Výsledky 1 až 12 z 12

Téma: EPOX 8RDAE, Athlon XP 2200+, nestabilita a moja nervozita

Junior Member
    Vliv
    271

Standardní EPOX 8RDAE, Athlon XP 2200+, nestabilita a moja nervozita

Čaute všetci, zakúpil som si spomínanú dosku.

Skúšal som taktovať. RAMkami som vôbec nehýbal. Niekto spomínal, že dal zbernicu na 200 MHz, MP na 11x a napätie na 1,8V. Zdalo sa, že je všetko v poriadku, ale nebolo to stabilné. Skúšal som aj 166 MHz zbernicu. Voltáž som menil od 1.65 až po 1,85.
    Stále je to nestabilné. Vyhadzuje ma z hier do WinXP. Grafiku mám GeForce FX 5600/128 MB. Prehodil som aj RAMky z jedného slotu na druhý. Na tom druhom sa dala taktovať lepšie synchrónne. Asi hodinu to vyzeralo v poriadku, potom to začalo znovu padať. Napätie bolo na 1,825V. Menšie je to nestabilné. Chladím aj chipset. Nataktované CPU má max. 53 stupňov.
    Poraďte mi niekto, prosím, lebo ma s prepáčením jebne. Jedná sa samozrejme o Béčkový Athlon.

Standardní

Davas procáku 1 , 825 No pekne, pekne. To je asi aj dosť. Napíš aké máš ramky. Daj to na 1, 7V zbernicu na 200 a MP na 10 a uvidíš čo to bude robiť...Ale tých 1, 825 V na procesor je zbytočných a asi aj trocha riskatných.
    ** MB: Gigabyte P35 DS3R ** CPU: E4500 @ 3300 11x300 ** RAM: Corsair DDR3 2x2GB 1200MHz ** GK: Gigabyte GTX 260 OC ** HDD: Samsung 1TB + Samsung 250GB ** AC Freezer ** Leadtek WinFast TV2000XP Global ** Benq MP512st **
    ** MB: MSI P35 Neo ** CPU: E2160 @ 3150 ** RAM: Apacer 2x2GB 800MHz ** GK: Gigabyte 9600GT ** HDD: Samsung 160GB ** AC Freezer **

Standardní Re: EPOX 8RDAE, Athlon XP 2200+, nestabilita a moja nervozit

Citace Původně odeslal ESCAPE
    Čaute všetci, zakúpil som si spomínanú dosku.

Skúšal som taktovať. RAMkami som vôbec nehýbal. Niekto spomínal, že dal zbernicu na 200 MHz, MP na 11x a napätie na 1,8V. Zdalo sa, že je všetko v poriadku, ale nebolo to stabilné. Skúšal som aj 166 MHz zbernicu. Voltáž som menil od 1.65 až po 1,85.
    Stále je to nestabilné. Vyhadzuje ma z hier do WinXP. Grafiku mám GeForce FX 5600/128 MB. Prehodil som aj RAMky z jedného slotu na druhý. Na tom druhom sa dala taktovať lepšie synchrónne. Asi hodinu to vyzeralo v poriadku, potom to začalo znovu padať. Napätie bolo na 1,825V. Menšie je to nestabilné. Chladím aj chipset. Nataktované CPU má max. 53 stupňov.
    Poraďte mi niekto, prosím, lebo ma s prepáčením jebne. Jedná sa samozrejme o Béčkový Athlon.
    zkus krom ofoukávání čipsetu foukat i na kondenzátory co jsou nalevo od patice cpu,hádám že ti pěkně pečou ?
    ASUS Rampage II GENE + Intel i7-920 @ 3.8 GHz + Noctua NH-U12P SE1366
    6GB RAM OCZ Intel Extreme XMP 1600MHz / Gainward Geforce GTX470 SLI
    1x30GB SSD OCZ Vertex Turbo (system) / 2x30GB SSD OCZ Vertex RAID 0 (games)
    23.6" Acer GD245HQBID + 3D Vision / PSU Nexus RX-8500 850W / Asus OC STATION

Junior Member
    Vliv
    271

Standardní RE: pre všetkých

RAMky sú Mercury, teda V-data chipy PC400. Čo sa týka chladenia tých vecičiek naľavo od CPU, tak na ne fúka vzduch od procesora a nemyslím, že je príliš horúci. Mám podozrenie na RAMky, ale keď ich netaktujem ani nemením časovanie, tak neviem.

Mimochodom, ako je to s tými slotmi na RAM. V tých dvoch, čo sú napravo od procesora (dvojica - bližšie k sebe), tak tam sa nastavujú úplne inak frekvencie, ako na tej, čo je samostatne. V tej, čo je samostatne, sa nedá taktovať synchrónne. Teda dá, ale RAMky potom idú lineárne hore so sbernicou. Tým pádom by som to vysoko nevytiahol. Na tých prvých dvoch to ide synchrónne, ale vždy sa RAMky točia okolo tej dvestovky.

Ľudkovia, skúste niečo poradiť. Mám to doma dva dni a nič som si poriadne nezahral. VĎAKA všetkým.

Junior Member
    Vliv
    271

Standardní Na niečo PODSTATNÉ som zabudol

Toto mi nerobí iba pri taktovaní, ale začína mi to blbnúť aj pri default-nom nastavení. Nejaká maličkosť tam je dokurvená. Ani za Boha neviem prísť na to.

INAK: Som spolumajiteľ firmy na predaj o. i. hardware. AK MI NIEKTO PORADÍ TAK, ABY TO IŠLO, BUDEM OCHOTNÝ PODSTATNE ZĽAVNIŤ NA TOVARE. www.escape-pd.sk .. nie sú tam cenníky, tak telefonicky

Senior Member minceVIP Avatar uživatele Dawe
    Vliv
    292

Standardní Re: EPOX 8RDAE, Athlon XP 2200+, nestabilita a moja nervozit

A jake mas napeti na chipsetu ? Jinak se pripojuji k Markovi - co kondiky ?

Zamrzavaji Ti i nektere aplikace nebo pouze hry padaji do systemu ?
    There is nothin' fair in this world
    There is nothin' safe in this world
    And there's nothin' sure in this world
    And there's nothin' pure in this world
    Look for something left in this world

Junior Member
    Vliv
    271

Standardní

Teraz je to nastavené takto:
    FSB 133MHz
    MP: 12,5
    Napätie: default, asi 1,70 nie?!
    RAM: 200MHz (x2), synchrónne
    Nemenil som voltáž AGP ani RAMiek.

Aká voltáž chipsetu?! Kde to nájdem alebo ako sa to volá?

Aplikácie som neskúšal žiadne, zatiaľ. Hry, tak do pol hodiny padnú do systému. MAFIA, CHASER, PROJECT IGI2. Niekedy zostane čierna obrazovka. Inak karta má problémy s Open GL. Pri 1024*768 je obraz stlačená zo strán do stredu (Wolfenstein, Medal of honor). Pri D3D je to OK. Ovládače som skúšal aj pôvodné ku karte aj najnovšie.

Standardní

Citace Původně odeslal ESCAPE
    Teraz je to nastavené takto:
    FSB 133MHz
    MP: 12,5
    Napätie: default, asi 1,70 nie?!
    RAM: 200MHz (x2), synchrónne
    Nemenil som voltáž AGP ani RAMiek.

Aká voltáž chipsetu?! Kde to nájdem alebo ako sa to volá?

Aplikácie som neskúšal žiadne, zatiaľ. Hry, tak do pol hodiny padnú do systému. MAFIA, CHASER, PROJECT IGI2. Niekedy zostane čierna obrazovka. Inak karta má problémy s Open GL. Pri 1024*768 je obraz stlačená zo strán do stredu (Wolfenstein, Medal of honor). Pri D3D je to OK. Ovládače som skúšal aj pôvodné ku karte aj najnovšie.
    No ja mam 8RDA+ a pamate 333 Mhz (166). Tiez to robilo (myslim tym tu nestabilitu). Ked so RAM-ky zhodil na 266 MHz (133), tak to bolo vsetko OK. Pokusmi som zistil, ze maximalne zvladaju cca 316 Mhz (15. Na celkovu priepustnost to ma minimalny vplyv, pretoze aj tak netaktim...
    Na zaklade prestudovania prispevkov v tomto fore usudzujem, ze nForce2 ma jednoducho problem s niektorymi RAM-kami a treba to akceptovat, alebo zvolit VIA chipset.
    Skus aj tvoje RAM-ky podtaktit a uvidis.
    Podpis zmazaný Adminom - nebol podľa pravidiel.

Standardní

Moment pánové, zásadní otázka CO JE TO ZA REVIZI PROCESORU? Jelikož, jestli je to A, tak se není čemu divit, s tím si neškrtneš. Já jel na 2200+ (strop A revizí) při FSB333 a jelo to, ale trošku se to zvedlo a konec

Synology DS213j - 2x2TB WD Red
    MacMini, 8GB RAM Crucial / Intel 330 180GB
    MacBook Pro 13 (mid 2012), 8GB RAM Crucial, Crucial m4 256GB
    iPad Pro / iPhone SE

Junior Member
    Vliv
    271

Standardní Ten problém bol v RAMkách

K tomu poslednému príspevku od vás. Bolo spomenuté, že to bol Béčkový Athlon. Na Áčkový by som si takto netrúfol.

RAMKy mi bežia na 2*200 MHz, synchrónne s FSB. Takže je to v poriadku. RAMKy sú originál CL2.5 , ale zjavne toto časovanie nezvládli. Dal som ich na CL 3.0 a všetko sa vyriešilo. Výkon to takmer neovplyvnilo. Teda na tých aplikáciách, ktoré používam ja.
    Ďakujem všetkým, ktorí si aspoň prečítali príspevok a najmä tým, ktorí naň zareagovali.

Standardní Re: RE: pre všetkých

[quote="ESCAPE"]RAMky sú Mercury, teda V-data chipy PC400. Čo sa týka chladenia tých vecičiek naľavo od CPU, tak na ne fúka vzduch od procesora a nemyslím, že je príliš horúci. Mám podozrenie na RAMky, ale keď ich netaktujem ani nemením časovanie, tak neviem. quote]

Hele já bych se nedivil, kdyby jsi měl vadnou(é) RAMky. V DATA nejsou nic moc. Projeď je Memtestem a uvidíš.

Junior Member
    Vliv
    271

Standardní RE: pre všetkých 2

Minule som písal, že problém bol v časovaní RAMiek, ale mýlil som sa. Chyba bola vo voltáži ramiek. Už som bol taký zúfalý, že som ramky nastavil takto 10-5-5-3!!!. Voltáž som nechal na automatiku a to bola chyba... Mám Epox dosku a tá mi ukazuje na začiatku všetky základné parametre. Voltáž ramiek mi ukazovala 2,73V. Zdalo sa mi to trochu veľa a tak som to dal na 2.50V. Všetky problémy hneď zmizli. Doteraz nechápem, prečo doska nastavila takú veľkú hodnotu, pričom PC3200 RAMky majú štandardne 2.50V. Škoda, že som si to všimol tak neskoro. Teraz to mám CPU 2200MHz. FSB 2*200MHz. MP-11. RAMky synchrónne s FSB a 6-3-3-2.5 Malo by to ísť ešte viac, ale podľa mňa to už nemá zmysel.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Motherboard EPOX 8k9a2+ & Athlon XP 2400+
    Založil trdlo v sekci fóra VIA čipové sady
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 24.04.2003, 08:24
  2. Athlon 2400+ a epox EPOX 8RDA+
    Založil astra4 v sekci fóra AMD procesory
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 22.04.2003, 10:09
  3. Abit KT7A (KT133A) a nestabilita Win XP
    Založil wanthom v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 0