov (a to tam pocitam i tie prazdne kvoli peknej uprave kodu ) sam. Ak sa nenaucis ani toto, tak co potom dalej ked pridu "tazsie" zadania... Neber to tak, zeby som Ti nechcel pomoct, ale skus to najprv zdolat vlastnymi silami. A ak uz budes vazne v koncoch, potom daj vediet...
    Vzhledem k tomu, ze jsem JAVU videl ted o vikendu poprve,tak jsem si az takovou srandu nedelal. Ale trochu jsem se na to mrkl a poradrilo se mi to udelat. Akorat by me zajimalo, jak udelat r na 3, abych nemusel pouzit r*r*r. Diky.

Standardní

Vzhledem k tomu, ze jsem JAVU videl ted o vikendu poprve,tak jsem si az takovou srandu nedelal. Ale trochu jsem se na to mrkl a poradrilo se mi to udelat. Akorat by me zajimalo, jak udelat r na 3, abych nemusel pouzit r*r*r. Diky.
    Můžeš si vytvořit funkci, které pošleš číslo a na kolikátor umocnit a ona to rekurentně zpracuje. Z dostupných funkcí byla mocnina na druhou tuším sqr(), ale občas to chtělo něco nalinkovat, tak do toho bych se radši nepouštěl.

Senior Member minceVIP Avatar uživatele sisi
    Vliv
    294

Standardní

Citace Původně odeslal sisi

1000x diky.
    OK, no problem... Hladana funkcia v Tvojom pripade je:
    Kód:
    Math.pow&#40;radius, 3&#41;;
    Intel Core 2 Duo E6600 @ 3.2GHz (8 * 400MHz) @ 1.3V with Zalman CNPS9500 AT @ 1800RPM, ASUS P5B Deluxe/WiFi, 2x1GB Corsair Twin2X PC2-6400 DDRAM @ 400MHz (4-4-4-12) @ 2.1V, Leadtek 8800GT 512MB, WD Caviar SE16 250GB, Asus DRW-1608P3S, Creative SB Audigy Value, Logitech X-230 speakers, Enermax Liberty 400W, 2x120mm Thermaltake case fan @ 1800RPM, Thermaltake Aguila black case, HP LP2065 LCD, Logitech MX400

Standardní

Dekuju vsem nakonec sem si stim poradil.Ale vsem moc dekuji za pomoc.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. program na hudbu
    Založil hekinen v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 05.04.2010, 13:27
  2. Jaký program pro rozesílání hromadných e-mailů
    Založil Vykuk v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 14.10.2009, 10:42
  3. Program na vytvoreni image z CD
    Založil SOAD v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 06.12.2005, 15:31
  4. Program - Resource Hacker, pozna ho niekto???
    Založil skorec1 v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 31.05.2004, 08:24
  5. Program Athlon identifikator CPU,OPN-462 program, SUPER
    Založil MK2 v sekci fóra AMD procesory
    Odpovědí: 121
    Poslední příspěvek: 01.07.2003, 13:26

Pravidla přispívání