Naprosta blbost. V 3D marku 2001 s GF2MX400 s duronem 1GHz (FSB 150) asi 2200, s athlonem 1GHz (133FSB) 2900, a to mel nizsi FSB, vse na SIS735. 64kB je proste zalostne malo, rozdil mezi 256 a 512 uz je mensi, take proto, ze duron ma 4x mensi L2, kdezto barton jen 2x vetsi

Citace Původně odeslal marYn
Citace Původně odeslal lullu
Haha ...asi tak, Celer vytahnutej na 3GHz ma vykon jako cca 1700+, to znamena i tenhle duron I kdyz ja bych si radsi koupil nejaky pomalejsi XP, preci jenom je to jen par kacek navic...
no, taková hloupost!

kdesi jsem četl srovnání využití cache (L1 a L2) u architektury PII-PIV a Athlon K7: vyšlo najevo, že u Intelu je vliv velikosti cache na výkon velmi velký a s jejím zvětšením (zmenšením) se dost mění výkon. Naproti tomu u architektury K7 je vliv velikosti cache poměrně malý.

Vezmi si např. Bartona a Athlona XP přetaktovaného na FSB 166: při stejné frekvenci budou dávat skoro totožné výkony. Proto si myslím, že nový duron (= athlon XP s menší cache) bude dávat jen o trošku nižší výkon, než stejně taktovaný AthlonXP. Po víkendu, co ho mám doma jsem se v tomto názoru jen utvrdil.