Citace Původně odeslal bohusk
Citace Původně odeslal PiT
(ano 25. nie 50. Televizor je schopny prekladane vykreslit iba 25fps)

Naozaj mi neda, aby som sa k tomuto nevyjadril:

Odkial mas tuto informaciu ? Kto ti to povedal ? Kde si to videl ? Kde si to pocul ? Alebo si na to "prisiel" sam ? Predsa ked ma televizor standardny framerate 25fps interlace to neznamena, ze kazdy polsnimok nemoze zobrazit pohyb. Ja som na Sinkleri programoval 50Hz animacie. Napriklad taky jednoduchy scrolling textu: Kazdu 1/50 sekundy posuvate text o 1 pixel dolava, takze kazdy polsnimok zobrazuje pohyb textu. Na sinkleri boli body tak velke, ze kazdy polsnimok ich kompletne prekreslil a nebolo vidiet interlace.

Ak nechcete zit vo svojich amaterskych domnienkach, tak si to nechajte vysvetlit. Alebo si stiahnite emulator Spektra a nejake scene demo s klasickym scrollingom a pocitajte rychlost bodov. Je to velmi jednoduchy vypocet: Sirka ZX okna mala 256 bodov, takze ked posuvate pixel z prava do lava rychlostou 50Hz, tak celu drahu prejde zhruba za 5 sekund. Zamerajte sa v scrollingu na nejake pismenko a v duchu pocitajte za kolko prejde obrazovku. A ten pohyb budete vidiet. A tak isto to bolo vidiet aj na televizore, len sa to vobec netrhalo, lebo to neslo v emulatore na PC.(PC sux)

AK NA TOMTO FORE NIE JE PRIESTOR PRE TAKUTO DISKUSIU, TAK TO VYMAZ !!!

Dosli mi cigarety, nervy a vsetko ostatne, takze uz naozaj KONCIM. (he he)

IF YOU WANT TO BE REMOVED FROM THIS MAILING LIST, CLICK WHEREVER
no jenze ono to na televizoru nebylo videt prave kvuli te obnovovaci frekvenci obrazovky. na tom byla zalozena vetsina figlu tohoto osmibitu ( mimojine i vetsi paleta barev ). take jsem delal v assZ80...