Stránka 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední
Výsledky 26 až 50 z 54

Téma: Na rychlejší bootování XPček :-P

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Senior Member
    Vliv
    289

Standardní

Citace Původně odeslal Hatatitla
    No mne sa prechod tych pruhov zredukoval zo 6 na necely jeden ale proste nejaky dvovod tych 6 prechodov malo.Len kvoli tomu aby ludia videli logo MS WIN by nepredlzovali start windowsu.

Nooooo.... co vis co se honi v hlavach marketingovym manazerum
    Intel C2D 4300, 1GB DDR2, 120GB Seagate, nVidia7600GT pasiv.

Standardní

Čo takto použiť bootvis-tool než nejake úpravy v registroch Mne to zrychlilo XP o 50%.

Standardní

vážne to funguje, dokonca na mojom starom šrote prebehne ten modrý diagram pri bootovaní len raz
    Teclast F6 Pro, HP Probook 470 G0

Senior Member mince Avatar uživatele puki
    Vliv
    287

Standardní

winXP nepouzivam, ale uz som ich par spravoval a mam pocit ze to spravi akurat to, ze niektore programy sa loadnu az po logine a nie pocas "hada"

to je pekna vec ze desktop naskoci skor ako pri w2k, ale winXP potom este chrasti a chrasti diskom, takze skuste odmerat nie za kolko vam naskoci desktop ale za kolko dokazete nahodit nejaku aplikaciu

no ak pouzivate winXPpro radsej sa pozrite ktore services nemusia bezat automaticky a tie dajte na maunal (ale chce to trochu experimentovat ak neviete co treba)

Standardní

Citace Původně odeslal Manji
    Čo takto použiť bootvis-tool než nejake úpravy v registroch Mne to zrychlilo XP o 50%.
    boot vis je podel me s odpustenim nevetsi sracka co znam .
    vzdy mi to po urcte dobe za..lo win ze byli uplne v hajzlu dokonce i ms si je toho vedom a stahnul ho...
    Pašák erda.

Standardní

Citace Původně odeslal Hatatitla
    No na nieco to musi negativny vplyv ked to nie je default zapnute.Preco ze by to v M$ nevyuzil? Ved by sa mohli chvalit rychlim startom
    mozno ten PREFETCH mechanizmus moze sposobovat nestabilitu alebo fakt chceli dlhsie zobrazit logo

mna sa stabilita pri boote nezmenila ...aj ked je pravda ze ja zapinam komp/restartujem raz tyzdenne

PS: ja jednoznacne upradnostnujem REGEDIT ako nejake blbe programi pre zaciatocnikov
    ABIT NF7-S 2.0 ||AMD Mobile Barton 2600+ ||Corsair TwinX 2x512MB ||Inno3D GF 6800 128MB ||
    WD 120GB JB ||NEC DVD-RW ||LG 17" 1710B LCD ||Thermaltake Silent Boost ||

Standardní

Ten prefetch používám už delší dobu a i u mě to zpusobuje dvojnasobne zrychleni bootovani.
    Intel DualCore E5300 2,6 GHz @ 4,42 GHz (340x13), 1.43V | Noctua NH-U12P | Asus P965 Deluxe | 8 GB DDR2 RAM 800 MHz Dualchannel - A-DATA Vitesta Extreme edition | Saphire ATI HD 5770 Vapor-X @ 930/1330 MHz | SDD OCZ Vertex 3 120GB | Asus DVD-RW | Fortron 550W | Fujitsu SL23T-1 LED 23" | Logitech S220 | Windows 7 Ultimate x64 CZ

Standardní

Citace Původně odeslal puki
    to je pekna vec ze desktop naskoci skor ako pri w2k, ale winXP potom este chrasti a chrasti diskom, takze skuste odmerat nie za kolko vam naskoci desktop ale za kolko dokazete nahodit nejaku aplikaciu
    Absolutní souhlas. Už jsem tady o tom psal.
    Měřil jsem si čas od prvního "pípnutí" MB po ukončení načtení všech rezidentních programů. Nastavení 3/5 - čas 65/85 s. Pokud se někomu zdá start mého PC dlouhý, podotýkám že nějaký čas trvá detekce S-ATA, mám nainstalovány dva OS s prodlevou výběru 5s, zadávam heslo a mám slušnou řádku rezidentních programů. Faktem ale je, že celkový start je pomalejší o ca 20s, takže nevidím důvod proč bych se měl o 5 s kratší dobu dívat na "hada" a pak čekat o 25 s déle než budu moct něco dělat.
    i7 860| MB - GigaByte P55A-UD5| RAM - DDR3 A-Data 4x2 GB, 1,6 GHz| GK - Saphire HD 4870| zdroj - ENERMAX Liberty 400 | DVD-RW Pioneer DVR-109BK, Plextor PX-760A, Samsung SH-S183A | HDD - Patriot 128 GB SSD, WD Raptor 70 GB, 2 x Seagate 400 GB SATA/300

Standardní

Ja jsem nekde videl programek na zrychleni bootu primo od Microsoftu.
    Ale uz nevim, kde to bylo, vite o tom nekdo neco?
    EDIT: http://www.microsoft.com/whdc/hwdev/...t/default.mspx

Standardní

Funguje to i na Windows Server 2003
    VBI ntb Compal 80 Core 2 Duo 2GHz 4MB L2 cache GeForce 7600 256MB (370/800) 2GB DDRII 667 Kingstone 15.4" XGA 1280x800 glare DVDRW WiFi Server: Pentium III 500MHz*320MB RAM*40GB WD HDD*Fedora Core 6(ssh,http,ftp,samba,cacti) Router: Pentium MMX 200MHz*64MB RAM*80MB HDD*MonoWall FreeBSD NET:Bluetone Premium ADSL 2048/512 WORLD Community grid > Fight@Aids=54.425bodů UnitedDevices=202.950bodů Czech Republic & Overclocking.cz TEAMS Nokia 6230i + Tmobile 4G internet Standard

Standardní

Asi ne:

The Windows development team at Microsoft has taken bold steps in making fast startup PCs a reality with the Microsoft® Windows® XP operating system.

Standardní

Citace Původně odeslal dekon
    Ja jsem nekde videl programek na zrychleni bootu primo od Microsoftu.
    Ale uz nevim, kde to bylo, vite o tom nekdo neco?
    EDIT: http://www.microsoft.com/whdc/hwdev/...t/default.mspx
    Jo, už tady o tom psali "Manji" a "eraser".
    BTW, proč nenastavit PREFETCH třeba 7 nebo 10. Zkoušel to někdo?
    i7 860| MB - GigaByte P55A-UD5| RAM - DDR3 A-Data 4x2 GB, 1,6 GHz| GK - Saphire HD 4870| zdroj - ENERMAX Liberty 400 | DVD-RW Pioneer DVR-109BK, Plextor PX-760A, Samsung SH-S183A | HDD - Patriot 128 GB SSD, WD Raptor 70 GB, 2 x Seagate 400 GB SATA/300

Standardní

Myslím že je to jak u koho mě se pouští mrdtě programů. A stejnak mi to pomohlo.

Vliv
    287

Standardní

"EnablePrefetcher (DWORD)
    0x00000001= application launch prefetching
    0x00000002= boot prefetching

Parameters are ANDed, so if all were enabled, the setting would be 0x00000003."

toz tolko oficialne zo stranky microsoftu. takze sa zda ze ide o binarne flagy zapinajuce urcite parametre, nastavenim na 5 sa teda oznaci 1. a 3. bit. a prave ten 3. bit nieje zdokumentovany (oficialne), neoficialne by mal dat viac zdrojov (resources) pre prefetcher. takze ak zapnete 5 zapne sa prefetching aplikacii so zvysenou prioritou. a preco by to malo ist rychlejsie?

1. podla MS sa zmena prejavi az po 3 restartoch, takze tie budu urcite rychle lebo nieje co prefetchovat (myslim ze neberie uz ulozene udaje ziskane predoslim nastavenim, otestovane pri 1. restarte) a ani rychle restarty po sebe nie su smerodajne pretoze on zbiera info o beziacich aplikaciach, tj. ak ziadnu nespuste nieje co prefetchovat (okrem rezidentakov)

2. to nastavenie vyssych resorces pre prefetch funguje a je este vypnuty boot prefetch t.j. neprefetchuje pri boote (ten modry had) ale taha to normalne (t.j. cast tohoco by s boot prefetchom tahalo pocas "hada" taha potom)
    jo a skuste si vycistit C:/windows/prefetch mozno budete prekvapeny kolko udajov o apps uz winxp pozbieral

podla MS maju XPserver nastavene len boot prefetch, aj to o niecom hovori. (zatial som skontroloval 2 winxp prof sp1 aj ne-sp1 a nikde som default 5 nenasiel)

aby to nevyznelo ze som uplne proti prefetchu, takej sekretarke co pouziva 5,5 programu (word, excel, outlook, solitaire, minesweeper,...) to podla mna moze pomoct a pojde to rychlejsie, ale pri to kvante aplikacii co mam doma to moze robit len skode (teda keby som pouzival winxp a nie 2k)

Standardní

Hmmm, fakt super z 65s prodlouzeni na 105s. Tak to si tam fakt necham

Fanless Experiment || Gigabyte Z77-DS3H | Intel i5-3570K | Thermalright HR-02 | 16G DDR3 | Sapphire HD 7750 Ultimate | Crucial M4 256GB | Seasonic X-400FL | Fractal Define R4
    Dell D430 || i945G | C2D 1.2G ULV | 2G DDR2 533 | GMA950 | 12" 1280x800 | 80G 4k2 | 802.3ab | 802.11g | 802.15.1 | HSDPA | Windows 7 x64
    Storage || i965G | E2200 | 4G DDR2 | RAID5 6x Samsung HD154UI 1.5TB - ~7TiB | 802.3ab ...powered by Ubuntu Server x64
    Accessories || E-MU Tracker Pre USB 2.0 | Meier Corda Headsix | Sony MDR-CD470 | Pioneer A-204R | Tesla ARS 9218 32 | LG 32LD350

"Music is essentially useless, as life is." George Santayana

Vliv
    287

Standardní

Citace Původně odeslal monsoon
    Hmmm, fakt super z 65s prodlouzeni na 105s. Tak to si tam fakt necham
    pozri si co mas v c:\windows\prefetch a ked sa ti nepaci co vsetko sa snazi prefetchovat tak to vycisti a pripadne si ten zaznam v registroch prepni na 2 - prefetchuje iba boot sucasti nie aplikacie

Standardní

Ja sa v registroch moc nevyznám, takže uprednosťnujem programy ktore to spravia za mňa.(aj keď pre začiatočníkov)

No neviem čím to je, ale cez boot-vis som stiahol štart z 52s na 28s.

Standardní

Ještě doplnění - skutečně (viz výše) to není standardní hodnota, mě se to změnilo tím, co dělám vždycky - TweakXP, položka "optimize wxp prefetch setting"...
    [PC] i7-3770K @4.5 GHz w/Noctua NH-D14 SE2011 | 32 GB Patriot G2 | Asus P8Z77-V Deluxe | Crucial M4 256 GB | 2x WD20EZRX RAID1 | BD-RE LG GBW-H20L | Sapphire HD7750 Ultimate | Enermax Revolution87+ 550W | Antec Solo II | Asus Xonar Phoebus + AKG K271 MkII | NEC PA231W + SVII + Spyder3EE
    [Photo] Nikon D700 + MB-D10 | AF-S 16-35/4G VR | AF-S 24-120/4G VR | AF-S 50/1.4G | AF-S 60/2.8G | AF-S 85/1.8G | AF-S 70-200/2.8G VRII | TC-17E II | SB-900 | Transcend cards | Heliopan + Formatt filters | Gitzo support | Kata + Tamrac bags
    You're guaranteed to miss 100% of the shots you don't take. (Wayne Gretzky)

Standardní

Jo fakt je to pomalejší asi o 20s člověk by to ale nikdy neřekl, než jsem si vzal stopky.

Standardní

Citace Původně odeslal Lopan
    Citace Původně odeslal jan555
    Citace Původně odeslal josefec
    Jo to miluju, hrabání se v registrech a pak se to zhroutí rozbije a všichni tady zoufale vytvářej nový témata, "proč mi tohle nefunguje, trošičku jsem se hrabal v registrech a ňák se mi to zhroutilo, pomozte mi".
    Vždyť Tě do toho nikdo nenutí
    Ale to nemeni nic na to, ze windouzacky registr je totalni uchylarna, to musela vymyslet armadna lidi, normalniho cloveka neco takoveho nenapadne
    Ježiš tak tohle mi tady chybělo....jděte s už s těma tučňákama někam!!! Ať někdo už konečně ofciálně napíše, že linux je nejlepší - třeba daj pokoj. To je fakt tapný, čtu to všude (občas to není úplně fér)....už toho bylo dost.

Vliv
    287

Standardní

Citace Původně odeslal wachy

Ježiš tak tohle mi tady chybělo....jděte s už s těma tučňákama někam!!! Ať někdo už konečně ofciálně napíše, že linux je nejlepší - třeba daj pokoj. To je fakt tapný, čtu to všude (občas to není úplně fér)....už toho bylo dost.
    nemusi ist vzdy o linux
    a aj ja si myslim ze registre su riadne svinstvo, teda mozno ani nie ako princip, ale to co tam teraz mam
    mozno v povodnom zamere to bolo myslene trochu inak a nie ako "uchylarna", ale tym ze sa nad nimi dala velka volnost a ludia (tu = proramatori) su lenivi tak je znich to co teraz, podla mna 75% udajov v registroch tam nema co hladat a mali by byt len v nejakych INI files, ktore si kazda applikacia spravuje sama
    su aplikacie co do registrov nahodia aj 50 klucov a potom sa rozbehnu aj bez zaznamu v registroch, ine aplikacie sa ani nedokazu odinstalovat ked im odstranis zaznam z registrov
    taktiez co si tam system pozapisuje za kopu CSLID hovadin ...

ak sa ti nahodou stane ze windows padol pri zapise do registrov a tie su potom corrupted, tak sa mozes ist akurat obesit alebo hladat zalohu (najlepsie ghosta), 95% nastavenia win je v keli

Standardní

Při problémech s registrama OPRAVDU není nutné obnovovat celou instalaci z image... Co takhle třeba obnovit stav registrů?
    [PC] i7-3770K @4.5 GHz w/Noctua NH-D14 SE2011 | 32 GB Patriot G2 | Asus P8Z77-V Deluxe | Crucial M4 256 GB | 2x WD20EZRX RAID1 | BD-RE LG GBW-H20L | Sapphire HD7750 Ultimate | Enermax Revolution87+ 550W | Antec Solo II | Asus Xonar Phoebus + AKG K271 MkII | NEC PA231W + SVII + Spyder3EE
    [Photo] Nikon D700 + MB-D10 | AF-S 16-35/4G VR | AF-S 24-120/4G VR | AF-S 50/1.4G | AF-S 60/2.8G | AF-S 85/1.8G | AF-S 70-200/2.8G VRII | TC-17E II | SB-900 | Transcend cards | Heliopan + Formatt filters | Gitzo support | Kata + Tamrac bags
    You're guaranteed to miss 100% of the shots you don't take. (Wayne Gretzky)

Vliv
    287

Standardní

Citace Původně odeslal jan555
    Při problémech s registrama OPRAVDU není nutné obnovovat celou instalaci z image... Co takhle třeba obnovit stav registrů?
    ak mas nabatchovanu zalohu registrov nejak vyrazne pravidelne tak je to ok aj tak

avsak ak mas nejaku starsiu zalohu registrov, v ktorej su veci co uz niesu naistalovane alebo sa podstatne zmenili tak ti to moze hadzat pekne chyby, radsej obnovit aj stav na disku pri ktorom boli tie registre zalohovane (mozno je to tym ze semtam robim s vecami typu COM+ a to sa strasne sere do registrov pri kazdej kompilacii/registracii a par krat zabudnes precistit a nestihas sa cudovat)

radsej obetujem hdinku casu pri obnove z image + nahrat programy co tam neboli ako 5 minut skopcenie dat suborov z registrami a potom najblizsie tyzdne sa cudovat preco sa to sprava cudne

Standardní

Jo to miluju, hrabání se v registrech a pak se to zhroutí rozbije a všichni tady zoufale vytvářej nový témata, "proč mi tohle nefunguje, trošičku jsem se hrabal v registrech a ňák se mi to zhroutilo, pomozte mi".
    Cituju tu sám sebe protože stopky potvrdili co jsem řikal je o 30 secund pomalejší. S tou 5kou
    Life is easier when you are told what to do, but it isn't real life.

Vliv
    287

Standardní

Cituju tu sám sebe protože stopky potvrdili co jsem řikal je o 30 secund pomalejší. S tou 5kou
    skus vymazat vsetko (okrem .ini suboru) vo c:\windows\prefetch a potom zmeraj a tiez porovnaj obsadenu pamat pred a po

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Nedoléhající zadní chladič na pamětech DDR na grafice MSI FX
    Založil Nvidia fanda v sekci fóra NVIDIA grafické karty
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 24.12.2004, 15:45
  2. Je to dlouhy, ale precteni stoji za to...
    Založil Ogre v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 23.01.2004, 23:52

Pravidla přispívání