Citace Původně odeslal Lopan
Citace Původně odeslal Halen
Citace Původně odeslal Lopan
4Halen: muzu udelat vicemene objektivni test 124MHz FSB Tulen 1364Mhz vs. 133(266) FSB s TB 1.4. Aspon se tu pak zabrani odhadum jak velkou roli hraje ta propustnost sbernice.

K te apollo266T, urcitou roli tam ty DDRka hraji, ze zarizeni s ni mohou komunikovat rychleji nez s SDR, ale do procaku to jde stejne na 100/133MHz, takze narust vykonu tam je, ale moc to asi nebude.

Jinak ten test TB vs. Tulen udelam na pakovani MP3 a divx a jeste muzu zkusit raystorm benchmark, ten by mel ty procaky vycucat na maximum a neni to synteticky benchmark ala Sandra.
Ne, to ne. TB nemá podporu SSE. Takže pouze Athlon XP vs Tualatin. Takže jestli můžeš, zkus stejně taktovaného Athlona XP vs stejně taktovaného Tualatina na STEJNÉ FSB. Kódování do MP3 s použitím LAME 3.92 a kódováním videa se nezabývám, zkus cokoli. Můžeš vyzkoušet zapakovat velký adresář Winrarem. Prostě praktické aplikace, žádné benchmarky.
XP nemam moznost odzkouset.
Raystorm benchmark jsem pouzil protoze jsi chtel vykon i v 3D renderovani a toto je bez pouziti GK, takze nejobjektivnejsi.
Naopak, 3D rendering je nejobjektivnější se stejnou grafárnou v systému s rozdílnými CPU. To je to, co se snažím vysvětlit. Já chápu a vím to, že hrubý početní výkon podle SANDRY je u Athlona XP a Tualatina na stejné frekvenci obdobný. Raystorm benchmark neznám. Ale díky tomu, že nepoužívá grafárnu je podle mě ukrutně syntetický. Koukal jsem se k chessmanovi na benchmarky a ty hovoří naprosto jednoznačně v neprospěch Tualatina. Prostě je to v porovnání CPU P4, Athlon XP, Tualatin v současnosti P4-1.místo, Athlon XP-2.místo Tualatin-3.místo