Tak to tu teda rozoberiem, vy ste to chceli

Nuz, myslim ze sa matroxu tie parhelie moc nepredavaju (aj ked to samozrejme nemam potvrdene )... Myslim, ze prave preto vypustili 256MB verziu (klasicke psychologicke hry s mnozstvou pamate - ved grafika s 256 mb ram nemoze byt predsa pomala ). No ale nechcem kecat, mozno je to inak Ked nie je parhelia urcena pre gamerov - tak pre koho Vykon v "profi" app. zatial nie je to co by sme chceli vidiet...

Zda sa ze matrox sa zacal znovu orientovat viac na "profi" aplikacie AEC, CAD... ale navrat bude dost tazky, lebo tam vladne 3Dlabs a mozno Nvidia s Quadrom... Napr. taka 3Dlabs Wildcat VP 870 128 MB - a to je od nich len mid-range grafika (cena okolo 550 dolarov) predci parheliu vo vsetkych testoch. Vsade je min. 3 krat rychlejsia... Nuz a v tejto situacii argumentovat 256 mb ram sa mi zda trosku chabe. Keby som bol potencialny kupujuci a vidim testy - vykon na strane 3d Labs a 256 mb na strane matroxu - beriem radsej tu 3d labs. Proste pomer vykon/cena je u matroxu dost slaby a nezachrani to ani triple-head. Mimochodom kamos si v USA kupil tu VP870 od 3d Labs a po tyzdni ju niesol naspat do shopu - vobec nebol spokojny!!! Radil som mu nech kupi parheliu ale nechcel o tom ani pocut - odradili ho tie spominane: testy vs cena !!!

Aj ked priznavam matrox robi skvele karty (mam G400 DH a nedam na nu dopustit ) ale ta cena!!! Ja osobne chcem upgradnut znovu len na matroxa - ale, ale, ale... cena!!! Nemozem predsa na tu parheliu cakat donekoncena - pri cenovej politike matroxu sa ale zlavnenia tak skoro nedockame.

ufff...