Nazdárek.
Tak teď už nechápu zhola nic, jsem asi obětí spiknutí.
Včera jsem se chystal na reklamaci, tak jsem smazal partitiony v PartitionMagicu přes funkci Secure Erase (asi jako vyplnění nulama) a pak vytvořil partitions 8GB primary a zbytek do 60 logical.
Pak že to ještě projedu přes SeaTools abych měl finální .LOG s kterým jim omlátím disk o hlavu a - a nestačil jsem se divit:![]()
Short Disk Self Test (DST) projel celý a napsalNO PROBLEMS FOUND
![]()
, a že Drive (electronic and magnetic parts) is functional nebo něco v tomto významu.
![]()
Tak jsem to zkoušel všelijak, dal jsem i Extended Seagate test (Long DST) a ten taky vpohodě.
Pak jsem ještě zkusil MS Scandisk na těch 8 GB (ty špatné sektory se předtím objevily na svazcích od začátku disku, a to na 2GB fat32 a 3GB NTFS) a nic, vše OK.
Tak už nechápu nic.
Statistika SMARTu samozřejmě ukazuje to samé, Reallocated sector count 100, Read error rate něco kolem 80, Errors ECC recovered cca 70, Write error rate 100 (Worst 253), ale chtělo by to spíš RAW data (na ty si teď nevzpomenu), mám pochybnosti že to ukazuje správně.
Na závěr fitness : 43%, Performance 100%
pro ilustraci WDC 13GB co mám pučený od kamoša má fittness 100% a perf. 94%, přitom realokované sektory má taky dost a chyby čtení a zápisu taky nejsou nenulové hodnoty. Bad sektory nemá žádné.
Samozřejmě pokud mi SeaTools nezahlásí žádnou chybu, ani scandisk nenajde Bad sektory tak nemá efekt jít na reklamaci ne? Nebo jim mám dát ten starý log s chybou a pak to že se to po tom formátu (nebo co ten PM vlastně udělá) spravilo ale že se to určitě brzo stane zase. Nebo co?
Fakt nevím co teď s tím.![]()
Taky jsem zkoušel nahrát na prvních 6GB nějaká data a pak to ještě defragmentovat, no nato že ta data byla čerstvě nahraná to defragovalo nějak složitě a dlouho. Taky se mi zdálo že disk je o něco málinko hlučnější, ale to je subjektivní).

Odpověď s citací