Škoda, že není dostupné staré forum overclockingu, tam jsem o tom docela rozsáhle psal, ale i v počátcích tohoto fóra by jste našel mé některé zkušenosti a poznatky z provozu LCD.Původně odeslal Arrow79
Já jsem ho kupoval již v lednu 2002 a tehdy to byla bomba, vzhledem k parametrům LCD v tehdejší době a zároveň jeden z mála LCD, které měly i DVI vstup. kontrast 550:1 tehdy byl z říše snů, pohyboval se obvikle někde kolem 250-300:1, odezva 25 ms byla také pouze u tehdy novinky 15" EIZO L365-tky.
No abych se příliš nerozepisoval, na moje potřeby je sqělý. (word, web, CAD, DivX, DVD Video i Photoshop pro úpravu fotek z DF) Kluk si na něm občas zahraje hry, jako Need For Speed a pod. a nepoznali jsme rozdíl v rychlosti zobrazení ani stíny. Díky vysokému kontrastu ale jsou na LCD tmavé scény hlavně ve hrách daleko zřetelnější než na 19" CRT, viz podpis a rovněž je obraz vidět i v podmínkách sluncem osvícené místnosti, kdy na CRT není vidět už vůbec nic. Jenom ten úhel pohledu, zejména při pohledu zhora na panel by mohl být větší.
Teď uvažuji o prodeji 19" CRT a přesunu VX 700 na jeho místo pro potřeby synátorů a pokukuji po 19" LCD EIZO 767, ale ještě si asi počkám co se vyklube u konkurence (Sony, ViewSonic ...)