Výsledky 1 až 13 z 13

Téma: ULTIMATE WATERBLOCK už bude hotov...

Standardní ULTIMATE WATERBLOCK už bude hotov...

Již před časem jsem dával odkaz na stránky se svým vodním chlazením, nyní dávám znovu odkaz na http://chlazeni.webz.cz kde můžete najít (asi v půlce úvodní stránky) odkaz na foto a výkresy mého nového vodního bloku.
    ULTIMATE WATERBLOCK jsem si ho dovolil nazvat jelikož jeho návrh a výroba byla vyprovokována vzrušenou diskuzí o nejúčinějším možném vodním bloku, která zde na fóru před časem probíhala. Některé názory a vodní bloky tehdy prezentované mě přišly docela směšné. Proto jsem se s kamarádem pustil do návrhu a výroby vodního bloku, který by měl zároveň co největší styčnou plochu mezi mědí a vodou + co největší průtok vody + zajišťoval dostatečně turbulentní poudění vody.
    Velikost byla zvolena maximální s ohledem na výše uvedené požadavky a s ohledem na prostorové možnosti desek pro P4 478.

Čekám na Vaše podněty a připomínky....

Senior Member
    Vliv
    279

Standardní

Vypada to pekne, vyrobene je to skvele (delat bych se s tim nechtel). Zkousel jsem prepocitat zmenu prurezu trubek na vstupu a prurez mezer mezi trny a vychazi uplne presne. Odvod tepla bude dobrej, protoze P4 na velkou stykovou plochu s WB narozdil od T-Breda. Skvela prace, klobouk dolu.

btw. ten radiator vypada na Zigulika
    ()__()
    (<'.'>)
    (")_(")

Standardní

uhhhh to je coool.... kolik bys za to chtel? slo by to upnout sponou Dik

Standardní

To Pirs:
    Ten radiator je skutecne ze Zigula (ale kdyz jsem ho dostal tak jsem nevedel z ceho to je - az nekdo tady na foru me upresnil puvod). Ten prurez privodnich trubek a prurez WB mezi trny jsem taky pocital. Jako prvotni vzor jsem vzal vzduchove chladice od Swiftechu...

To Killer SH:
    Ten kus co mam z pochopitelnych duvodu neprodam a dalsi delat nebudu (ten jeden uz patlam asi pul roku...).
    Sponou by to fakt pridelat neslo (cele to vazi priblizne kilo), ale je to delane rovnou na diry do desky co ma P4 478 ten plastovy ram na uchyceni chladice...

Nejde ani tak o konkretni rozmery (i kdyz je tam k dispozici i vykres), jako spise o inspiraci a ukazani dalsi mozne cesty...

Senior Member
    • PRAHA -> FM • KaRlOs[C] = KARLOS INTERNET = 100mbps
    Vliv
    283

Standardní

To bylo hned jasné, že to prodávyt nebudeš... A ten kdo tomu rozumí s technologického hlediska ví proč

Jde vidět,že je to dlouhodobá záležitost...

Good WORK
    vojkovsky.com | fine art nude photographer | Canon 5D MarkII | LCD 24" Eizo S2411W-BK + 64-bit High-end PC

Senior Member Avatar uživatele honzAK
    Vliv
    299

Standardní

pekna pracicka jen bych tam nedaval to plexi protoze pocase zazloutne.

Standardní

To honzAK:

S tim plexi mas pravdu, ale nedelal jsem to kvuli nejakemu pokoukani. Skrin mam stejne bez okna (oblepena odhlucnovaci hmotou).

Hlavni duvod proc je to z plexi je ten, ze jsem skrz ten blok poustel vodu, do ktere jsem pridaval barvivo tak abych videl kudy proudi a neproudi voda (jestli to netece jen krz nektere mezery a jinde nestoji).

Druhy duvod bylo, ze jsem nevedel, z ceho to jinak udelat...

Moderátor Avatar uživatele NOD
    Věk
    45
    Vliv
    294

Standardní

Velmi pekne.Musim povedat ze sa mi to velmi paci ale asi by som nemal nato nervy sa s tym tolko hrat.
    KILL -9 .If U step out of line :),Pre Zillu SILENCE!!! I KILL YOU!!!:)

Senior Member
    • PRAHA -> FM • KaRlOs[C] = KARLOS INTERNET = 100mbps
    Vliv
    283

Standardní

Když se něco dělá tak pořádně

Bastlení je pro TOYe
    vojkovsky.com | fine art nude photographer | Canon 5D MarkII | LCD 24" Eizo S2411W-BK + 64-bit High-end PC

Senior Member mince Avatar uživatele Hrochoslon
    Vliv
    296

Standardní

a jak to chladi..??
    nikde sem zadne teploty nenasel?

jinak docela pekne
    C2D6420@3400mhz (1.375v)■Thermalright Ultra 120e ■gigabyteDQ62gb 800DDR2corsair ■samsung172X ■ audigy ■ zalmanZM400A(380w) ■
    ■MsiHD4850■ Racionální přístup má tendenci bagatelizovat to, čemu nerozumí ■
    "As long as there is duality between "what is" and "what should be" ~ man trying to become something else, making effort to achieve "what should be" ~ this conflict is waste of energy." ■ J.KRISHNAMURTI■

Standardní

velmi pekne. kdesi som nieco podobne videl, do medenej dosticky boli narazene nejake klince. zaujimalo by ma ci to bude fungovat z fyzikalneho hladiska. ty tam v pustas vodu z otvoru o urcitom priemere - co je urcity prietok. ten isty prietok by si mal byt zachovany aj vo vnutri bloku. ako sa tak na to pozeram, tak voda sa derie pomedzi medzery siroke 1 mm, ktorych je tam 7 kusov na jeden otvor. nechce sa mi to pocitat, ale uz od oka mi to akosi nesedi. ja sa len pytam, tak ma nebite...

PC1: DFI NF3Ultra, Opt144@FX55, 4x512MB DDR400, Sapphire 1950Pro+Accelero S1, LG194WT-SF, Hercules Fortissimo III, 34GB Raptor, Fortron 350W 60PN(PF), 3DMark2005: 9500
    PC2: Abit NF7-S v.2, AXP-M 2600+@2500MHz, Hercules 9800SE A.I.W(8 pipe 435/740), Soundstorm + Creative DDTS-100, Samsung SP1213N 120GB, 3DM2001: 17500, 3DM2003: 5500
    PC3: MSI Sis 745, Palomino 1600+@2100+, ND12 mod + 80mm fan, PQI 2x256MB DDR 400 + Twinmos 256MB DDR333, Sparkle GF3Ti200 (240/550), Baracuda V 60GB

Standardní

To Hrochoslon:
    Teploty zatim nemam, ted prave dokoncuji kompletni mereni a testy se starym blokem na CPU aby bylo s cim srovnavat...
    Pak teprve namontuji novy a opet to testnu... pak sem hodim porovnani a vysledky...

To stanley:
    Prurez mezer mezi trny kudy proteka voda je o neco malo vetsi nez prurez obou privodnich kanalu... je to z toho duvodu, ze v privodni hadici a trubce je proudeni temer laminarni, kdezto mezi trny je velmi turbulentni coz by spomalovalo pruchod vody...
    Navic to cele honi Eheim 1250, ktery ma skutecne dostatecnou rezervu v cerpanem objemu i tlaku, takze i kdyby ty pomery prutoku nesedeli, tak to protlaci...

Standardní

Jeste pridavam, jelikoz jsem na to mel nekolik dotazu...

Napr. MadCap se ptal:
    Zdar,
    som na tvojej sajte videl tu zvukovu izolaciu co si pouzil, je to dobre? teda vyzera to good a ak to je profi firma .. kolko to stoji? dik za info
    MadCap

Ja mu odpovidal:
    Promin, ale nebyl jsem dlouho na netu... tak odpovidam az ted...

Ja jsem ten material kupoval primo od vyrobce na strance:
    http://www.vestin.clnet.cz/
    kde to vyjde asi nejlevneji, je tam i moznost vybrat z ruznych druhu, tak aby ti to co nejvice vyhovovalo - a to jak ucinnosti tak cenou...
    Napsal jsem jim na ten kontaktni formular a nasledne se dohodl co chci a poslali to pres nejake ppl nebo neco podobneho az domu...

Dalsi stranky kde tyto jejich materialy prodavaji jsou na:
    http://www.adesign.cz/tecsound.html
    ale tam je to drazsi a nemaji na vyber...

ucinnost je velmi dobra, s nejakym molitanem nebo podlozkami pod mys zcela nesrovnatelna...

ale bacha ten matros je velmi tezkej a skrin je pak k neuneseni...

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. ULTIMATE WATERBLOCK podruhé aneb výsledky!!!
    Založil Vapno v sekci fóra Chladiče a všechny druhy chlazení
    Odpovědí: 11
    Poslední příspěvek: 01.12.2003, 21:36

Pravidla přispívání