S timto nazorem se stotoznuju, ale podotykam, ze jsou lidi kterym to vyhovuje. Taky mam jednoho kamose - nosi brejle, ale na sve 19'' ma 1600x1200, kouka na to z 20cm, pismenka jsou jak blechy a navic rozmazane, ale on je strasne spokojenej, kolik mu tam toho vleze. Nechapu...ale to je spis extrem. Jinak 1280x1024 je pro moje oci proste na 17'' moc a to i na LCD. Zkousel jsem tu 17'' LCD dost dlouho na to, abych si udelal obrazek. Krome toho nechapu ten debilni pomer 5/4, rozhodne bych na takovou uhlopricku LCD uvital 1152x864. Jina vec ale je, ze uz jsem si taky zvykl na vetsi plochu, takze pod 19'' LCD bych stejne nesel. Problem je v tom, ze pro takove uhlopricky LCD neexistuje zadny model, ktery by mel pro me prijatelnou odezvu, protoze 25ms za dostatecnou teda nepovazuju - zvlast po zkusenostech s Eizo L557 a tech absurdnich cenach, co za to chteji. Mozna ze nejake takove LCD uz existuje, ale i kdyz jsem ochotny do sve krabice vrazit hodne, tak se bojim domyslet co by takove stalo...Původně odeslal Petrt