Takže - s drtivou většinou shopů v USA se dá dohodnout, že to pošlou i když to nejde přímo (naklikat na webu). Udělali mi to po zdvořilé komunikaci mimo jednoho případu vždycky. Dokonce se s nima dá dohodnout JAK to pošlou, je kravina tohle si objednávat přes nějakej Express od DHL a spol. (pak je to ale do 3 dnů max.). Když to pošlou "pozemně", nestává to většinou víc než nějakých 12 babek, ale často i míň, ale přijde to za dlouho (v jednom extrémním případě asi za 4 týdny).
Clo - opět na dohodě. Pokud neobjednáváte nějakou ultra-krávu (tank, apod.), stačí jim do poznámky napsat něco ve smyslu "send as a gift", oni na to prdnou nálepku "gift" a celníci na to kašlou, většinou ani nekontrolují fakturu, za kolik to je... Rozhodně nehrozí něco a la Fabsa - to by neprošlo
![]()
Mám zato, že před časem jsem něco kupoval i z svc.com, ale ruku do ohně za to nedám - vždycky probírám spoustu shopů a kupuju tam, odkud je to nejlevnější a vypadá to podle ratingů, že to pošlou a neservou mi kreditku... Z tohohle důvodu (potenciální risk) doporučuju mít buď sólo účet s omezenou částkou na nákup a nebo domluvit restrikce na max. objem částky v bance. Sice se mi to ještě nikdy nestalo, ale čert nikdy nespí...